KC Grande Resort & Spa-Hillside / FOS

拐角地上的海天一色

项目标签

位置 :
文章分类 :
 
 
这个度假酒店位于泰国最受欢迎海滩附近的一个拐角地上。 
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_E8amq5u2d-hA12UY7JRcZx0b2WUQXUMOsmzk4GbCilV8RUNZB5zf1dDutCt6Wbp1NK-JcBqgqSz98NvN0tPRRcJIqtBFMOCd.jpg
 
 
 
酒店有游泳池,餐厅,酒吧,日光浴甲板。这里得天独厚,距离海滨不到100米。但挑战
在于怎么样在这一块被道路切分的三角地块上安置好酒店的各项功能,并让客人仿佛置
身于海滨。根据地形,建筑师部署建筑,让所有的客房朝向大海,同时在三角形中间放了
一个30米的泳池和一个3.5米高的人工瀑布,一楼和下层的客房客人可以推开门就跳进泳池。
裙房的屋顶上面是一个40米的无边泳池,一头接壤酒吧。在这里,泳池仿佛与远处的海天
连成一气。建筑立面元素引用当地木机床织布的一些要素,光与阴影交织穿梭在建筑的各
处。
 
 
非常感谢FOS将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards FOS for providing the following description:
 
In the recent years, the growing tourism market in the East coast of Thailand has
resulted in even more developments in hotel and tourism-related businesses in the
region. Chang Island in the province of Trad, one of the most popular beach cities
among European holidaymakers, has also followed this trend steadily.
The existing KC Grande Resort & Spa, located on the most beautiful beach in the island
: Had Sai Kao (White Sand Beach), has welcomed its guests in full capacity for the last
couple years. To accommodate the increasing number of bookings in the near future,
the new extension demands additional 79 keys with facilities including pools, a
restaurant, bars and sun-bathing decks.
Situated at the corner of the inclined road that cuts the site into a triangular shape
which is less than 100 meters away from the beachfront, KC Grande Resort & Spa New
Extension faces two problematic challenges:  how can the building fit in a triangular site
with a steady inclination? And how can the guests feel like being part of the beachfront
despite the fact that they are far-off?
By splitting the building into two parts in two different levels according to the existing
topography, we optimise the internal space between the 5-metre different levels of the
front and the back buildings while also strategically placing a 30m-long pool and a
3.5m-high artificial waterfall as a focal point in middle of the space. On the first floor of
both the lower and upper buildings, all guestrooms have direct access to the plunge
pools of their own, representing the effect of being adjacent to the sea. Another
advantage of locating the back building on top of the slope is that most of the
guestrooms have clear view towards the sea, not being blocked by the lower building
and other buildings in front.
On the rooftop level of the lower building, a 40m-long infinity-edge pool with a pool bar
at the far end provides a unique experience of being at the seam line between the sky
and the horizon overlooking towards Had Sai Khao Beach.   
The architectural elements, from the scale of the facade to the interior space of the
project, are treated as the performing character of wooden weaving, a local
craftsmanship. The interplay of light and shadow is subtlely articulated in various part of
the building.
 
