RYOKUEN no SU (Green Edge House ) / mA-style architects

绿色边缘之家

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

mA-style日本mA-style architects给我们分享了他们最新的作品—绿色边缘之家,顾名思义,就是这座房屋周边有茂密的
绿意。然而,这栋住宅却位于城市居民区之中。虽然在北侧可以看到山景,但是考虑保护隐私,建筑师于是设计
了一个漂浮的墙,然后在之间布置绿色庭院,让这个边缘模糊,开放和透明,使得光线和空气流通无阻。

非常感谢mA-style architects将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards mA-style architects for providing the following description: 

There was the building site on a gently sloping hill. It is land for sale by the lot made by recent land adjustment
here. The land carries the mountains on its back in the north side and has the rich scenery which can
overlook city in the south side. However, it was hard to feel the characteristic of the land because it was a
residential area lined with houses here. Consideration to the privacy for the neighborhood was necessary in a
design here because it was a residential area.

Therefore at first I imagined a house with an inner court having a courtyard. However, indoor privacy is not
kept in the architecture around the courtyard. In addition, light and the air are hard to circulate, too.

Therefore I wanted to make a house with an inner court having a vague partition.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_dOuAmiKJcgPt4k-J_6hrBSF72XMFoumxzEXQHjxcW7Bon8iqq4GMj6if1x_yeXhApJY3y4nETkCyzVvPkKQ8CeyJOqaxlzYB.jpg

 

首先建筑师设计了一个2435毫米高,离地800毫米的漂浮外墙。虽然浮墙是周围没有的类型,但是它能够进入更
多的光线和空气,同时沿着这道浮桥,建筑师种植了绿色植物,形成一道绿色的边缘。这也恰是住宅名字的由来。
这个边缘在不同的位置,出现完全融入室内空间和处于内与外之间的状态。

At first I float an outer wall of 2,435mm in height 800mm by Chianti lever from the ground.

I make a floating wall by doing it this way. While a floating wall of this simple structure disturbs the eyes from
the neighborhood, I take in light and air. A green edge is completed when I place trees and a plant along this
floating wall. That’s why I called the house “Green edge”. The green edge that was a borderland kept it intact
and located a living room or a bedroom, the place equipped with a water supply for couples in the center of
the court. Then a green edge comes to snuggle up when in the indoor space even if wherever. In addition, I
planned it so that nature could affect it with a person equally by assuming it a one-story house.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_REEQ08LdY7rywyhBLMaxHXU-K0xH7P4u9gHagzHt4jsqiAyAbbF2HXGllIu7LY5i-rR_lE4pQZ_bGXlnfdxQHwx7_F38iZrw.jpg

 

漂浮的墙与建筑联系通过透明玻璃这样的材料,因此内外区分更加模糊,开放性也随之而来。四季的变迁就发生
在房屋的边缘,这是的房屋景色和体验变得丰富。

A green edge and the floating wall surrounded the house, but considered it to connect space while showing
an internal and external border by using the clear glass for materials.

The transparency of the glass weakens consciousness to partition off the inside and outside.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_7Ha1oeLhmO2h2bK05o-Yvsy7MwP9VpSUDtJYumpJb9_aoW3954ihtxW3pk6grn04AWDFjZy3lQLun6GCizYlcDX2w57hJvaj.jpg

 

Then the green edge becomes the vague domain without the border. The vagueness brings a feeling of
opening in the space. In addition, the floating obstacle that made the standard of a body and the life function
in a standard succeeds for the operation of the eyes of people.

It is like opening, and a green edge and the floating wall produce space with the transparency while being
surrounded.The space changes the quality with the four seasons, too.

This house where the change of the four seasons was felt with a body became the new house with an inner
court which expressed the non-functional richness.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_dk7hQrsiAB2aOSJKShUaZWmWGO-fKJ3uBkCcsKY2RK0RlqbUD9QLK4DyC6tRwVmKsMPhtXpf5zXeFa87zvZqzV7VoUQ1YZic.jpg

 

The green edge house does not change the inside and outside definitely.

There is the approach in migratory of green edge and the floating wall. The green edge along the floating
wall is the gray area that operated space and a function from a human physical standard and the standard
of the life function.I arrange the opening to a physical standard. Act in itself to pass through the floating wall
becomes the positioning of the approach as psychological recognition.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_aN94hulTBC3M3qU2wCDYT6znAakOzn_Oq_f9ZI3K0Atxj5y8B1wSFRjV6FefJf5KVV1mIwtKecT0QR4mWezf4vWSj3mpqx3O.jpg

 

此外,在尺寸的设计上,建筑师研究了人体工程学而得出房间中的设计尺寸。因为屋里尺寸关系到人们的行为
感知和心理体验。比如常见人体的高度是1500毫米-1800毫米,坐下来的高度是820 – 990毫米,书桌的宽度是
750 – 850毫米,涮洗台的宽度是730-750毫米。根据这些尺寸创建房间中650-800毫米的模块。此外,内外人
们的视线不会产生交叉,内外联系但是也有区别,一切都被模糊。

/wp-content/uploads/2013/12/_c_bR3iMkBBk2uq8ajpd-wZa65zDs071z5N1usLgK-5mPAlrB-6p19AnhgQDxkjFU-MtD9vq9DIJmjHck1FTh6UMq2X86nnzbMt.jpg

 

In the Green edge house, various standards make mutual relations each and operate space.

