灵动自如-南非小教堂 / Steyn Studio

浮动在山间景色中。

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 Steyn Studio 予gooood分享以下内容。Appreciations towards Steyn Studio for providing the following description:

位于南非这座小教堂已于2016年12月竣工,并在2017年3月对公众开放。

Completed in December 2016, Steyn Studio’s Bosjes Chapel, is due to open its doors to the public in March this year. 

001-chapel by steyn studio

这座小教堂由Steyn Studio事务所中一位南非裔设计师Coetzee Steyn主持设计。它位于南非一处葡萄园中,其宁静如雕塑般的外形模仿周围群山的轮廓幅度,其悦动的造型仿佛向西开普敦的乡村历史风光致敬。

The new chapel, set within a vineyard in South Africa, is designed by South-African born Coetzee Steyn of London based Steyn Studio. Its serene sculptural form emulates the silhouette of surrounding mountain ranges, paying tribute to the historic Cape Dutch gables dotting the rural landscapes of the Western Cape. 

002-chapel by steyn studio

白色屋顶勾勒出轻柔的曲线,契合山谷的轮廓浮动着,描绘了圣经诗篇中的画面。

Drawing poetic inspiration from Psalm 36:7, the crisp white form is conceived as a lightweight, and dynamic structure which appears to float within the valley.

003-chapel by steyn studio

一片平静的池塘映射出建筑飘逸的外形,仿若轻浮于基地之上。

 A reflective pond emphasises the apparent weightlessness of the structure. Elevated upon a plinth, the chapel rises from the flat land its sits upon, providing a hierarchical focal point within its surroundings.

004-chapel by steyn studio

建筑建造基于对混凝土承载力的细微计算,房顶自支撑的每一处波动都剧烈的朝向地面,再用力得向上跃起,建筑立面通过十字形构造支撑,用透明玻璃墙面装饰。

Constructed from a slim concrete cast shell, the roof supports itself as each undulation dramatically falls to meet the ground. Where each wave of the roof structure rises to a peak, expanses of glazing adjoined centrally by a crucifix adorn the façade.

005-chapel by steyn studio

白色屋顶勾勒出轻柔的曲线,契合山谷的轮廓浮动着,描绘了圣经诗篇中的画面。一片平静的池塘映射出建筑飘逸的外形,仿若轻浮于基地之上。建筑融于新栽的葡萄园和石榴树景观中,在平静中突显出来。受19世纪Moravian Mission Stations设计理念的影响,这座教堂没有突兀的尖顶,而是注重和自然的融合关系。

 New planting including a vineyard and pomegranate orchard create a lush green oasis on the otherwise exposed site.Inspired by the simplicity of the Moravian Mission Stations established on Cape Dutch farms in the 19th Century, the chapel lacks a spire – relinquishing a sense of significance in relation to its impressive natural surroundings.

▼建筑与环境相互融合,involved in the natural surroundings

010-chapel by steyn studio

内部设计为简单的长方形集会空间,抛光的水磨石地板映射出内部的明亮。屋顶透过光在地板映出舞动的曲线。材料的运用,质朴的设计和远山近树的辉映描绘出令人印象深刻的视觉体验。

Inside, a large and open assembly space is created within a simple rectangular plan. Highly polished terazzo floors reflect light internally. The undulating whitewashed ceiling casts an array of shadows which dance within the volume as light levels change throughout the day. This modest palette of materials creates a neutral background to the impressive framed views of the vineyard and mountains beyond.

006-chapel by steyn studio

▼白色混凝土屋顶映出室内明亮空间,the concrete roof reflects the sun light

007-chapel by steyn studio

▼建筑立面有十字造型装饰,the glass wall was decorated by crossing

008-chapel by steyn studio

▼空间充分采入自然光,natural lights are welcomed

009-chapel by steyn studio

为保持房顶的结构同时装配纯粹的内部空间,建筑中的基本结构被隐藏在建筑基底或分离在建筑周围的角落环境中。它向外伸展着,拥入上帝的环抱。

In order to keep the structural form of the roof and assembly space pure, other elements of the buildings functional programme are either hidden within the plinth, or discretely within the outer corners of the surrounding garden.An open embrace which invites in, the chapel is also a space that extends outwards into the valley and mountains beyond, raising the awareness of God’s creation in the immediate environment.

▼立面,elevation

011-chapel by steyn studio

012-chapel by steyn studio

014-chapel by steyn studio

Start on site:2013
Completion:December 2016
Gross floor area:430 sqm
Location:Bosjes Farm, Witzenberg District, Western Cape, South Africa
Design architect:Steyn Studio (UK)
Client:Confidential
Project architect:TV3 Architects (South Africa)
Furniture Design:Liam Mooney Studio
Contractor:Longworth & Faul
Structural engineer:Henry Fagan & Partners
Mechanical & Electrical engineer:Solution Station
Quantity surveyor:De Leeuw
Planning consultant:Ron Brunings
Landscape architect:CNdV Landscape Architects
Heritage Consultants:Graham Jacobs, Elzet Albertyn & Lize Malan
Photographer:Adam Letch

MORE: Steyn Studio



发表评论

6 评论

  1. 中间凹陷的地方不会存水存灰么

  2. 建筑给人的感觉不再冰冷而具有了生命力 有灵魂的建筑

  3. Profile Photo

    这种混凝土浇筑模是怎么支的呢?

  4. 自由,但是中间沉下来的部分感觉好尴尬

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×