农业机械仓库,意大利 / deamicisarchitetti

简洁而精确地融入场地

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
标签 :

来自 deamicisarchitetti 对gooood的分享。
Appreciation towards deamicisarchitetti for providing the following description:

意大利嘉维最近正在经历一场新生,其中最具代表性的便是农场的迅速扩张,这也导致了新的用地需求。“La Raia”是这其中最有意思的农场之一,因为除了农业生产之外,它还结合了基金会的活动,致力于通过艺术和文化举措来保护和提升领土的价值。在这一背景下,该项目作为新的农业机械仓库,有着十分清晰和明确的功能定位,但它还需要更深层次地考虑到与地域性有关的问题,同时使功能性成为地域性的一个前提。

The territory of Gavi is currently experiencing a rebirth characterized by the activism of some farms growing strongly that therefore are in need of new operative spaces. Between them, “La Raia” is one of the most interesting farms because it combines the activity of agriculture with that of a Foundation which aims to protect and promote the values of the territory by interventions concerning art and culture. In this context, the project of the new agricultural machinery depot, that clearly with its pure functional scope has a minor impact on the architectural scenario, needs a deeper gaze that cannot disregard a consideration upon the territory, restricting the functional issue to a precondition.

▼鸟瞰图,aerial

新项目的体量并非仅仅放置于地面,而是充分利用了山体上自然形成的斜坡,成为场地中的一部分。从整体上看,它与景观融为一体,兼顾了连续性以及精确的建筑特征:伸出的混凝土屋檐与下方烧过的木条使斜坡的不同层次首先分离,然后又趋于重合。

The volume of the new project is not meant as an object laid on the ground, but rather it is the result of a simple ground modelling which exploits the natural slope of the hill. Overall it blends into the landscape, preserving its continuity and at the same time it does not renege on a precise architectural characterization through a concrete overhang that, together with the below wall decorated with burnt strips, first divides and then unifies the topographic levels of the slope. 

▼建筑充分利用山体上自然形成的斜坡以融入场地,the project is the result of a simple ground modelling which exploits the natural slope of the hill

▼由清水混凝土和预制板材构成的简洁体量,the clear construction made up of a simple fair faced concrete structure with a predalle slab

   

建筑的构造十分简洁明了:由简单的清水混凝土结构和预制板材建造而成,成本也十分低廉。连接件的细部、箱形基座的纹理以及嵌入箱体的烧过的木制模具,与整个建筑结构共同展现了优质而独特的制作工艺。

The construction, made up of a simple fair faced concrete structure with a predalle slab, is clear and achieved with a low budget. The details of the joints, the texture of the caisson and the burnt wooden dies inserted in the caisson, are the elements that, together with the form, give quality and originality to the handcraft.

▼内部的储存室由自然光照亮,the storage room inside is illuminated by natural light

▼材料细部展示出优质而独特的制作工艺:the details of the material give quality and originality to the handcraft

自然采光和人工照明也是该项目的一部分:内部的储存室由自然光照亮。机械仓库则由嵌入预制板的日光灯提供照明,在傍晚十分可以清晰地看到天花板上抽象的线条。

Natural and artificial light is part of the project: the storage room inside is illuminated by natural light that follows the sun movements. The agricultural depot is illuminated by fluorescent lamps inserted into the prefabricated slab, that draw an abstract and linear ceiling pattern easily visible at the sunset.

▼机械仓库由嵌入预制板的日光灯提供照明,the agricultural depot is illuminated by fluorescent lamps inserted into the prefabricated slab

▼细部,detail

Project name: Agricultural machinery depot
Architect’ Firm: deamicisarchitetti
Website: http://www.deamicisarchitetti.it/
Contact e-mail: mail@deamicisarchitetti.it
Lead Architects: deamicisarchitetti
Project location: Gavi (Al), Italy
Completion Year: 2017
Gross Built Area (square meters or square foot): 260mq
Photo credits: Alberto Strada

More: deamicisarchitetti



发表评论

1 条评论

  1. 让我想到了林璎

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×