Vlla T-extension / OFIS Achitects

别墅扩建

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
/wp-content/uploads/2012/06/_c_CtUpNZBiaoD5GMkwgzf-Z1lcW-p4w4lM48UYNZg6PJymz3JKmO45gXJKst-7SKkSVE-Rg7AgF1m87MCXEfHACTMthMGiwcu3.jpg 
原有建筑是1932由建筑师Costaperaria设计的别墅,是一个拥有屋顶花园的白色立方体,
四周是花园。现在这个房子每层有都不同的家庭居住,其中一层的家庭委托建筑师在南侧
进行重扩建。这个家庭是一对夫妇,他们有三个孩子和一条狗。
新增空间为起居厅和用餐区,以及车库顶棚。设计设置了无障碍坡道允许轮椅通过。
一个悬臂式的凉亭就是车库的屋顶,上面覆盖着绿色的有机玻璃。生活空间安装着大的玻
璃推拉门,可以直接和花园连接。材料采用的是漂白落叶松,尺寸是2×2, 3×3 及 4×4 厘
米,木材交替排布形成有趣的节奏感。
 
 
非常感谢OFIS Achitects将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards OFIS Achitects for providing the following description:
/wp-content/uploads/2012/06/_c_Fu7yR_HFVehrODLbJSvqV1ai1TfOv22wZdMInn5G1rNhUPGTlDa7JpL8CHKmraedu1c2MtYcB7pli3d-JRq2kP3aKPnIj1gn.jpg
Villa Dular is a typical modernistic villa originally designed in 1932 by
architect Costaperaria; a white cube with an extensive roof terrace and a top
volume finished in wooden cladding. It is surrounded by a garden and other
similar residences of its time. The villa is currently inhabited by different
owners on each floor. The family, who lives on the ground floor, commissioned
the redevelopment on the south side of the existing building. The client has a
functional disability and is restricted to a wheelchair. He lives with his
wife, three children, and a dog.
The task at hand was to design a new extension to the ground floor with a
dining area and living space, including a covered parking for a car and a
storage space for bicycles. The client requested the roof be used as a terrace
for the apartment on the first floor. All floor surfaces were designed with
slopes and wheelchair access in mind.
The T shape extension works as an umbrella above the living space: supporting
the terrace on one side and creating a parking roof on the other side. The roof
over the parking and ramp is a cantilevered pergola covered with Perspex panels
in a light green color. The connection between the existing villa and the
intervention is a glass volume as part of the living space. The sides that face
the garden and the entry courtyard are large panoramic glass walls with a
framed sliding window in oiled oak.
The cladding of the new extension is an assembly of bleached larch wood
verticals in 2×2, 3×3 or 4×4 cm, in a rhythm that creates a pleated texture.
/wp-content/uploads/2012/06/_c_ZlzushG62naryDqXy0utprgHZOY3_V8Yzn3yWEGSP_HsINEIF41w8785ux0YZShG-S2l2cvGdTADfVPNvY5w2_ikFd7tpfE4.jpg
location
Ljubljana, Slovenia
status
project 2009
construction start 2010
completion 2012
program
dining area, living space, covered parking, storage
details
historical residential area, villa extension
type
house extension
client
private
area
site 748 m2; building 56,60 m2; gross floor area 43,60 m2
dimensions
4,75 m max height
materials
bleached larch wood, oiled oak Perspex glass
structure
reinforced concrete and steel
project team
Rok Oman, Spela Videcnik
Andrej Gregorič , Tomaz Gregorič, Janez Martincic, Janja Del Linz, Will Gibson,
Andrej Kacera, Jan Smejkal
photography
Tomaz Gregorič
technical team
Structural engineering: Projecta d.o.o.
Mechanical engineering: Jelen & Zaveršnik d.n.o.
Electrical engineering: Jelen & Zaveršnik d.n.o.
 
