Two Single-occupancy Detached Houses / L3P

“亲密”的两户独立住宅

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
/wp-content/uploads/2012/11/_c_qgeGK3lmAks0HVaHH_4pQ3A-8n82oQqVdD-C079FQafKlD_F_cUPF8_zJ4JZytBNDiG9HKaA_mMdmy5Pec8xeaOLYON9G3TU.jpg
 
 
这是一个地块上的两个独立住宅,他们被一起设计,更好的利用地块的空间。两栋建
筑内没有直接对望交互的窗口,但是形成了一个亲密的关系。场地位于坡上,因此楼
层采用了错层的设计。建筑墙壁是裸露的混凝土外墙,配上黑色的地板还有明确的大
开窗,显得很酷。建筑外墙和屋顶覆盖上了与艺术家Thomas Sonderegger一起合作
制成的镀锌钢板表皮,其蚀印仿佛具有生命一般,随着时间流逝而变化,充满活力。
 
 
非常感谢L3P将项目介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards L3P for providing the following description:
 
/wp-content/uploads/2012/11/_c_9Y4h5DBGBPgaEfy6ApLQf5laVGDxGCdN3VgxGRwSA5dcd8G8HcX1YeVYQ-C3yNI4KgrA3KOF1qX5cPcYAAzjqWH67s5YuRBX.jpg

 

New development, two single-occupancy detached houses, Oberweningen ZH,
Switzerland 2011
Despite the small size of the parcel of land, two single-occupancy detached houses
have been developed in a countryside setting taking a new path in reference to
volumetry and spacial definitions. The basic type of detached house has been split, the
work being akin to a sculpturer’s work. Polygonal bodies were formed in which the
mutual proximity becomes a quality. The mirroring of water and façade in the water
basin hints at a clear vision within these rooms, which are among themselves but
without direct insight to each other – a special place with strong vibrancy and intimacy.
The position in the parcel of land also moulds the inner area. An elaborately-devised
subdivision arranges the rooms in a split-level system and allows the hillside
characteristics to also be experienced in the building itself. While the inner walls are
masoned and smoothly plastered, the exposed concrete outer walls, the black polished
and jointless floor and large window fronts add to a cool technical conclusion. Elaborate
skylights allow an atmosphere of light to develop which features a spiritual force and
vibrancy.
The materialization of the facade and the roof are conspicuous. Together with the artist
Thomas Sonderegger, we experimented with a surface of galvanised steel.
We were able to fabricate a sheet with a unique and vital expression which was
deployed for a first time on the façade and in the roof area. The design added to a
monolithic overall picture in which an association to a sculpturer’s work is given once
again.
 
