divisorias公寓,圣保罗 / Casa100 Arquitetura

合并与分割

项目标签

位置 :
文章分类 :

来自 Casa100 Arquitetura 对gooood的分享。
Appreciation towards Casa100 Arquitetura for providing the following description:

这间公寓的主人希望拥有一个类似于北欧风格的简约居住环境。她不希望空间呈现太多的色彩和信息。建筑应当保持其自身的面貌。既有的公寓包含2间卧室和两个洗手间。

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms. 

▼室内概览,overview

该项目对主卧进行了扩大,原先次卧所在的空间被改造为一个巨大的衣柜,成为卧室的入口区域,以及洗手间所在的方位。原有的两个淋浴间被合并为一个,供主卧使用,剩余的空间则改为新的洗手间。开敞于客厅的厨房中新置入了一个台面,同时作为2人用的就餐区域。

With the changes made in the project, the master suite got bigger, and where the 2nd bedroom was, it turned into a large closet, which is a kind of entrance hall of the suite, and where the restroom is located. In the bathroom the idea was to join the 2 shower cabins turning into just one larger, for the suite, since the smaller one now turned into a restroom. The open kitchen to the living room has received a support counter which also serves as a dining space for 2 people.

▼客厅,living room

▼厨房的操作台面同时也是用餐空间,the support counter also serves as a dining space for 2 people

▼厨房和客厅向露台敞开,the kitchen and living room open to a wide terrace

▼露台上的空调被隐藏在有孔的金属板内,the air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate

   

露台上的空调被隐藏在有孔的金属板内,其上方的木制台面上种植着一些可食用的植物。为了使空间的布局更加清晰,设计师用带有波点的玻璃对私人空间和公共空间进行了划分,在充分利用自然光的同时,也维护了内部空间的私密性。材料的选择也趋于素雅,使用了大量的白色元素和美国橡木。厨房、客厅和卧室中的置物架中则使用了铜管。

The air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate, and on it, the wooden shelf receives some plants for everyday uses. To maintain clarity throughout the apartment, and not visually diminish the room, the division between social and intimate wing was done with a dotted glass, allowing the good use of the natural light but also maintaining the privacy of the enclosed environment. The materials follow a more sober line, so we have plenty of white, wood in American oak leaves, and copper tubes that are shelf structures in the kitchen, living room and bedroom.

▼带波点的玻璃用于私人空间和公共空间的划分,the division between social and intimate wing was done with a dotted glass

   

▼原先次卧所在的空间被改造为一个巨大的衣柜,the original 2nd bedroom was turned into a large closet

室内设计保持了与建筑相同的轻盈、中性且简洁的质感,空间色调以白色、灰色等柔和的颜色为主。基于房主的要求,公寓中并没有放置太多的家具。公寓中的楼板和台面以裸露的混凝土为主,另外还有木制的衣柜以及白色的板条瓷地板。灯具完全由明显的管道构成。主卧的电气管道结构除了能够起到支撑作用外,其顶部还装置着LED灯带,能够将光源反射至天花板,连接了从衣柜到主卧浴室的路径。

Interior design follows the same line of architecture. Lightweight, neutral, minimalist and with Scandinavian references. This way we have a great presence of the colors white and gray and also some pastel colors. There are not many furniture in the apartment by a request from the resident who sought a space without much information. Regarding materials, we basically work with apparent concrete on the slab and countertops, white slatted porcelain flooring, paneling wood and cabinets, and copper tubes, elements that have structured the support shelves. The lighting is all made with apparent piping, and in the suite the electrical structure serves as well as a support for the spots, and also they become luminaires with led strips on the top, working as a guide by the light reflected in the slab, from the closet to the bathroom of the suite.

▼主卧室,master suite

▼置物架中使用了铜管作为支撑,copper tubes were used as shelf structures in the bedroom

   

▼灯具细部,light detail

   

▼电气管道的顶部装置着LED灯带,the electrical structure becomes a luminaire with LED strips on the top

▼浴室,bathroom

▼平面图,plan

▼厨房平面及剖面图,kitchen plan and section

▼卧室平面及剖面图,bedroom plan and section

▼浴室平面及剖面图,bathroom plan and section

Project Name: Apartamento das divisorias
Architecture: Casa100 Arquitetura (Diogo Luz and José Guilherme Carceles)
Location: São Paulo, Brazil
Area: 65m2
Lightworks: Casa100 Arquitetura
Construction: Chapolim Reformas
Project Year: 2016
Production: Nuria Uliana
Photography: Gui Morelli
Project Description

More:Casa100 Arquitetura 



发表评论

2 评论

  1. Profile Photo

    床头上方的架子看上去有压迫感,怕有东西掉下来,因个人心理因素而异

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×