/wp-content/uploads/2012/06/_c_9aP_LW5jd1-nCa-B1T1m7VI1PvwnyepXe37Fgp1vjqoPty-c0ACv8Od00p9NUoQAdRz2FF3De0JF2eprpV-Youh2RC4KhuQd.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_EqDiSkxazj545EU1M_1oVD69DIN3XZJ5-zFf_t9H0zEJXHcFVV3Qc6bhxNVqigUaRB-QRoxLqo_VdC9-tkecpQkyfFeoiAgn.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_1F8T9TTYTNPM5lXnmaClC4BXL4Bt4bb5jDUic8vuRxES7roC_yabymmWsLzdvkWi3Us6NCQJDT7bp9-YIFvKdXFYzmVgKukH.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_bK8AYM29U1zS47qspAaFTnPGy9PC0ia_e_dwkL99kvG5-pvxkbp2Lzymr7YmsVpvA_gmgutA9SI4aP9NkekpPplVTx-ciS3J.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_DCkk_fy5mX2Vi0m9lndFhOwhLYu7bMBpCK-VDCCqSk4yzJiK7SL37eacwgbd-GDk0p0Z5tz2vf-SrJYpdbFkAqmvgt2ETq3y.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_QkYllyVSXuw6ybbIcZKFcK_R3kmffWLW51FJr24pAiNd5BFUNxdmUq2SQkVf48mdHj_prOKcZcHnaCvKQ4MAfaa0scsrmJHe.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_ia-yWLNnfqnpx2QJMN4JvBIqAyYqV5d4UPWi4fRk1_nSXwK9Nmxa5D2K940tqGLf0YZ9E_dtu7MtSjSmCfRUz2Niz8W-oMLl.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_nndmKRg7E6KTCV7Dip16Il2blwfZOfkhNZRp9L4waILfKAuBegJFtzthLAFW3_26UPsGh1Xp7iHaSNwvZ97hD2pSwYjpeZyb.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_h_euv_hY_xCeaJx5BOFNlsF9SNKAS3kDQj2jKIKZiLYLn8q4_k8szIdOAKEqBvug9nkrbqWU_qYAr_FH9x4Dz1HCs7wNyYHB.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_svcHSuwNEg6hPQe3ZTCYfAjNE8neWCQkeXJtFYbRC-sBrQfzLXjXYmq4xKEU0PSuTAGBOW9rr7TeJZq5mC_kTxLmmJr5aWHc.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_zG4JNAdNl4hQUB-_2fUh5RNtTAzYWRgcJAg3srJzhc4exoEW71xjl9j4__RPRZJWq9fxcFAl6NHnsd0ukPEkJEdcWPcoScW0.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_MGG7AWa_OtEu4YADj3T4bSAFw9_Gd-P-_ybWrZqkoM6EVNc8yVXu2x4ZD34LAdZYlAafQO4LE3kq-pAgB5jf1lt8FMTImVgt.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_JWDGQKTsUbCcqlqCj8-oUIi91xKJQMJd05gyOK-HkPIvQRHLsg7xRcnXy3dbH-AkOXPp0xEXeKClV---4ap3JQ==.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_8c1FEqSs5xsNmYbTMV93UtDfOPVXcegvXZOz_5XQbi7fJQK-ifRJzFogDsh5oarJ4e0h9l3_-iycRtI3iNFS3g==.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_zppVrZVeixWJHchyHEZ95A39YH-zv3HMYpjQXfv4FYJp2B-gtg5-lLYWtjUrIXxSXttG43QqNy0DO_Qjh3F8SQ==.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_yoPIU-91ursCCUPyx8iC-3ue7NjhRqqyNP1jYfeg-M__qzeruLSDxJE6bHQfn9-RYl9byJ_8_lm_U_2-rsKRgZphOUGIISnV.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_xpfjID-l3f62pwrceSHdq5SPoOilhWiNK0s9JP1nPqXUCdymyseWqPSqPg_qrQrj5XBkHHvcRmBrLHtKur5K1vS1SgQJCT6o.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_0hOqJ4nzPhh5_c6KiQE8p_vja6u_FSFVfCIV_J2-RAiKUwYSg3aXU6MVTcEBuSt53mFMB6fdQZppRtp1e_8HpBIafLll_kN9.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_JuRxiPO9hMUt__msKDmM5YqcjQckeJ1JP8yjjh1P8Df3RFVp262K482yh5QaFqeVVZ0xy87ml3Mpnh8EPmWrUd9HYA78uG-d.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_Tm2hfyLKYhBtciwhyufklWaluYfz2PaZAKP7JVI26OoY5X__M83-oFWSZ6fP4wWGhzTfpBAptNfzvauFYqvo6yhk0lOOdXa_.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_ZCWA2neaW2gFpmJR-_MqMw_XLaQyemEgxRna-BCYjVktVbUM6keMlA86ZxIgSUdQv58EQh9ZBdn67VnADFNzi67INyM80TZl.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_7mvbXDj_QETHzxi2CRfpB8p9uh-4s-FIbMA36i-fQnKbQWI5pNjVLJFi-SKU_tiEqc-CEdvfL1CHZPsgPATYF_l0RBlDk4KC.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_pGRccNwgvRIgvaeXsQYlTwJadWbuC-vhF0KzUyDznDvGwI_znbVy40mxDuZb8t8idodzZP6m0N8WsodGq-Jv8LK-3wUadRNI.jpg
 
 
.


发表评论

3 评论

  1. 这突破需要用绿植保养,不然很容易松动塌泄,下雨天很脏全是泥水

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×