A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

田野上的家:川越山形小木屋

项目标签

位置 :
文章分类 :

来自Hidetoshi Sawa /Tailored design Lab对gooood的分享。

一个个性活泼的家庭,成员们都喜欢园艺和室外活动,恰好在距离城市中心20分钟的风景如画的乡下有一块地,可以盖一座小房子。基地位于城郊新开发的地区,周围是广阔的田野和零星的农舍。

An active family, who loves gardening and playing outdoors, encountered a plot of land in a rural landscape located 20 minutes away from the city-center by car. The area is in a relatively new housing development in a developing suburban area, and its surrounding environment includes extensive fields and farmhouses. This site belongs to a regulated planning area, meaning that an unobstructed view of the landscape is guaranteed unless city planning regulations are changed.

001-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

建筑师在研究了基地状况后,认为建造一座复杂的房屋并不合适,后者更适合现代的高密度的城市。相反的,这个项目所面临的难题是如何有效利用周围的景观。建筑师通过一个三角形的屋顶勾勒出建筑在天地间的轮廓,将家拢在下面。开放的起居室朝南,是个长边长8.19m的长方形。同时,私人的房间,如卧室、卫生间、储藏室等设置在房屋的北侧。这样的设计创作了渐变的、连续的从开放到私密的空间:从屋前的田野、花园、露台到开放的起居室,最后到儿童的房间。

In studying the situation, it did not seem appropriate to create an elaborate and complex design that would be more suitable to a modern high-density urban environment. Instead, the most compelling solution in how to effectively incorporate the landscape would be to provide a design that opens up to and takes advantage of the surrounding elements. In the design, a large roof frames the landscape and shelters the family below.An open living room is placed in the southern portion of this 8.19m square area;contrastingly, the private spaces such as bedrooms, lavatories, and storage are allocated to the north portion.This planning creates gradual and continuous layers of privacy, connecting the front farm, garden, terrace, doma-space, and the open living space through to the children’s room.

 

↓ 起居室 living room

008-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

010-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

003-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

005-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa   006-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

↓ 餐厅和厨房 dinning room and kitchen

004-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa   007-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

45°角的三角形屋顶创造了最大的室内空间,且是非常耐用的结构。屋顶坐落在一组105x105mm的木框架上,有24根间隔455mm的椽子构成,且使用厚木板来抵挡地震的威胁。玻璃山墙将室外动态的景观引入室内。屋顶和结构的方向性更加强化了房屋从北向南的透视感。

A 45-degree pitched roof is selected to createa large interior space and an efficient structure. The roof rests on a simple105x105mm wooden framework and is made of 2×12 rafters spaced455mm apart, and uses structural ply wood for earthquake-resistance. A fully glassed gable allows dynamic views to the rural landscape. The roof and its structural directionality emphasize the perspective from north to south.

 

↓ 屋顶和阁楼,roof and attic

011-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

015-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

烟囱样的体块从屋顶伸出去,形成了一个通风塔,日语叫作“Kaze no Ma”,意为“风之空间”。热空气上升从高处的窗子出去,清新的空气从室内的落地窗进来。将烟囱的内部涂成黑色,促进了这样的气体循环。

A chimney-shaped space extends out of the large roof making a ventilation tower named “Kaze no Ma” (space of wind). This was inspired by a small village I saw in Africa. As warm air rises and escapes through the high window, fresh air is pulled into the interior through windows on the ground floor. A black paint on the chimney’s interior promotes this ventilation cycle.

002-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

路过的行人总是禁不住走进来向主人问好,当地的农民也经常带着丰收的瓜果来拜访。山形的大屋顶逐渐成为构建新的人际关系的场所。希望此处能创造更多美好的回忆!

Drivers travelling along the front road often look at this house with fascination. People passing by greet the family and a local farmer regularly visits to share her harvested fresh vegetables. This large roof house is gradually contributing to the building of new relationships between the people in the area. We hope it will continue to provide a space for the making of many good memories in the future.

012-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

013-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

014-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

白色

↓ 图纸 drawings

017-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

018-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa1

019-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

020-A gabled roof in Kawagoe by Hidetoshi Sawa

 

地点:日本,埼玉
基地面积:250.12 ㎡
楼层面积:104.35 ㎡
占地面积:81.98㎡
摄影:Yuji Nishijima

Architect: Hidetoshi Sawa/ Tailored design Lab.
Contractor: Kimura Kougyo co., Ltd.
Status: Built in 07. 2014
Program: House
Location: Kawagoe-city, Saitama, Japan
Site area: 250.12㎡
GFA: 104.35 ㎡
Building area: 81.98㎡
Structure: Wooden
Photography: Yuji Nishijima

English Text: Hidetoshi Sawa/ Tailored design Lab
Chinese Text:gooood

MORE: Hidetoshi Sawa /Tailored design Lab



发表评论

2 评论

  1. Profile photo of 阿杜

    很漂亮,只是对于这么小的小孩子,楼上那个挑出来的台子是不是太危险了,很容易滑下来的!

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×