Floating House in Ogasa by Shuhei Goto Architects

悬浮的小笠町之宅

项目标签

位置 :
材料 :
文章分类 :

来自Shuhei Goto Architects对gooood的分享。更多精彩:Shuhei Goto Architects on gooood
Appreciation towards Shuhei Goto Architects for providing the following description:

这座住宅设计的概念是在已建成的密集居住区塑造“新的开放性”,灵感来自建于公元前300年的日本传统的架空式货仓。基地被邻近的房屋所包围,设计的主旨即打造一个极具私密性且明亮开放的空间。

A concept of this house is a “new openness” in densely built-up residential areas. The site is surrounded by the houses of neighbors, so the main theme of design is to form “a space excellent in privacy” and “an open space with brightness”.

▽ 从远处看建筑的西立面,distant view from west side

001-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (12)

▽ 从东南侧看建筑,view from south-east side

002-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (2)

▽ 东立面,view from east side

003-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (3)

▽ 南立面,view from south side

004-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (4)

▽ 西立面夜景,night view from west side

005-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (5)

在木制的一层和二层之间,建筑师使用钢结构实现360度的开窗,让起居室的每一面都看得到天空,而里面的住户无需担心被邻居窥视。这座住宅将为住户带来了明亮而健康的家庭生活。

A 360 degree opening has been realized by using a steel frame between the wooden first and second floor. A living room is surrounded by the sky on every side, and a resident doesn’t have to care about neighbors. This house can bring him/her a bright and healthful life.

▽ 由南向北看起居室,view main room from south

006-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (6)

▽ 由北向南看起居室,view main room from north

007-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (7)

▽ 从起居室看榻榻米空间,view tatami space from living room

008-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (8)

▽ 厨房,view kitchen

009-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (9)

▽ 楼梯,view stairs

010-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (10)-1   011-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (11)

▽ 概念图示,concept diagram

プリント

▽ 设计灵感的来源:建于公元前300年的日本传统的架空式货仓

015-floating house in ogasa by Shuhei Goto Architects (15)

▽ 总平面图,site

プリント

▽ 平面图,plans

プリント

プリント

▽ 立面图和剖面图,facades and sections

プリント

use:residence
location:Shizuoka JAPAN
structure:wood(+steel)
site area:651.81m2
building area:92.74m2
total floor area:119.65m2
complete:2.2015
structural design:Takeshi Kaneko
all photos by takumi ota

English Text: Shuhei Goto Architects
Chinese Text:gooood

MORE: Shuhei Goto Architects  Shuhei Goto Architects on gooood



发表评论

3 评论

  1. Profile Photo

    看着日本如此之多的私人住宅设计,我看到了不久的将来,中国农村那井喷式的私人定制式的建筑设计需求,市场就在前方

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×