Blocs 77: Green Camouflage / Shma Company Limited

绿色迷彩 (附全图大图相册)

我是业主,我要找设计师/我是设计师,我要接项目 →了解更多

Project Specs

Location :
Category :
 
 
这个梦幻般的景观项目位于泰国曼谷最繁华福地的公寓中。5244平米的用地中容纳了467
户住宅单元。客户希望在这个建筑项目中的一楼和五楼(带泳池)修建休闲空间。相面前
方是喧闹的街道,后方是宁静的运河和住区。因为用地密度较高,项目需要在周围留出6
米的消防通道和一些地面停车场,这意味着地面层有较多的硬质铺装。而高达公寓楼的外
饰面也会造成城市热岛效应和炫光反射。因此设计师在地面和里面尽可能多的加上绿色。
绿色从水平蔓延到垂直。地面层宁静的水池开启了绿色空间的前奏,立面上在中了植物,
空中花园也种满了植物。设计师化弊为利,为居民和城市带来美丽环境。
 
Blocs 77 is the affordable condominium project located closely to the sky-train at one of
the busiest urban area in Bangkok. The project plot is 5,244 sq.m. and comprises of
467 residential units. The main requirement of the client is to create a recreational
space at ground floor and swimming pool at 5th floor.
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_AETLlrq6YeQPRiWOXLEZdAJu4an1OK-rBfgLVMhGSP-24-dBOyzm1ziPj8s2lvY3CYHcnWlLu22CCzZcxMLjRuf5dVO3VGx2.jpg
 
 
 
非常感谢Shma Company Limited 将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Shma Company Limited for providing the following description:
 
The project is surrounded by many shop houses, shopping mall, and serene canal. In
the front of the site, the project is facing a busy street with the traffic congestion all day;
while at the back of the site, it is facing a peaceful canal and an old residential
compound located on the opposite side of the canal. The rising trend of real-estate
development along the sky-train route has transformed the existing low-rise houses and
shop houses to the high-rise condominiums. There is the regulation of providing 6
meters fire engine route around the building and the requirement of on ground parking
lots. All of which must be in a hard surface. In order to comply with the regulation and
requirement, the mass of new condominium not only dominates its overall tight site and
neighbors but also increases heat and glare reflecting from the building and hard
surfaces around the building to the surrounding context.
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_PwpWVAL9f1-idgFN7USYWmetAjtf5hvv427hNq1NMzrltGNlDJs0Z0Wvlr0VBM9wsYGUELVJcP8jv8YUyE5S_xC4RWDSJN_l.jpg
 
