“树荫”下的玻璃餐厅 / OFFICE AT

“树荫”下的玻璃餐厅

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自OFFICE AT对gooood的分享。更多精彩 OFFICE AT on gooood。Appreciation towards OFFICE AT for providing the following description:

Sindhorn办公大楼建于1980年,面积超过80,000㎡,坐落于曼谷最美丽的道路之一Wireless路上,之前已经扩建过多次。直至最近,业主想要通过在大楼的前方建造一座新的建筑来赋予Sindhorn大楼以新的形象,同时提供一些辅助的功能。

Site: Sindhorn Building built in 1980, a more than 80,000 sq.m. Office building located on one of the most beautiful road in Bangkok called Wireless road, has been extended several times. Until now the owner has an intension to reimage the building by having a spectacular building in front of it to create new image and programs to support the building.

021-glasshouse by office at-thailand

项目概述:新的项目可以被称为“sindhorn大楼前的玻璃房”,由4座两层的装修精致的餐厅构成。同时场地内有一颗大树需要保留。4座餐厅独立设立但又通过室内外的空间相互联系,从而营造更好的就餐氛围。于此同时,室外的就餐广场将它们统一呈一个整体。

Program: The main programs of the new building which is called “Glass house at Sindhorn building” are 4 fine dining restaurants with mezzanine floor and one small cigar bar. As well as, the site has a big tree that needs to preserve.

Separated:  All fine dining restaurants are separated to connect indoor and outdoor space and create better dining atmosphere. Moreover, they are combined together with outdoor dining plaza.

044-glasshouse by office at-thailand

045-glasshouse by office at-thailand

001-glasshouse by office at-thailand

010-glasshouse by office at-thailand

012-glasshouse by office at-thailand

地标:新的玻璃房,作为Sinhorn大楼的新标志,代表着它崭新的形象。建筑师用玻璃将其打造成一枚枚晶体,用以符合它的形象需求。

景观与通风:通过将4座体量的相互分离,行人可以从公共道路上直接进入每家餐厅和Sinhorn大楼。同时,新老建筑都由此获得了更好的景观和通风效果。

结构:特殊的结构形式由两跨组成,每一跨的长度是25m,在两个端点向外悬挑20m。由此构成了一个长度90m的屋顶。同时,主体结构被设计成X形,用以保留基地内的树木。

Icon: The new glasshouse, a brand-new icon of Sindhorn building, represents new image of the project, so it is shaped as crystal and this crystalized form is clad with glass to match its own concept.

View & Ventilation: By splitting all restaurants apart, Each restaurant and Sindhorn building can easily access from public road. the new and existing buildings also get better view and ventilation too.

Structure: The special structure takes double spans, each span length is 25 meter and at both ends are cantilevered as long as 20 meter, so that makes a 90 meter long roof. Moreover, this main structure is designed as the X shape to preserve the big tree in the site.

039-glasshouse by office at-thailand

038-glasshouse by office at-thailand

041-glasshouse by office at-thailand

018-glasshouse by office at-thailand

019-glasshouse by office at-thailand

004-glasshouse by office at-thailand

005-glasshouse by office at-thailand

006-glasshouse by office at-thailand

007-glasshouse by office at-thailand

003-glasshouse by office at-thailand

008-glasshouse by office at-thailand

光影与“枝干”:玻璃房所在Wireless大街因有很多大树而著名。屋顶的设计也呼应了这一点,营造出在树的阴影下用餐的感觉。为了是屋顶的造型更加吸引人,建筑师使用另一层由31根钢条以不规则的形态够成的屋面,使其看上去很像树枝,从而营造在树荫下的动感和氛围。

Shade:  Moreover, the glasshouse location is on Wireless road where there are a lot of big trees as the road symbolic. The roof is designed specially to reflect the feeling of dining under tree shading.

Branch: Additionally, to make the roof more appealing  the roof is designed to have another layer of 31 horizontal steel fins that have irregularly shape as tree branches to create under tree shading mood and movement feeling underneath.

042-glasshouse by office at-thailand

043-glasshouse by office at-thailand

 

002-glasshouse by office at-thailand

014-glasshouse by office at-thailand

015-glasshouse by office at-thailand

020-glasshouse by office at-thailand

013-glasshouse by office at-thailand

夜景 night views

029-glasshouse by office at-thailand

022-glasshouse by office at-thailand

027-glasshouse by office at-thailand

026-glasshouse by office at-thailand

图纸 drawings

\MyBookWorldPublicAT present130819 --Fine Dining on Wireless

 

\MyBookWorldPublicAT present130819 --Fine Dining on Wireless

 

Model

 

\MyBookWorldPublicAT present130819 --Fine Dining on Wireless

项目地点:泰国,曼谷
竣工时间:2015
项目建筑师:Surachai Akekapobyotin, Juthathip Techachumreon
项目团队:Natthee Anuyotha,Chollatee Mayurarak
结构工程:Mitr Technical Consultant Co.,Ltd.
承建方:Thai Obayashi Corp., Ltd.
层数:2层
面积:1650㎡
摄影:W workspace

Project Name : Glasshouse at Sindhorn
Location : Sindhorn Building, Wireless Road, Bangkok, Thailand
Start: 2014
Completion : 2015
Owner : Siam Sindhorn Co.,Ltd.
Architect : OFFICE AT Co., Ltd.
Project Architects :Surachai Akekapobyotin, Juthathip Techachumreon
Architect Team :Natthee Anuyotha, Chollatee Mayurarak
Structural Engineer : Mr. Sarawut Yuanteng
System Engineer : Mitr Technical Consultant Co.,Ltd.
Contractor : Thai Obayashi Corp., Ltd.
Storey : 2 floors
Area : 1,650 sq.m.
Photo: W workspace

English Text: OFFICE AT
Chinese Text: gooood
MORE: OFFICE AT    OFFICE AT on gooood



发表评论

4 评论

  1. Profile photo of Pauline Peng

    2012年时工作以的办公室就在这个楼里,旁边就是美帝领馆,只觉得办公楼的利用率好低的—一楼大厅除了屈指可数的几家餐厅以外都是闲置着,偶尔到了每周五小摊小贩的进去摆摆摊,人气倒也挺旺的,但觉得这个地段这么闲着看着好可惜~~~这么改造之后整体上提升了档次,现代、时尚起来不少。绿树成荫,光影斑斓,确实不错!

  2. Profile photo of 沈海波

    我觉得,要是把上面的顶面做成有树荫的感觉会更棒的,在餐厅里吃着美食,品着咖啡,同时又沐浴在零零散散的阳光下,那不是一种美的享受吗。呵呵

  3. Profile photo of 沈立尧

    这个设计太棒了,施工成本应该不低吧。费效比如何?

  4. Profile photo of 宋杰

    赞 求 设计的想法

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×