By Studios,商业到住宅的转变,葡萄牙里斯本/ WAATAA

模块化改造的空间创造了新型的生活方式。

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
标签 :

来自 WAATAA 对gooood的分享。更多关于他们:WAATAA on gooood. Appreciation towards WAATAA for providing the following description:

项目是一个将商业空间改造为居住空间的案例,设计师负责改建三个独立开敞的房间:每个空间都有较高的天花板,大型的落地窗和独立的卫浴设施。

We found three empty large spaces with substantial height ceilings, large windows dimensions and each with its own sanitary facilities. Their use till the date was commercial.

▼ 商业空间被改造为舒适的住宅,the renovation transformed the commercial space into a comfort dwelling

该项目的主要目的是将这些商业空间转化为生活空间。由于建筑内部现有的结构不适合传统的居住功能,所以本次的空间改造也不能拘泥于常规的设计方式。

The main purpose of the project focused on the conversion of these commercial spaces into living spaces. We quickly realized that, due to the nature of the pre-existence, the housing core to be generated could not and should not follow conventional patterns.

▼ 模块化的改造创造了新型的生活方式,the inserted modular infrastructure creates a new philosophy for living

设计师试图打造一系列木质的结构,为住宅提供所有的功能性设施的同时解决内部空间组织的问题。这些木质模块中包含了各种基础的家具,不使用的时候可以收起。公寓中的住户可以和家具模块互动,创造新的生活空间体验:他们可以打开再合上这些模块,改变既有的日常经验。

The idea is to solve the problem of inhabiting with the creation of independent wood structures that simultaneously solve the spatial organization and distribute all the functional contents necessary to the house. It is with these modules that the inhabitant will interact and experience his existential space of refuge. He will open and close, get up and down, transforming his daily experience.

▼ 第一处空间改造,one of the renovated space

▼ 空间中的夹层,the mezzanine in the dewlling

▼ 夹层上的休息区域,view from the Loft

空间内原有的墙壁被模块化的机柜覆盖,提供收纳、隔音以及供暖的功能。然后,设计师对现有的卫浴设施进行拆解和重组,使得卫生间可以完美适应增加了夹层的新空间。最后,将两个彩色模块加入进来:黄色代表烹饪区域,蓝色承担休息功能。这些模块本质上组织了住宅中的各种基础功能,同时划分住宅的空间。设计师在整体的开敞空间内引入各种功能和空间模块,创造了交织的生活场景。

Pre-existing space walls are covered with cabinets making it the physical limits of the house, with the additional function of providing storage and ensuring acoustic and thermal comfort. Then, there is a reorganization and reformulation of the existing sanitary facilities, making possible its appropriation of the lower and upper levels. Finally, two colored modules are placed inside. A yellow infrastructures container of the cooking act, and a blue one more related to the act of resting. It is essentially these containers that organize the functions and define the space of the house. It can be said that in a hollow and incipient solid, a scenario is created through the introduction of modules that make the overlapping and intertwining of spatial functions.

▼ 第二处空间改造,the other renovated space

▼ Loft 上层的卧室,sleeping area on the mezzanine

▼ 位于卧室下方的浴室,the bathroom beneath the resting area.

▼ 浴室细节,detail of the bathroom

▼ 外部空间细节,the detail of the living area

▼ 楼梯,stairs

   

▼ 改造前平面,Plan before renovation

▼ 改造后平面,Plan after renovation

▼ 剖面图,Section

Architects: WAATAA_we are all together around architecture
Location: Lisbon, Portugal
Design team: Rita Cantisano Diz, Lucas Cantisano Diz, Miguel de Gouveia André
Year: 2017
Area: 157,71 sq.m.
Photographs: WAATAA PHOTOGRAPHY!

More: WAATAA. 更多关于他们:WAATAA on gooood.



发表评论

1 条评论

  1. Profile Photo

    我总觉得这种很没有意义,真的不方便也不好用

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×