House in Naruto / Naoko Horibe

远离洪水的庭院和家

我是业主,我要找设计师/我是设计师,我要接项目 → 了解更多

项目标签

位置 :
文章分类 :

这栋小住宅位于一片在大雨中会面临淹没的场地之中。客户希望不受洪水的困扰,拥有一
个安全,隐私,良好自然风与光的家,孩子们能在这里欢乐的奔跑。建筑师将建筑基础抬
高,在住宅中间布置一个大的中心庭院,房间围绕庭院排布,孩子们可在里面自由的跑
动。gooood曾经还报道过Naoko Horibe的框住那繁花似锦—“House in Suita

非常感谢Naoko Horibe将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Naoko Horibe for providing the following description:

wood frame 1F | Tokushima(2012)
The property where this residence stands is occasionally flooded during heavy rains.
The clients requested a design that dealt with the problem, as well as providing security,
privacy, good natural light and air circulation, and a space that their children could run
around in.
In response the architect proposed locating a large courtyard in the center of the house
that would let in light and air without sacrificing privacy. Taking the flood risk into
consideration, the foundation and floor are fairly high. The rooms are linked in a loop
around the central courtyard, creating a space where the kids can run around and
around.

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_1oGWh9_PGNi-7yjPUHl8QhBas35KQFKmvF86ozyfm1TFE-t7zfj-aZg9rmmxe7gsBO2nmdDrMGjTZlRkt9tOhHAjOnDGdJSy.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_UvAdL39ttbU8qny4n8hKEZovoc4L9Q5pglKg1ccbGco7tI2vdPcflBqy4PRF313bDQAdarqAlY-8c23bE_NnYvKnalL1JOvd.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_s1IpsCdKslSdvu_0KZNYeQQIxGS9Z_E9Qn_4vpQ_otmK1c1Gx6UUHNOftInXvn7PHbn_3jaah4GYQ8HlNtuIGXT1C-j4vc-G.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_JUcY7Y-tWXavVr2M-6zUqhdUiFfGEqLC8bl_q2DP2Cjq-p17bkLfR0oAJwsJY_VaFi0vxhglst5i6XKCWnHqEy4bhtqQh-tY.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_6mzDd7FIWMAfI162JVBeTzOYnjNkcaEOwkLvKde2CugoDTxCZd9aZ0fSOG2WDVKGdMbP9tBHm0qWmOX6Z3FWp7WTxuhEbui7.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_4BqrnfIoX0QGrHhAZCF3txshd2g0SAXNmCEZjrybhN6insH2IaQ9YBYqC2UPEOFFiMm18EnCAH65uiXAoTOs95eNI50gRdgU.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_uvwP-PBCc0Ktn7MbMtOotGx6199HKIv939Ai0yQjWHQewJpbnKlpteJdz4LkDck-P3IsfJzSsa7LpV35Zvqj7Ou_ms5yJNVL.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_dohB0xY1l57J6J1XpwJCWQaw2iP5Apik49RXLitynYIiJN0V08nf0vu8mLC7WYIqJ6SEHWHgUVnFZvBMgfUS7yHn-rG4fp4L.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_mo7K_2ebfzxK8ODx_hNLOcQF34knnDAajLjmdOHHtnz7jU9Ein1m1ocyr6pYmTiNFIaHj-n2uLPNNg94KW801tqdq9ztVnjk.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_dA8Vmg973UbN7-3oTcuYZ-GglJD-RrknEXc4cvJLn0QBc3Ce2Lpkfuie2v-UV6NHYIsQ6UjzrSXi7PGh_m6lv4pXK6Bg0xez.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_X_FUvXiOKo3yGN9ky2A6yYRAzqUj68m1ZbEi8O8zCfPeRJP1g323yob5oIJv0Vl1vr5TUYQMT3g6lrNInNFYf8_rLUYktd1Y.jpg

 

Design to completion) August 2011-November 2012
Location)  Naruto-Shi, Tokushima
Primary usage) Residence
Structure) wooden construction, single story above ground
Family structure) Couple with two children
Site area) 295.93 m2
Building area) 124.28 m2
Total floor space) 105.46 m2
Architect: Naoko Horibe
Photographer: Kaori Ichikawa

 

MORE:  Naoko Horibe



发表评论

2 评论

  1. 入口简直像是社区中心,为什么要做的公共性这么强?

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×