Arsenal flat / h2o architectes

阁楼斜影,与书共舞

我是业主,我要找设计师/我是设计师,我要接项目 →了解更多

Project Specs

Design Firm :
Location :
Category :

来自h2o architectes对gooood的分享。

h2o architectes的建筑师把法国巴黎一套在过去由仆人居住的大阁楼改成一对夫妇和及其两个孩子的温馨家。房间三面采光,视野良好。

The commission : a flat for a couple with two children.

The place : last floor of a Hausmanian building; ancient servant’s bedrooms already transformed into a flat.

The project : is articulated around three connected and sequenced living spaces which are defined in function of uses, light and multiple views. Each one of these spaces is characterized by its solar orientation: East, West or South.

 

/wp-content/uploads/2015/07/3b9ac2218787d8ef6e2b8c4bac3dbd28.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/c52ef6af2acde8e9bb52cd5256657b6f.jpg

 

改造后的住宅中,每个孩子都有自己独立的卧室。起居室开放,并根据斜屋顶的造型在房间的交通要道和边缘上设置书架和储物家具。木材家具与白色墙面对比强烈,地板也同样利用了白色和木材的反差。整个房间的造型具有张力并且灵动有趣。

Each child has its own independent bedroom; the common living space is open and partitioned by elements of furniture which have all been designed so as to follow the sloping games of the roof-line, forming a landscape of “totems”. They include bookshelves and diverse storage spaces. A diagonal opening is thus drawn throughout the principal living room of which one forgets the rather tight initial dimensions. This reading of the apartment is further enhanced by the use of white paint on wood or plaster for the principle surfaces underlined by wood (oak) along the floor and for the “totem” elements.

 

/wp-content/uploads/2015/07/756663b1fbb37a1e057d5b55ad5236b5.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/dd3f9135f1070189b0aeed983c69ce47.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/07/e20a429c1e9ba5e4a0cc97c17c89568d.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/717d86c60b68c92b003bd59ba51926bb.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/576442041dba410c8bb81666681a8dee.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/f59a04adf706159d0653726be62b5df9.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/a8049f11337ed3664a7ea2f9d2609b9c.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/16e8738148e6818acbab18bf71edf6ee.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/c2bc782cb33c7b976b0c67f9e6c44982.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/2272d5fc43bcd1234817020ba5d8546f.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/aaf9893c576bbcbc6dd80dc8eb445ba5.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/a37219ea8132705b11ed687409ef0fa1.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/07/00ba7fd33109f9f0a31c258cd6278771.jpg

/wp-content/uploads/2015/07/6902ea28eb5a6e1d529f1b7c9d4da289.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/07/c2003e6c1b4168f3169dd998bee53718.jpg

 

Program: Housing
Lieu: Paris (75)
Commissionner: Private
Architects: h2o architectes
Construction: Sarl Poluks
Mission: Complete
Specificity: Wood furnishings
Superficie: SHAB 70 m 2
Cost of works: 70 000 € TTC
Date: Spring 2015

photographer Stéphane Chalmeau
www.stephanechalmeau.com/

 

MORE:  h2o architectes



Post a Comment

4 Comments

  1. 瓷砖和木质的铺的结合调和温感,高!

  2. 喜欢书架与墙的二合一作为空间的分隔

  3. 空间趣味很赞!

  4. 一眼就看到了那本黑川纪章=。=……
    总觉得斜面太多有点缺乏安定感

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×