Enzo. gallery / office by Ogawasekkei

时间与自然,深度与复杂–景观建筑师Enzo的展廊与办公空间

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

日本建筑工作室Ogawasekkei给gooood分享了他们的最新作品景观建筑师Enzo的展廊与办公空间。

日本岐阜市长良川一间出租双层小木屋被改建成为一间景观设计师的办公室(二层)和展廊(一层)。因为房屋是租用的,改造便没有对结构进行整改,而是将重点放在内饰比如墙壁,天花,地面上。

景观建筑师的作品被陈列在一层,为此一层需要有相当的气质体现出花园景观的氛围,为此建筑师使用窗框,和纸糊窗,帘幔,水泥,黑榻榻米,黑铁板,黄铜等等材料结合一侧的小枯山水庭院,营造出一个带有日式感觉却远远超脱日式风格束缚的空间。

This project is to create a gallery and office-living space for a landscape architect byrenovating a rental property of two-story wooden building located at a short distance from central part of Gifu city by Nagara River. Since this is a rental property, the renovation is focused on finishings of wall, floor, and ceiling rather than changing plan or section plans to create a space. The first floor will be the gallery and the second floor will be the office-living space.

Art works created by the landscape architect will be exhibited in the gallery.
Therefore the space is required to achieve appropriate quality. The art works present a new type of garden by shifting the existing form of garden which will be like a device to bring in a garden to your everyday life. The materials to structure the space are fully  considered to create an appropriate space for the art works. As a result,existing sash and frame, OSB plywood, cement panel, MDF board, black iron plate,black tatami, shoji   (Japanese  paper), brass, and mosquito net are used. River stone garden is created by settingback the wall 800mm inside and wall of Japanese cypress is built to control one’s line of sight.

/wp-content/uploads/2015/01/_c_vlNtU1x6AaEQouB_WvHPo6bGxlffjvRD0djHxPni2sddVxto2B0vPHqs-CHaG02Yb5X0SGC7g8SlGbpwrrD84aq3lB1wvhJx.jpg

Although the gallery space is considered to be in Japanese style, only shoji and tatami are used as Japanese material. It is not in so-called Japanese style, but in a way of Japanese style; back side of shoji is used as front and black colored tatami is used in a Ryuku Kingdom style. This might seem to be in irony, but it will be the catalyst to discover the feeling of Japanese style in the space that will enrich the way of life.

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_lIegxrgc_98TV-ril53v6Ffu6ua6y5t0gfSNkAnhSwYKY0m_j9ZO1M73WI0V50IXu6vboF0hZfveSBfZG9vl_6VyhAltO8e9.jpg

 

房间中的枯山水花园由房屋业主–景观建筑师Enzo设计,采用了日本长良河美丽的河石建设,而景观设计师的大部分灵感也来自于此条河川。房屋外观的花园也采用了同样的石材。景观设计师坚信,被河水冲刷的石材,能让我人们感受到自然和时间。

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_83Vt5vKvLcOA2bfb_pgsWH4za9JaZzmWurtiN95N0B21vDxYmX2o5QV59pvWPxvDtIDVgaRstFzGaPTKEMO4XOZOZO5YJGIM.jpg

 

Garden concept

The office is located here by Nagara river , which is one of the beautiful river in Japan. Enzo gain most of his inspirations from mother nature of Nagara.
The rock garden in the entrance is designed with hint of Nagara river, also the rocks used in the garden are from Nagara river.
Enzo believes stones, washed by the river, carved naturally , there for we can feel of the time, from them.
Enzo

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_M5CTSC6uhlISRwmkFcZDSGwNVxBga69kHsFOhffZkwEahP5-vL-JX45HWWzX9Tybdb8D_faIwQK1XmYaB7Z9JUi0Gttb2KuO.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_uD3S_Xl18b34YWnOgYHd_2I1G3HJ62XXY0nF-UR-yHL7voIsLTTqiILgtsgqJrtj54m5tNbWTOp6aP8ivg4ALgbPkTy722pk.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_qRk7HJsih8j_euCatCu4TiRTDZtklkpk_zbateVucGIDF-ZZmZrx6Ik9IQDnhO6Yp5TXrDMZRElPEo6XwMgtFzxpjVXVoc5m.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_svYsOtWY29eZxiAOInMLUcOZsWKUR8YNDYeJpMDmhTLByYxSOtnJZnPFBrPAj3iewAlCEDBye1fpEjc2saV6Sn4lOjs8BSkc.jpg

 

二层的改造直接暴露出房间结构,墙面所采用的柳桉木胶合板也未作装饰,黑色的天花让空间沉静,灰色地毯用于地面铺装。充当墙面结构的木材也能被作为家居使用,存放办公室物件,保持整洁。

建筑师希望塑造出多种材料组成的具有深度和复杂性的和谐体验空间。

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_f2u4HkRHDOcqp_etpRo8akM4jdYDGHG1b9q_1n0jI-k_01SZu7gs3CubUszJ0cqiOcgdxFd0FCus7eZ-iAdARobMu1K-qZRx.jpg

 

On the second floor, existing partition walls and hanging walls are removed to expose the structure. Lauan plywood is used for backing panel of ceiling and walls. Black ink (sumi) and one coat of white oil stain are used as finishing. Tile carpets are used for the floor material. Existing decorative plywood walls and replaceable fixtures are used as it is. The space is aimed to contain the disorder of existing parts, newly established parts, and furnishings for the office.

Hoping that diverse materials in many different relations will invoke complexity and depth into the experiencing space.

 

/wp-content/uploads/2015/01/_c_oSv_JJTpieLJR7H6jhBjmLB_df6qfgfrYaO-mcaDpL-QyfsZub-s7hPZiFsXREsQl55YgAviiOK-ir6vJfB7q53AHcVupq34.jpg

/wp-content/uploads/2015/01/_c_Uakmm_LSDKrI_G7UQXQoD8YQo65YaanM4q1YmwELW3izsEJb7cFihoaCwiqXxCLJxDNJWHSkT9ctHaAhhRfCwmcSad2pQGRr.jpg

↑ before

/wp-content/uploads/2015/01/_c_4blM6gVmEDPts2_8z4IU26nUdWWWMvPH1egMcRni9rYKfkW-uzg4y7gBnGmp0VcE8Q9UP02FFoL5sASJr99_oBeas2Xqptgh.jpg

 

location / Gifu city , GIfu , Japan
year / 2014
Area / 66.9sqm
Architects /  Ogawasekkei 
Renovation,Furnitures /  Furnitures&interior each http://each-kon.jp
Table / RITON furniture studio http://riton.jp
Garden / Garden works Enzo http://blog.livedoor.jp/enzo_garden/
Photo 001~014/ Masato Kawano (Nacasa&Partners) 
Directed by Enzo

MORE: Ogawasekkei



发表评论

4 评论

  1. Profile photo of hktk1998
  2. 和室 现代。那把透明欧式椅子如果是东方风格的更有味儿,还是说要形成一种对比?演绎现代中西交流的文化?

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×