凹凸 House / mA-style architects

凹凸宅

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
/wp-content/uploads/2012/06/_c_ZgK0cWTzlW6wPoqVhHn9aUN7lYnWG3c_vVdeIuJ9mZy6lCW3oXjC4oE8jT2TuUYRukSqH184iHDCq2zoi-ccg8YlCMblXean.jpg 
 

 

一般农村的场地都比城市中的场地大,在自然风光中,风格上更容易做到自成一体。
这个项目的场地虽然在住宅区中,但是周围有着许多空置的土地,非常安静和开阔,能看见外
面的大水田和山脉。在这一片美丽的自然之地,建筑希望住宅中的人们可以最大化享受外面的
风景,他们试图消除内外的界限,在建筑和自然之间找到未来。
内与外都魅力无限。
业主选择这块场地的原因在于场地北侧的无敌风光。建筑师需要将这侧风光利用到极致。他们
在两个较为封闭的,分开一定距离的实体盒子上搭起了一个开放的,透明的欣赏风景的盒子。
透明盒子的下方用作停车空间。两个较为内向的盒子一个是孩子卧室和大人我是,一个厨房,
餐厅以及浴室。彼此的流线明晰,轻松。同时最大限度的支持了开放透明盒子中的宽大视野。
 
2011年mA-style建筑事务所曾给我们分享过他们的作品Pelo以及The house of garden.
非常感谢mA-style architects将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards mA-style architects for providing the following description:
 
/wp-content/uploads/2012/06/_c_e9puLdDp2BkIVpMaLUKrusEUxK4ZDnPLm446BTlehpRyPHAsZ9dvkTmnwR0989yPvOKa91nTJPtQHyFirdQZlWE2eVvrbh1_.jpg
Normally, We make a plan in rural  area that have large land compare with urban.
It tend  to make us feel  small about  the site  in scenery. Therefore, we have to
think borderless architectural style that well matched around it.
We felt serene  from  its atmosphere when we saw the surroundings first. Although
here is residential area, there are some vacant  land and sounds quiet. In the
north  from  the site, we can see large  paddy field.  Also, the mountain range
extended  western and eastern in the distance. For a local people, these are
familiar site  but it’s so beautiful and can not help feeling generous nature. We
thought we have to make a plan that harmonize  each other house and sight. To do
so, we tried to remove the border  between inside and outside.
By encountering architecture and nature, I tried to find the possibility to bring
/wp-content/uploads/2012/06/_c_z3qRbt_Dw1BHzum3pQQImO3Mmhj0N7ses24QEXJqTHQMLIGErGEeXmVDorIU7g_ZzagfgPbhN3eNOJn0N8NpO0bSE4ix6lsy.jpg
out both  attraction.
 
The reason why the client chose this site  is the scenery extending all over the
north. The answer to bring out the attraction of this architecture was making the
space that enable to see the whole scenery. To do so, we planned to set the space
on purpose. Some place squeezes, and other place opens, and so on. First, we
created plane construction that place two boxes on the side of the road. These two
boxes is connected  by slab. Then parking  space was settled between the boxes. In
the two boxes, we placed the entrance, children’s room, bedroom and wet  area that
includes kitchen and bath  room. We kept  in mind that play the role each other by
checking  line of flow that easy  to live. In addition it, we created panoramic
space by protruding cantilever that is supported by two boxes. Also, we made big
opening as we could for getting wide view. It looks Conversely,  we made   on
south  side by hollowing slab. Then,  courtyard which sunlight and winds are going
to and fro, was born. The panoramic space that can see whole direction enabled to
feel  the nature in daily life. Our client was warred about  the water level of
the river that flow close  to the site.So we lifted up the level of ground line of
two boxes.  The approach is skip  floor  to panoramic  space.
 
/wp-content/uploads/2012/06/_c_HiLcBGAiFKSp45vggwujMN1piuWve8hVA9JoBPF_p9GUV5yhIUa4FSRNxq25p28Icu8oRe4294QH64z2ekVMb7Ar7yWdMfzr.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_7pWVWo4QKNv6ZgdiyaEUjCc8lhWzPN4Rly7LirJr8HhQvnRd4iIQwQDn1FpUWR7xKYHtx9nyJwlBlRkCXKIsqVpnFwyiXOeV.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_Rj_9chF1xZV34xCJUVJvULuobMdq7zS-tQzkOcBpdx2tON-M9oW8QMSBbp1i4-t_5nqPG8P6_7JBLgTrC6E8tubGqO86I8Rv.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_7OMM22IyzTVN0Bk2w8OiWAxdUJlETzgMeB1s5n4FxVjWaDWMvXClia-HqoLfa8AXFX2vBTSbOgYIViFf920W-CMNPx8QG0c_.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_6lacOgjD75db26Pxd3Q5RXgbwEkrG_hrbyB8g52mvmwKaoC7DZWJJ6ocsPqZt7sT5A9EKEoLJntd5Yb6PdPliiKtuB1GidO9.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_G-Lghee72NZN1lhU-un_ggp_lAJmUOOtuLE-Tl_ZoQBP67TGgtPOpZC2PceyBmTYKNUAvrH8ulFgqfRl5j7KPyqGqVrSEKeV.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_qfT4XxV9XVp9puKax0LcY7NTf9vMKYk0f_cn9vpaEpnZxvc3tKddBbnq-kPDC3oHfhjSHYp3hR8-BiXEKnbB3XA5B55bpgww.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_0bC77e5ZFQNDzwmMSh4fb7rgMOu4XUzrlBrPNKAwH1Yj-CPBkfH5GmE08YpjHEnGn7qDRESYOvjWejsT-g4B-GlvWKY8O55N.jpg
/wp-content/uploads/2012/06/_c_Vb-_1sJaZTrBdiMRT9-oJCzlzRKOk8BF8K0WBhjaAhi062_tBhjyiflb00DmVAZM9dnHUXDlBKP_TlVc4F50HjzuVhutS-aO.jpg
MORE:
 
 
Atsushi Kawamoto & Mayumi Kawamoto
/wp-content/uploads/2012/06/_c_EY5Qu8JUJDvnX-9l5I5HdJkFMP3OolKZe77mkUiJ7P6DhxYJuzEkrxZiE4pL9OGscRb2Lj6gO5vymapYVDHUT1_35Py_SF8a.jpg
.

 



发表评论

5 评论

  1. 莫非要业主从左侧体块进入后上到2层再由右侧体块的楼梯下来方可到达儿童房?

  2. 感觉平面和实际做法不太一样 最后一个效果图 看了很久也没找到是在哪个角度拍的 。 还有通往客厅的那两个门 ,是在平面图上那个位置吗!那个位置明明没有门

  3. 主体的洗漱空间距离就寝空间,之间的路程是不是远了点,,,不过可能是业主习惯这样的生活方式。。。

  4. 儿童一层不让进么?没有剖面啊,话说mA-style做这些小房子很有心得啊。

  5. 第一层儿童房怎么进去的,没有门厅吗?貌似左边的体块应该有三层,右边两层,外观却一样高,平面给的不完整。。。
    典型的日本小住宅项目,施工技术和建筑完成度真是秒杀天朝。。。。

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×