8 building / Takao Shiotsuka Atelier



位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :
非常感谢设计方Takao Shiotsuka Atelier将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Takao Shiotsuka Atelier for providing the following description:
Name of the building, 8 building
Architect, Architectural firm,  Takao Shiotsuka / Takao Shiotsuka Atelier
Location, Oita-city, Oita, JAPAN
Use, Office, gallery, studio, house
Site Area, 158 m2
Gross Floor Area, 288 m2
Building Area, 96 m2
Building Scope, building 3 floor all              
Structure, reinforced concrete
Exterior Finishes, Multi-layer wall coatings gross paint
Interior Finishes, emulsion matt paint
Text and drawing credit : Takao Shiotsuka 
Photo credit : Toshiyuki Yano
Variegated, rich space by monotonous repetition
It was a small-scale studio apartment of 3 stories constructed about
30 years ago.
The building has 12 rooms in total, and each floor is 4 rooms. The
whole was converted to the building where various usages such as offices
and galleries and dwellings existed together.
It is located at the urban center, and there is only a little space
between this building and the next building.
First of all, the environment in the site is improved as the veranda
and eaves are removed, and a natural lighting and ventilation are secured.
Only a concrete structure was left, and all other interior materials and
equipment were removed.
And, a part of concrete wall was cut out, and all rooms in the same floor
were enabled to pass freely.
The form of the housing complex where the same size room is consecutive
is caught with the one that is monotonous and not interesting if it
sees from one side.
However, we tried not to change the monotonous "Combination of 12 rooms
and 2 stairs", and to change it into the spaces that can flexibly
correspond to various conditions (change in usage and necessary area etc.).
A rough carving mark remained on the wall where the interior material had
been stripped off. And, it is seen on the way of the sculpture.
We welcomed this wall design that had arisen without any relation to the
intention of the design. To give the feature to a monotonous, inorganic space.
To emphasize the characteristic of primordial form more, the inside and
outside was painted pure white,only arranging the minimum because of
satisfying the function was set up.
We think that this space can be transformed while only following to the
situation that will change from now on by beginning only this.
Architect :
Takao Shiotsuka
1965 Born in Fukuoka Prefecture
1987 Graduatede from Department of Architectural Engineering,Faculty
        of Engineering,Oita University
1989 Completed the Master Course,Oita University
1989-93 Worked at Archaic Associates
1994 Established Takao Shiotsuka Atelier
2002- Currently lecture at Kyusyu University, Oita university


随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now