“混凝土雕塑体”与法国古老农庄的碰撞 / DIXNEUFCENTQUATREVINGTSIX

普罗旺斯传统农舍的现代延伸。

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 DIXNEUFCENTQUATREVINGTSIX 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards DIXNEUFCENTQUATREVINGTSIX for providing the following description:

原有建筑是一个典型的法国农庄,坐落于山坡和植物之间,老建筑共有三层空间以及室外一处由干石挡土墙框定的露台。最近房子的主人 Benoît 和 Roselyne 提出要在原有建筑的基础上加盖一个新的空间作为招待他们的孩子,孙子和朋友的地方。一个通体混凝土雕塑一般的建筑从这个绿色石灰岩景观中被建造起来,以呼应这个区域曾经的一处采石场。

This typical house of the Gard, wedged in between vegetation and hillside, stands on a lot that has been separated into three levels of terraces held in place by dry stone retaining walls. The extension added to this house, which until recently only served as second home, had to enable Benoît and Roselyne to host their children, grandchildren and friends. A monolithic and sculptural concrete volume rises from this landscape of greenery and limestone, resonating with the genie of this place, a former quarry.

▼ 混凝土雕塑一般的加建建筑,a monolithic and sculptural concrete volume ©Florian Kleinefenn

002-BENOIT & ROSELYNE

▼ 农庄中原有的建筑外貌,the appearance of the original farm house ©Dixneufcentquatrevingtsix

001-BENOIT & ROSELYNE

这个建筑体块使用了光和影的相互作用来雕刻他的外立面,外观形式现代但克制,并不会打断与它于原有建筑的视觉连续性。

This volume has been designed to allow the interplay of light and shadow to reveal its facetted form and to assert its presence and contemporary look without negating its kinship with the house it adjoins.

▼ 加建部分现代的外观,contemporary look of the extension ©Florian Kleinefenn

003-BENOIT & ROSELYNE

006-BENOIT & ROSELYNE

005-BENOIT & ROSELYNE   004-BENOIT & ROSELYNE

像现有的农舍一样,加建的部分被分为两个主要结构:该地区的小农场的房屋尺寸大约在,5米乘6米大小方形的一个;第二个是矩形的,只有一层高。

Like the existing farmhouse, the extension is laid out in two main, contiguous structures; the first, in the form of a square, of approximately 5 meters by 6 meters within the range of current dimensions for small farmhouses in this region, the second, is rectangular and on a single level.

▼ 轴测图,axon ©Dixneufcentquatrevingtsix

FEV 2016 EXP

新建筑东部和南部的立面上有狭窄的开口,这在 Usège 地区的农舍中很常见,是为了建筑内部空间免受夏季的炎热和冬季的寒冷。被称为“错误”的风,只能从建筑北侧的几个窗孔中通过,此外就只有露台预留的一部分孔隙,作观察沙丘的迁移之用。这些开孔会让人回忆起传统建筑阁楼上的小开口。

Narrow openings analogous to the farmhouses of the Usège region, are positioned on the east and south façades to protect the interior from intense heat in summer and cold in winter. The wind known as the mistral, only allows for a few apertures on the north side, apart from the ones on the terrace, which recall the little openings traditionally found on the attic level placed there for the purpose of observing the migration of thrushes.

▼ 露台上的开孔可用来观察沙丘的移动,apertures on the terrace for obsersing migration of thrushes ©Florian Kleinefenn

009-BENOIT & ROSELYNE

010-BENOIT & ROSELYNE

▼ 观察口的细节,detail of the apertures ©Dixneufcentquatrevingtsix

013-BENOIT & ROSELYNE   012-BENOIT & ROSELYNE

鉴于这个新建建筑的纬度,方向,开放性和物理性质,它完美的融入了现有结构的逻辑。它的设计转译了普罗旺斯农舍建筑的原型,使得设计师得以用当代建筑的风格和特征重新诠释原始的农舍建筑。

Given the dimensions, orientation, opening and physicality of the project, it blends right into the logic of the existing constructions. Its design transposes the archetypal codes of Provençal farmhouse architecture while reinterpreting the typological characteristics of the original house in a contemporary architectural style.

▼ 建筑内部的空间,interior of the extension ©Florian Kleinefenn

018-BENOIT & ROSELYNE

014-BENOIT & ROSELYNE

015-BENOIT & ROSELYNE   016-BENOIT & ROSELYNE

这处房子保护其居住者免受地区气候中强烈的阳光照射,还有暴风雨的侵袭,传达出强烈的安全感。因此,内部和外部之间几乎没开窗,少有的几处开口处理得好似风景画或相框。他们创造了使用者的移动顺序,从私人空间到公共区域,到露台和花园。

This house is a shelter that conveys a feeling of safety and protects its occupants from the sunny climate, intense sunlight but also violent storms. Thus there is no or very little porosity between the interior and exterior and the openings are like screens, or photographic frames of the landscape. They create the sequence of the movements of the inhabitants, from private spaces to common areas and on to the terrace and gardens.

▼ 公共空间的较大面积的门洞,doorway separates the terrace and the interior space ©Florian Kleinefenn

020-BENOIT & ROSELYNE

▼ 较为私密的区域有着风景画一般的窗孔,the apertures work like photographic frames in the private space ©Florian Kleinefenn

017-BENOIT & ROSELYNE

019-BENOIT & ROSELYNE

室内(卧室,浴室,起居区)和室外的其他空间(泳池,下花园,梯田级别,3级以上的露台)分别保护了三代人的隐私需求,使他们能够在同一屋檐下和谐地生活。

The additional spaces inside (bedrooms, bathrooms, living areas) and outside (pool, lower garden, levels of terraces, upper terrace on level 3) maintain privacy and the pace of life of each of the three generations gathered under the same roof.

▼ 室内空间,interior space ©Florian Kleinefenn

023-BENOIT & ROSELYNE

022-BENOIT & ROSELYNE   021-BENOIT & ROSELYNE

▼ 洗手间环境,the bathroom ©Florian Kleinefenn

024-BENOIT & ROSELYNE

025-BENOIT & ROSELYNE

▼ 一层平面图,Ground Floor Plan ©Dixneufcentquatrevingtsix

RDC

▼ 二、三层平面图,First and Second Floor Plan ©Dixneufcentquatrevingtsix

R+1   R+2

▼ 立面图,Elevation ©Dixneufcentquatrevingtsix

coupe (3)   coupe (4)

▼ 剖面图, ©Dixneufcentquatrevingtsix

coupe   coupe (2)

Address: Not provided (hinterland of Nîmes, France)
Program: Extension of a traditional farmhouse (“mazet”)
Client: Private
Contractor: Dixneufcentquatrevingtsix
Surface area: 90m2 SHON
Cost: €280,000 excluding VAT Calendar: Delivered October 2016

Photographor: Florian Kleinefenn

More: DIXNEUFCENTQUATREVINGTSIX.



发表评论

1 条评论

  1. 可能是生活设施还没进入的原因吧 里面看着真是冷冰冰了无生趣。。。

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×