香港空中花园俱乐部 / concrete

繁华都市的屋顶活力空间。

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自 concrete 对gooood的分享。更多关于他们:concrete on gooood.
Appreciation towards concrete for providing the following description:

空中花园是由香港新世界发展有限公司开发的大型居住项目。项目位于繁华的香港旺角,为喜欢热闹的年轻人提供一了个充满活力的居住环境。位于空中花园顶楼的户外俱乐部由concrete事务所设计,颇受居民欢迎,成为逃离城市生活的理想之地。concrete事务所为大厦所有公共环境设计内装,包括街道入口,迎宾层以及顶层。灵感来源于旺角拥挤狭窄的街道,空间受限,行人摩肩擦踵,设计师将大厦打造成逃离混乱,与人交往的舒适环境。通过打破常规的做法,将俱乐部打造成开放可变化的公共空间。也给这种紧凑的国际化的居住建筑设计带来新的启发。

Skypark is a large residential development by Hong Kong based New World Development, led by Mr Adrian Cheng. Within one of the densest areas of Hong Kong the tower is suited to people that enjoy life in a lively and vibrant neighborhood. However, Skypark also provides an escape from the city with its communal clubhouse and outside park on the very top of the building. Concrete has designed the architecture and interior of all residential public areas from the street entrance to the transfer concierge floor and top floor clubhouse. Inspired by the crowded and narrow streets of Mongkok, where space is limited and people bump into each other, concrete created a place for residents to escape the chaos and for people to truly connect.Almost literally, by “breaking down the walls” of a generic clubhouse, an open and transformable public space was made. This created an opportunity to redesign the essence of a residents-clubhouse within this dense and cosmopolitan city. 

▼项目位于香港旺角的繁华地带,the project locates in one of the densest area of HongKong ©concrete

▼大厦屋顶为开放的花园,the public open space on the top of the building ©concrete

▼屋顶花园,garden ©concrete

通过与P&T和ALN两家事务所的合作,concrete在“连通空间的空间”中创造了一种和谐的方式,使得室内设计和景观设计融合在了一起。俱乐部包括不同的功能区域,厨房,阅览室,酒吧和健身房,游泳池,艺廊相互连通。一个大型户外台阶将俱乐部与屋顶景观公园连接,形成户外烧烤平台。连通花园与大厅的楼梯间成为周五晚的露天电影院,此外,你还可以在这里享受绝美星空或亲吻你的爱人。

By working closely with P&T architects and landscape architects ALN, Concrete was able to make an integrated design that captures the “in-between spaces” and creates an architecture where interior and landscape designs merge. The clubhouse consists of different function areas. Kitchen, library and bar sit together with a gym, swimming pool and art gallery.A large outside staircase connects the clubhouse floor with the landscaped park on top of the building complete with picnic and bbq areas. The staircase, where the gardens drop down and the living rooms climb up, becomes an outdoor cinema on Friday nights, or a place to enjoy the stars in the sky and secretly kiss your girlfriend… 

▼入口及接待平面,the entrance and transfer floor ©concrete

   

▼餐厅,dining space ©concrete

▼阅览室,library ©concrete

▼酒吧,bar ©concrete

▼游泳池,swimming pool ©concrete

▼户外烧烤,BBQ ©concrete

▼户外台阶连通顶层花园,the grand staircase connects to the garden on the top ©concrete

开放的楼层平面由四个方形空间囊括所有必要的功能区,如楼梯间,电梯,结构,MEP,洗手间,仓库,酒吧以及厨房设备。这几个由石灰华覆盖的空间,从天花板伸向观景平台。通过对角的定位,将体块之间的空间用于多种功能。设计始终将内部保持开放和透明,通过一些玻璃隔板和滑动门来分割区域,展现了意外的效果,使你可以在其中的任何一个角落感受到城市的壮丽景观。

The open floorplan is made by four squared volumes that house all the necessities like staircases, elevators, structure, MEP, restrooms, storage and bar and kitchen equipment. These blocks are cladded with travertine and protrude the ceiling into the landscaped roof. By positioning them diagonally the in-between space gives place to the different areas and function rooms. These spaces are kept transparent and open, with a few glass partitions and sliding doors. This results in surprising spaces, where one can find the best views in every corner with the spectacular view towards the city as your background. 

▼繁华都市里的娱乐天地,clubhouse on the top ©concrete

▼底层平面,ground floor plan ©concrete

▼三层平面,the third floor plan ©concrete

▼俱乐部平面,clubhouse plan ©concrete

project: Clubhouse Mongkok Skypark Hong Kong
client: New World Development HK
office address: oudezijds achterburgwal 78a – 1012 dr
city: amsterdam, the netherlands (NL)
project location: Mongkok
address: 17 Nelson street
city: Hong kong 
Start design: march 2014
Opening: 14th April 2017
design firms:
project team concrete: Rob Wagemans – Maarten de Geus
Tom Ruijken – Sofie Ruytenberg – Julia Hundermark Wouter Slot – Yoekie de Bree
executive architect: P&T architects & engineers Ltd. 
executive landscape architect: Adrian L. Norman Ltd.
structural engineer:CM Wong & Associates Ltd. 
MEP engineer:WSP Hong Kong Ltd. 
Lighting consultant: Pro-lit Ltd.
contractors:
General Contractor: New World Construction Co. Ltd.
Electrical contractor: Junefair Engineering Co. Ltd.
Mechanical contractor: Kai Chuen Engineering (H.K.) Co. Ltd.
landscape / planting contractor: Asia Landscaping Ltd. (all softscape except vertical green), Midori Creation International Ltd. (All vertical green)
Shopfitter public and com. spaces: Chun Fung Construction Ltd. (Commercial Common Area), Ngai To Construction Ltd. (Residential Common Area)
delivery loose furniture: New World Construction Co. Ltd. and K11 Design Store Ltd.
project facts:
total storeys: 26
appartments per floor: 22 (except: 21 apts. on 27th floor)
total appartments: 439
entrance floor area: 44 sqm
transfer floor area: 311 sqm
typical floor corridor area: 64 sqm
clubhouse floor area: 916 sqm
skypark floor area: 687 sqm
transfer floor artworks: “a painting of thought – 52” by Zhao Yao“a painting of thought – 305” by Zhao Yao
clubhouse artworks: various artworks at gallery by Lumas collections

More: concrete  更多关于他们:concrete on gooood.



发表评论

12 评论

  1. 请问对公众开放吗 可以上去参观吗

  2. 沙发材质,还有摆放,感觉可以朝着夜景摆放,个人感觉哈

  3. Profile Photo

    超级酷炫,同好奇楼上的俩问题

  4. Profile Photo
  5. 所以那些沙发在下雨时是要搬回去的?

  6. 楼上种这种树的话土层肯定要很厚吧····

  7. 想知道这种屋顶植树的构造是怎样的。

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×