 
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_PemxmBideuvrlBtPp3ATsec18gVfgpugeCyALF7iK1fEPZHsplQ6EmfcS5pexD7UN4IdT3fTyNMh_1zJKDuo48Kod4j4GN6W.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_2DYJo7DwWx21rR0EQEx-KZp6DuS3mJKTno6Ii3enuIktJknjLgkZfdTzpKKACiwjkCSsVjS9Mdr3WhIqLFJ6Xv4DHzkVrnzJ.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_jnS4ntkItyO9nhPqJLtpQ8srcIC8pC5wtLiZnzoD_2LSTExJM6DlOrk-zPo_agWppWraEFkrHg6AEQJyJ6HFrEOW7gDOrdug.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_AM5cezH6Ztb-LPYzhTPfJVQs0wd0Oa4C-vYgc6HHl6hO8xKg-O9PrrlKcU9LydOM2xqWzX4bP8ERf5KTrEBkWdXI7vXQG0X5.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_dK2LJ8pNAtDl2XYHWDYtQlS83D1fbKq40byiBNz8-FVnHrLCaNOJoPvWk9levm38ok819cu3OkRPU12zX8lOls3_bf0IUknP.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_z3XBBGuVHvkG5UMm7gVEGERIBePUHO_oNop7628aBaWaUvm6c5oX0yatZn658hQurbUa5kPj9pj6CXw_RaRrlxLHsvs74ndS.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_4aMj0jrixBCIRk5FoOhS-MLuGaVIJP5GzCVQYmHMp-EKjYJIfB0Zyoxi7nwT50iKRF2jgBI-Nm5E_n6Z0JfrIqAxCkGFzeNH.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_XarV50oI3lUWymTcF5bUZW7MNxjPfRdJRhZ7lJbrKcp4u929HEEdg_dRi7q7fCx33T2XWgKtWCmrdNo44fzULotPo7mohyxq.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_uufm--WysTitH73Y_yDWkf2NIxRQo1TQA7ko_m6Wpm5INVy69oL66TcTwPnKLgR2_ZWF7P2qf8B_dO_c37gkvLf6S6HnjITE.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_ww5SLI5rmt4wjYt6_uercI9_ny_FBhOyjm1EGsp-WF1dyWT_gLSHOYhtbuf57Bn_EdmKcxxVbfAy4OdqJVd438oT-qsvOmIZ.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_3FiAaVVPJHjf3mIDHf3S126Cc7jJv7cn7IOOdXnQlANmknR5xBNtGPdwP9aOvCbmomNbnhF0ZBqQlbZLJQoJhAY75ssRk_6c.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_bT6agmOLqgRecHoBDHlNFwfyh5K9FGbUK1BykT943Ahq-WTgQuUHqFAYq8Qa7Piuk8n57WQZAB5dVUBve8MRrTmTVjHPNymu.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_Lh1vkocWJ_ZKahyypBZLxkivBVVOOoXyECCzNb7mEHlN89SFfGEdmZqvuvHi-S7XIymR-0G380gwV8yCMyYZsiGLuCXkrCqy.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_3TMGv0-4DiKZlovxcblvWhxOlW1r7YmB5W6tfORVsnJfN7ucGMarbWW4Y7GJ_FpCQ2eOZBuWxxCR7tbcMhrzien6fxgVYfC-.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_sST8FXpKWk0dI2Q1u63g_DTCxetGdjkOgTDMOMbLvNLxDkLhb268D8Pc7xeNc6H-xDWjwjyDO-ZKhBHAlAZTto-IO46fnfIR.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_kXnnGSaWKwVPcN_kob93TJOYQ5CgleIH6ymrE-xkIlZ9p4xnYSDFdSaFfcTvu1xh6rSvUbH1u224HAaM850lqsbGD_YzzygI.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_toENUqkIwQ-tmwwJF0pVkwqzKJO0EVuXqwmbk-Yx8H4EbR4bjs5uD9-OeJ70FIR4pIbBahBzo9UXe0o7V5i-eqLSLMbrdxvK.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_KzlBA53WdoTnLyzb_l26sjfLQtppETrO-jbdg4Sd8Y1JmxzycOb2UnoVN0zlDSF0oLZHUYSPlxtipMzRAm7wme-T8lW3gPDm.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_rsjfVp1DtIiybJ9yqlWedhmDyn8o-7nHUuFxcllrhSLsJs24KvBQbpxMBwS_YZMnIxIqu-xi4X1tjwoJRBS116U1FJD2tX7P.jpg 
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_lRPM9gaysoj7wre3EalPxyqwy8mcLtBZ-Z9kIEhKrMkFD3sQ6IAvjBfOyxR_Rwys2CluTqV6W7V5F8He-gkF_i7CQBeyEnK2.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_Wa_v04rNz7uK1xf742wJltzDKq2qNmcy-2MoyeUIcWMEoWJ7qT_6arGIpAWUyiMFRmZ8DAvDSKz_HfFZyar1-QtkOfJrotIX.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_I0ECOhWbKgQ9MCeQwsWZAq0mgzX3VLHNmmg7DE9dUaETRCT3Xj5onxz2NmSPJmOcwJPfPFnhPz57_dRUiJaMXEMjWs9_QWDs.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_9yKJ25PUg3cBXtBBlqFZcD51GEOrAQP-uZhcFMVk4PTByzT1KxsWlzTKPngT2_5vspm14YrnQBFX4ReWfh1y9yCjOWYphvkw.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_zbxvR-pNNoBVFak331m1NI567SmtN1hppdyDnjfo65Xb0cy2uL-uLCq2jOEJR6beFhmiqmRieUm7_110tJ5ACZaKKK5dfPql.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_s9bnz7vEk2UKskXPJAip3Imv17NZ8oOL9fhqMVfPE73UbqpKzs63nAbmRYVDMQisJs4SK0zhg0VRDsOakKJdAPcSrG3DsTVz.jpg
 
/wp-content/uploads/2013/03/_c_lz8IKW9Ztoyii_NSnRoKnIMM_O4wX7ArIsw4cGzeC2in1fijXDtaIt4cGQ4zH1x81_lXz-Ep6TtVWuYgpRhBouf0n4Wt8NPv.jpg
 
 
 
Architects: FOS [Foundry of Space]
Location: Koh Chang, Trad, Thailand
Design Team: Makakrai Jay Suthadarat, Rinchai Chaiwarapon, Singha Ounsakul
Area: 8,000 sqm
Year: 2013
Photographs: Teerawat Winyarat
Interior Design: Fusionscape [Alisa Tejasrisukko, Thissana Leelahapant]
Structural Engineer: Infra Technology Service
MEP Engineer: Optimum Consultants
Client: Kwan Wattana Co., Ltd.
 
 
MORE:  FOS


发表评论

9 评论

  1. 泰国太多酒店都太美!!!建筑、景观、室内完全是绝配。坡屋顶美平屋顶也美。话说中国的技术如果也能跟上就好了,什么时候屋顶能放稍微深一些的水池,能种稍微大一些的乔木……

  2. 小空间却有大惊喜

  3. 我喜欢这个折角!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×