For example, as the human physical dimension, standing is 1500-1800mm, and sitting is 820-990mm. On the
other hand, as the human working dimension, 750-850mm on the desk, and 730-750mm in the washstand
are normally scale. From the module that such a human physical standard and the standard of the life
function, floating wall was set with 650mm from the floor, 800mm from the ground. By doing so, I created the
domains where the eyes of the people does not cross of inside and outside.  It leads to a feeling of opening
for the living people. The floating wall shows an internal and external border. On the other hand, transparency
of the glass weakens internal and external difference. With the operation of the standard, and it raises
excursion characteristics not to toe the mark.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_LySHLdLkVQQoBFD4L8xmkDUQN3lo7BiLXpwF0ZAE2dMtCCpBxQEV_6AvRJBCDiOQ84RSFmlzE6V-4dqQQNOg1crzmjm31K5E.jpg

/wp-content/uploads/2013/12/_c_oUGLosN4DN6vTqnswp1WKxaOTFUe-mCm-amP4zKnYW9Uo1Y_skH6vGTzqSnCWpMbWKcY0onPKaz2NubYpAhbVvEnUZRNq3Ev.jpg

/wp-content/uploads/2013/12/_c_Ayz5CZTbQvT_NwWmbvZKuzDadKVcC3BF3kGf7vm8ZcG4xxyqXerYO5bQM_bGvNwU9gJ_e_Ino3mbXBcmcCj74RbNqw4xTTJ-.jpg

 

绿色边缘之家是一个通过物理尺寸精心打造,拿捏住空间平衡,呈现出丰富内涵的建筑。

The green edge house is the house which was rich in the variety that balance of the space was planned by
a building and a physical standard.

/wp-content/uploads/2013/12/_c_lPnZeMJq4PYokPzEkI5_YDBoub7QCdVk26PizXo88UTZIZhM7dsnBrcx7QnFofFl-EjX1_Hvs4Nd-KxFGrF0TfkjjZbmxB8Q.jpg

/wp-content/uploads/2013/12/_c_UVJYNbCeG0blYJnGmBeqIfEfqRDeOtH3xwyobX4ue950rEA9JtiBSZ5N-V8srolkULiM4qTHvh1W7c5ZwQmZ7wJxpQyYZ9la.jpg

 

Conpany name : mA-style architects

Credit Information
Architecture : Atsushi Kawamoto + Mayumi Kawamoto
Photography : Nacasa & Partners Makoto Yasuda

/wp-content/uploads/2013/12/_c_tP3kh2CmbBQyXvLzSeAPN72szGt35gqc73A9luDUK-7Yz2bMSE-ozju0EOpYy6HcEnJLh9mpRrhOriToC0kiOvOtFt6DLUPB.jpg

 

Project Outline
Location : Fujieda – City Sizuoka Japan
Date of Completion : December 2012
Principal Use : House
Structure : steel construction
Site Area : 200.90m2
Total Floor Area : 73.01 m2
Structural Engineer : Nakayama Kashiro

Material Information
Exterior Finish : Fiber reinforced plastic waterproofing
Floor : Birch wood flooring
Wall : cloth
Ceiling : cloth

 

/wp-content/uploads/2013/12/_c_hVcKrfYiQ3J0XC-bdHAiNwhn0D6GAaLIH0nKPsbSfzgZuIUoQhc-wOdLN4LW4Q9jV82CfiakPvLaQnG3XOyTioupufIrPKpo.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/12/_c_zSWsfIyouM7JcFLYRCkx8j0S0EeI2Th7EKJ-6iT9eAMkqhMoEKUZ5ZXud9GMyCUFFm3poSSzVOzYwRrcDtM-Irh_gj-3UEY3.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/12/_c_3RqTDFN1BWlhvnwSbVbu1bX9Lvv9KPTT9xGEnSkflcsZqH4aBVTA987OLJnru-xCztLJeMGfsWaYLKSn_9LW76DO0_gRHZp0.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/12/_c_TNrLYr5pCVZcyh4XZIJ9cT6XVUT1jOzWuA1reJ77XTuUt0o_HN-_dnWX4pYExRvNv4qfjLKa52qphqK-2GB2naGsmfo1aVMu.jpg

 

MORE:  mA-style architects



发表评论

8 评论

  1. 设计的视觉效果很不错,但使用起来就有待商榷,感觉会有很多蚊子飞来飞去

  2. 完蛋 了,我觉得很糟的设计···是不是我瞎了?那里的墙真的好像让我很不舒服啊···我去····

  3. 很现代 很梦幻 保暖 与悬浮墙的结构看不明

  4. 完全解决了落地玻璃与私隐性的互相矛盾问题

  5. 看到了妹岛椅,冬天的保暖是不是比较费劲啊

  6. 悬浮的墙下没有柱子,是靠屋顶挑梁拉结的吗?

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×