House in Kamihachiman / Naoko Horibe

竹林边的小住宅

项目标签

位置 :
文章分类 :

来自日本女性建筑师Naoko Horibe的作品。
这栋日本小住宅的南侧面临着其它住房。为了给业主带来一个舒适开放的生活环境。
建筑师未在南侧开窗,而是立上院墙做了一个院子采光。建筑的北侧是一片竹林,建
筑在这一侧开上巨大的窗户,让自然景色和光线进入室内。这是一个隐私得到充分保
护的家庭港湾。

Naoko Horibe曾给gooood分享过
Dogsalon in Oita 大分长屋
House in Naruto 远离洪水的庭院和家
House in Suita 框住那繁花似锦

非常感谢Naoko Horibe将以下授权gooood发行。
Appreciation towards Naoko Horibe for providing the following description:

The challenge in this design was to enable a comfortable, open lifestyle despite the fact
that the building site is surrounded by other homes lined up uniformly on a street running
along their south side. The architects chose not to place windows on the southern side
of the home, where they would look out only on neighboring houses, and instead
included large windows on the northern side that take advantage of the view of a
bamboo forest behind the property. In doing so they achieved even natural lighting and a
feeling of spaciousness in the interior. A private walled-in terrace connecting to the
living room adds to this sense of light and space. The overall result is a home that is
much more comfortable and relaxing than one would guess by looking at the
surrounding neighborhood.

 

/wp-content/uploads/2013/09/_c_rKAjFQ-Bjy0KZw3m7hIug1c2x3WCoiEaTtwxRSfcgY5WNckOyvjMMqb6mDX7a3cDms2ItkcBYHlt8GHk0c1tIu5EdiOnzS4G.jpg

/wp-content/uploads/2013/09/_c_2jcnIv96778DXr3qm-4IKc4UVZ1sBaBjTKc9npuaboj0l3JWdRCJs9_NR67y7FvNcwmu2SC05bmursIRb_nyXJKx9Q42YMKi.jpg

/wp-content/uploads/2013/09/_c_-OMH1xGwrKQRzwt4QyiS90hodYegtcuEG__XqmKRq3dQcCjnUeRpR571zji4VAsX3wZIfbi7972WvBimCM1avFkdNjCCnm5Y.jpg

/wp-content/uploads/2013/09/_c_hypjivhtlqvTZz-_DYltQmouqVrILLoqdjSFnVANRFT3ix6NfyxTkYhORntSsTTtQwXhyt6myvCcmLwJdTQJ_xTJR4d3FF_O.jpg

/wp-content/uploads/2013/09/_c_sojYZf95h17cMBIolO8zEAdwzEqHDoneaHKUeX_SRy6f-EP51UKZSPQFnS8Ecolg5wP5IoHhuerFV9t1M5WhWUQuZNbiPa-L.jpg

/wp-content/uploads/2013/09/_c_oG3N6pNlLn1p8i-ZMR5x_myOwhWR9Y6OAua-1r0wUsv3WIv67NCqWY_1nYXBrXCvqL-3FPZYpHXLTI3XexEpgb3cP89-eNrZ.jpg

 

Design to completion) June 2012-May 2013
Location)  Tokushima-Shi, Tokushima
Primary usage) Residence
Structure) wooden construction, two stories above ground
Family structure) Couple with a child
Site area) 175.29 m2
Building area) 74.54 m2
Total floor space) 98.92 m2

Architect: Naoko Horibe
Photographer: Kaori Ichikawa

 

/wp-content/uploads/2013/09/_c_2Ui5VJG4U0BDpi7JMBrAJOcDrRvRlJ3ZNLZGQua-zB1MPDgQ5w8Ib_Vvi_l_pT2qXYaJqEqyGAw29l3bBy6Lk0HgTIjWXC9D.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/09/_c_G5daeEfRqQRqbup3SZJuS5Uyd1iJXASEhuP1is6lK2CIFhDBoZJf0iG88svedYMY_noXQ1QN9rF3UaTKamNCzdgGZGx8iozK.jpg

First floor
1.Entrance
2.Lavatory 
3.Bathroom
4.Washroom
5.Walk-in closet
6.Dining & Kitchen
7.Living room
8.Terrace

Second floor
9.Room1
10.Room2
11.Room3

 

MORE:  Naoko Horibe



发表评论

4 评论

  1. 没有总平和周围环境感觉没办法理解场地应对呀。

  2. 对于北边的大窗户 不够彻底呢 哈哈 巴拉甘开的够彻底的

  3. 空间似乎有很局促精致的感觉,但是很喜欢它对场地的应对.

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×