Filmax 影院室内设计,西班牙 / Arquitecturia & AMOO

优化的影院功能,卓越的观影体验。

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :
标签 :

来自 Arquitecturia / AMOO 对gooood的分享。更多关于他们:Arquitecturia / AMOO on gooood. Appreciation towards Arquitecturia / AMOO for providing the following description:

15 年前开业的 Filmax 电影院位于 Gran Vía 的购物中心内。到目前为至,以休闲和购物为基础的商业模式都大获成功,这种模式导致城市中心充满了众多结合商店、餐馆和影院的购物中心。在商业范式转变之前,客户试图减少影厅面积、优化其功能,提供卓越的观影体验。

The Filmax Cinemas in Gran Vía, located within the Gran Vía 2 shopping centre, opened their doors 15 years ago, with this business model’s boom, which is based on leisure and mass consumption, and it led to filling the urban centres with a multitude of shopping centres, combining shops, restaurants and multi-screen theatres. After this golden age and before the paradigm shift, the client seeks a project to straighten up the cinemas by reducing their dimension, optimising their functioning and offering an experience which goes beyond what happens inside the room.

▼ Filmax 电影院的入口,the entrance of the cinema

重新设计的柜台区域让工作区的动线和顾客的动线完全分离,影院员工可以在不影响游客的情况下完成所有工作,包括出售门票、饮料,控制影厅外的空间照明和电子屏幕等。设计把仓库和柜台直接联系起来,只需要两名工人就能够为前台补充所有的消耗品。

A bar that allows the worker to carry out all the jobs without moving or interfering with the public is obtained. Thus, the worker can now replace products in the points of sale and in the storehouse, sell tickets, drinks, popcorn, sweets, control the access to the different rooms, control the dynamic digital content and the lighting of the space. The new bar, consisting of the counter and the working furniture, makes that the 10 points of sale work as such plus, from behind and in direct contact with the storehouse, two workers are able to replace all the consumer products. 

▼ 柜台的设计概念,design of the new counter

▼ 改造后的柜台,the counter after renovation

▼ 仓库和柜台被连接在一起方便员工的工作,the counter is directly connected to the storehouse

整个空间中的吊顶都被拆除,高度达到 2.7 米,加强了电影院入口的体验,给顾客带来舒适的感受。入口处的艺术装置和周围的结构被设计成相同的颜色,使空间的连续性得到满足。

The whole false ceiling is demolished in a way that the steps’ slabs section stand on the hall, enriching the concept of the entrance to the cinemas. Given the great height in some points, it is opted for a comfort height of 2.70m, as far as all the elements and coatings will arrive. As from this height, seen installations and structure are painted in a same colour, which gives a sense of uniformity.

▼ 拆除了吊顶的后的开敞空间,the extended space with demolished false ceilings

鉴于电影院中人流的无序性和随机性,设计师决定在两个周线上排列数字信息板。一个是平行于柜台的轴线,将展示电影时间表,提供饮料和其他产品的信息。在垂直的方向,空间中的柱子与广告牌结合,其中的内容会随着时间和上映的影片改变。

Given the original disorder and randomness, it is decided to order the digital information in two axes. The first one, frontal from the access and parallel to the bar, will announce the schedules of films, drinks and other consumables. In a perpendicular direction, and by screening the original pillars, there will be a billboard with all the films and trailers. The architecture will change according to the information, energising the space.

▼ 沿轴线布置的广告牌,the billboard placed in two axes

进入影院后顾客会体会到光环境的变化,整个售票大厅相对黑暗的环境有助于观影人群适应空间的亮度。在 270 厘米高度处,设计师打造了一个之字形的照明系统,通过灯光的形态将观众从影院入口引导至放映厅。

The experience of entering the cinemas is, amongst other things, the change from light to darkness. At a height of 270 cm, a sub-structure is created to support all the arranged lighting in continuous strips that, with their zig-zag, guide the spectator from the doors to the entrance of the rooms. Therefore, the hall becomes the first gradient of darkness.

▼ 售票大厅具有引导性的灯光,an array of zig-zag lights that guiding the customers

▼ 平面,Plan

▼ 剖面,Section

Location: L’hospitalet de Llobregat, SPAIN
Type of Projecty: New Hall for Filmax cinema (recreative) Client: Multicines Pedrosa S.A. www.filmax.com

Architects:
Josep Camps & Olga Felip Arquitecturia
Aureli Mora+Omar Ornaque AMOO

Photographer: José Hevia

Main contractor: Construcciones Barcelona 175, S.L.
Tender date: June 2015 – December 2015
Start on site date: April 2016
Completetion date: June 2016
Gross area: 640,00 sq.m.

More: Arquitecturia / AMOO. 更多关于他们:Arquitecturia / AMOO on gooood.



发表评论

2 评论

  1. Profile Photo

    赛宾,专业做国内外影院设计建设。
    联系人:余工
    手机号(V信):13828479126,4006660619,02087283348
    邮箱:2850709633@qq.com
    地址:广东省广州市白云区广州大道北云辉大厦303

  2. Profile Photo

    赛宾(广州赛宾声学工程技术有限公司,简称赛宾中国、赛宾影院、广州赛宾)专业做电影院设计电影院工程施工,提供EPC服务解决方案,案例遍布国内外,赛宾一直秉承创造影院“快乐、舒适、时尚、多元”的企业理念,同时也是国内最具影响力的影院工艺设计、品牌、营销一体化系统集成服务机构。赛宾涉及实践项目涵盖剧场、剧院、影剧院、影城影院、音乐厅、礼堂、酒店、会场、办公室、餐厅、消声室、演播室、主题秀场、文娱中心、商业综合体等。

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×