/wp-content/uploads/2012/11/_c_YIqWH-uRZxMWNr5M73FchdODdScVUS2h3WNuiRazjDafAHTtG1PZftakn1n53AvLw6thsqm9J6qhFYnLYKoCRNjRR0KQZ1Jt.jpg
Citation of the artist:
The materialisation of the façade and roof add to the monolithic overall picture and
allows constant pauses for a moment. When one takes a moment, one realises:
something is responding and developing a plurality from itself. Something new is
forming from the etching. It is growing. It lives.
It is this which constitutes the unique expression of the façade – an alchemical-
generated and self-generating work from Thomas Sonderegger, and so, an artistic bow
to vitality.
/wp-content/uploads/2012/11/_c_6BMQCDmNmyFyaf6bEup9Z2iwgcHkmx8MlRMGYc_Ff1aZtJk372wSLEFgJdloBA4mprghgRHpQej-SXkfcpKdFcJLaS6oDfgM.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_5-u-1dZ8JWYC333EZozjkJnBljXzT0IGv8W1-rIfqYTRtkgGWAc3w5AzgNl5lXm8HlPICwtSnZQzJ6OrnoZCuCEcCpU5X_jM.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_dRzLX96guj7pQOyxPoidXa8uargHU7460qKET2DjX0FtGDPQb8pRptVGBJl3WNbNeQRixEXQmQ3fVlToLOMv7A3nIArdE5P3.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_RVj_LlB80oQcqvbPanwYD7SfqCeWcW048Me_wNtX1jVcopKYEav9zkd3FKCWoUbMfYy4HSDWcALBCWeexJ_CHWUJVVUZF9i-.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_piWsNPq0Vqpa09SksN4cLuyiPVEx0NXn0lyGbvi6kbHE_NyAjCVlZqhVVuNMsatUQ3kxBWc2fpDMYy9lt17fIzdd7-VeKE2w.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_aDHPfsnaDYQ6pcBk3k1cskPDyT_JaVwaoTXQz2UFMhGT3Bak-07e7fMcWtm3Sk-RYjrBSixH-3NVvKsznsMO0tmgnveFj12B.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_UJ1I2gYomZ3yyREilGUC-BWi5N0VF6L6g2lgqYm0lZzzpg4hzT8PPmxCkMz1movXsLfT_r_TpUWxhtMV8fihtrqkNKJK2M83.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_GBdA-O1SUMPjvH5dqBQHzEsGgXfgUI3V_AyJY_ym3BGk_vvp8S7lxxYDlzGCNEp6oMAHj_kT2-rVLKvU5XN4e1D7GkV9QoBe.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_-MitasY4DEf5UtFppOnv1XzDKzwNApT6tld5Jsrx-GWrZsoVMGaHM32RjgFko0ak3fuSisNLLeJ5p9wqFgBaaM7HYgjAnF9T.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_tEHViA-y2Bx2UeP7fOIo3z8QXAXRywyCqT09H3CBsFThvoqVYxMy1A4FRe4ihcIV0a_Rtj0DRK5Q-49qxvstMpcWrTRM_imT.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_lVcUu0PBIFquzYBc-kkKknhUXFXam2_LVzC_lBLdLWAbhLwBA92zXrAz1GAA7dZPAfvZ4ezwXxaVi-UxCtoS7QObCFF-nTtK.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_W23zmWcXDtHoz9WGtUq1BAcNEqiXvcyS1uU-fqvgjJDkQDpWszqW44Kqg6xaHTpoxTwwQK8N4MXniEZHvM__lKwT7nlLkI_A.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_Lobts6HO1FwMGQn_f9MiKJnzlODXTrc2Bs7zBTSo6IdxEYcahgZnkY9lKZ1l-njuf9nLCM9gB5Vcs9dkIUXP6mqAmoWvM19q.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_vYY3ezcOOi4ENQQt0KQKHhAM4e4tVU-8srrozYdrGT_aMhsVXc722LrLNKbGr7Amyzd1Qu-KSzaFIBV0vd2CUlo0UjX4PUld.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_3p7LvtHyTfCC7IjLshQjlvEds8QLwaXOX1Q8URmNLXYDRfLGVR4DHwTZhs9FyHYIXI0N__WPzDtiHck1GT17VlhOaZXi3W6B.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_UVl_kowIPAuaLh4NoWwh6IWcVbeosRlyjR2BDqt46cxwKLMqdFUXLmnlx2f7GkxbvwSYe7NIsd8n1m_ea_9aTodBu95W7QYq.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_vSdfWps6aY55I1TYUQ5VQcF2nsGt7gsHCkhq3VH4O-NBjm7DytSFzxJqbwfGBQ6keQPsh1mQTIDfnT6VKviffV3MtNqzxV5f.jpg
/wp-content/uploads/2012/11/_c_zMYtFUnFiZgQWBhMz6dybVHvLcKghzbM5btVYm3fKD95OLuf8mkmHl8MbmvJQKKavvPqBFag3d0PdA0CSOp3oKxwtdWAc5_I.jpg
 
MORE:  L3P
 
.

 



发表评论

3 评论

  1. 虽然很喜欢这样的理念,但真心不理解为什么要把外形做成这种型,还望高人解读

  2. ,很有特色的建筑

  3. 特漂亮的清水混泥土建筑

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×