 
Other constraints that this project is facing are the flooding during the rainy season, the
high groundwater level within the site, and the limited space on the facility floor. To deal
with these constraints, our design approach is focused on making this project green as
much as possible in order to minimize the impact of the heat and glare from the hard
surfaces, raising the planting area above the existing grade level to avoid the root ball
to contact with the groundwater directly, and providing sunken space to control the
flooding.
The concept of “tree canopy” is used as a metaphor of nature which helps camouflage
the development with green spaces horizontally and vertically. The garden on the
ground floor is composed of tranquil water feature cube and undulating patch of green
boxes seamlessly wrapping around the outdoor lobby which stretches from front to
back. This creates an intact relationship of the resident to the surrounding green space.
We also worked closely with the architect to introduce overhanging tree planter and sky
garden plugging onto building’s elevation from bottom to the top.
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_x7kA85eNtfNm_g6HWghEdpOWOK7ulHPel2r1x1bxp7Ae07FDJy1hj3CP4SoO_CbdvkFdBk5VZ1bHwzniAuCvJ0fSdziq1SAf.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_VFUnmSkRLNnSO90F3zCAFvVgYkt2M2rw-00qUOOIgqjkWVc2PT-dutAfzD_ac1oBAtST-Er4TClmoS_vXoDPyepZqsrfnG9e.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_PFrXIyIxdbK1-T-O9nZLJQuOh98H6-LWOgnjmsDtHTxvh-2Q4qz8rVaDocjyzUMtVp7880TM-PWPLOfQo-MolOX-pKsxcBy0.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_dzaVpeXV4fD3gO6GzHzy4-8mbGMcCsd_T4b3n41wrkzJmNpcevxIUCzpdkKbndLrlpnq2NpAYyYPYLSlJTGtfVIc50Xcrm00.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_t0B3rsUR3u87zqEsOirTLg7gO-fqnkvTa_BtnHcJVk3MkceEFFlc7FolHNxeJN_JGtPmzESN0DLFaiXHsXqU89omITcHMe7n.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_hNIw3XbGC1tSECcVrE5uTgAZZXSCB5m8Ej14HeTz0jmB7ZpeFbO0Dpjh0AAv2NWSlHA6-W3nNYqaE-9SkrVhnVX5A5GlQaE0.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_jHS9VD9lsP56gzK1hTk6BBnpCql0CV5m70c-dILywufulYunCC-o04HHCeQHeTI7mghM37ea9g9XdFfXL9Qzgc5w42hRbbFz.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_CbXBSRabkDVtU57uFaT2iNr60T1-hLfrRvZWGeoE_GCrV7nVI_4V88EhX1TMyS_LT4vITArZayPcpAC4sDOvw95-72tFiz5b.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_dcEVpWxDk9E85GrPX8LOANVEwP1epcXqAH-Y5T3RukWAi3m8RWnUhoJIOIa5ql1mN4cwanrbrb_OzKXAc7G3cWHslR_DDYvM.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_U5aN3ouCKYx9TUDCzlpVQnNckY-sLDIGWAGctcyaT6khNJTcFig783rPVfEZudLNYBX0d-8NPV-aJUti0bOV06a8UjaDr9sZ.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_bTrN1fG_jTqMV-7l3MFpBxvIdP7UdgYQTiy4cw-FCVNX8xuAtxWdhRFjJADIm1RXV1AZU1b5TAYtuZgu_FSUFQY3F4hNigV0.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_Jtm5TRnkIAfREuQK-Od1er3VoTGOfLCX9GyHf11tP4wU1_eNg6apCPvyfxSctZZoYs1ZnC5THF5mLcpDhVt-NRfhKTGBF-KZ.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_g44lr3xb3UkvNXl8UTp-QxFJc0Uqo-U5KUOykPc60etZ5NLe0srDWVtb1CMztxrlhJeE1GjdwSIU72W41lltIPpf37ickTMZ.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_AkUVhWW_R6nZq0T_AAkN14QmqIjKMkV6awZpabbcp-jbl9ISPct8iBNrZpI_1pTTnfVIIaEl9Ko2puMSqlvlSBpjsRxLJkBn.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_fuL9kQtgSASEGdTVnIhYNQTI3IrGzmYzp9czj7iChJWdLMbOcJL3NBDrKqrqW1eiPYD-YxsMPoXrS4HkvF0D4p7WQIgwpOrv.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_VSw98tkW_HEprHPmxzGjoFUt2Beju68FXNjkFZlU7oUVAQvzIRUDtTIh-B-kKRuHmEnPF3RH26FxUAnK_yN4_pPgD6vC9qLQ.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_YGchSxkvi2TWiEm5O67HAYt3B63nKd49v6fNR2YYuMulQrfGoKLBjcpcemMx8EGr_C2BSDl_9qh4ErOnZaVNVGt3-G3X8ZYB.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_ix5WCnJpPycLJhi9cpUjO-Z5HSDITcPUsJ03tIl5pAdqJkYVnKviEa6Vo2jn9ZiqjFX-e7s-PPbWLgDmNRIeEiNHrvzpiGFH.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_xHPAon5TPFrDGZXaOefKOWFDLAIKkS2msQqLJ23c0WaJN7BwM-mnoolFJSgGKRgTqdN0nqkiEDCd6vJDKO3JtMUwTRcwOHaN.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_Vys8zR0iBrHqZFZPFlMRgqOWP2TwzzPsEtLgG0dI6Y-su-VVsVYzFlV883MGSNTepNt3tKr961RIXjxImdO6v0CvUTTiHu3Q.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_xa12WtMNNzU4OrXcrZpQqAO2_MuC6Xd73jKi8bSCDopyznAClhMXl8P6uRYwBf_85pGkttr05jolrJSsW2W2W6LXRKjeLQaB.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_sD2yD0D3ptwHvIK7arxX6ujJzntE7_MIRYDcK0U0lvRZrV-Mb5UGVbo0inyXeUBhbkkVrRKlL8vkXGhsn26HOeWZCVv9ICga.jpg
 
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/04/_c_k4nckPOgXUDDLdUaxKhXzD5qlSF67swBCl2l0yzNs4d9S5MgGuw8mw424Vri1uMmYP5r4hS6Hf9PQtnP-xFKbbAslfMwbCMF.jpg 
 
 
 
Project Team:  
Design Director – Yossapon Boonsom
Associate          –  Kantaya Kiatfuengfoo
Client& Developer:  Sansiri PCL.
Photograph Credit: Mr. Wison Tungthanya
Location: Bangkok, Thailand 
Use: Condominium Garden
Site Area: 5, 244 sq. m
Building Scale: 28 Storey Building. 
Design Year : 2008
Period of Construction:2010-2011.
 
 
 
 
 


Post a Comment

22 Comments

  1. 谁能告诉我,这个公寓的项目名称!!!我好喜欢这个立面,跪求大神告知~~~

  2. 十分自然,十分大方,十分融洽,大赞

  3. 喜欢这种与自然相容

  4. 学习之,美得恰恰好~

  5. 又有喷泉又有灯光的泳池总觉得不安全[怀疑]

  6. 木平台上的石凳是怎么做的,是钢筋混泥土的还是自然地。

  7. 水上面的躺椅是不是太不现实了。。。

  8. 特喜欢这种简洁的设计界面,一种纯熟的空间表达手法是怎么产生的,这是我学习的重点。

  9. 那个窗台上的绿化种植小乔木长大一些 会有危险吧

  10. 请问这种绿化屋顶需要多厚的土壤层 才能满足树木的健康成长呢??

  11. 能够欣赏到如此美丽的景观实在是荣幸!

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×