“Hide Out”,洛杉矶的隐居之所 / Dan Brunn Architecture

融合艺术与创作的极简主义住宅。

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自 Dan Brunn Architecture 对gooood的分享。
Appreciation towards Dan Brunn Architecture for providing the following description:

Dan Brunn 建筑事务所的主持设计师洛杉矶建筑师 Dan Brunn 重新设计了 3600 平方呎的老 Janes 家庭住宅, 一个作为洛杉矶地区 70,80 年代的当代艺术场景而著名的小屋。 在保留房子前设计师弗兰克盖里的设计元素的同时,体现了 Dan Brunn 的极简主义设计。为了能为业主艺术家 James Jean 创造一种通风而能融合工作和展示空间的同时,满足居家空间的基本要求, 整个一楼平面被打穿。 室内空间以一个已经存在的巨大正方形天窗为核心被组织起来。新的窗户被加入进来去为厨房和生活空间提供更多的自然光。作为当年弗兰克盖里在当年所使用的著名的建筑形态和材料组织的一个印记, 建筑师 Brunn 利用木头,水泥,还有玻璃等原本的建筑材料在房中创作了一个动感而不重复的楼梯墙。

Los Angeles-based architect Dan Brunn, AIA, Principal of Dan Brunn Architecture, redesigned the 3,600-square-foot former Janss Family residence—a hub associated with the contemporary L.A. art scene in the 1970s and 1980s—by using his minimalist aesthetic, while incorporating design cues from the home’s original architect Frank Gehry, FAIA. The entire first floor was gutted to create an open-air plan that accommodates work and display space for the owner, artist James Jean, as well as domestic necessities. Interiors are arranged around an existing oversized rectangular skylight. New windows were added to bring additional natural light into the kitchen and living areas. Brunn created a dynamic undulating staircase wall and utilized primary building materials—such as wood, concrete, and glass—as a nod to the architectural shapes and material palette famously used by Gehry at the time.

▼住宅入口,entrance of the house ©Brandon Shigeta

▼入口处的门厅,doorway connects to the entry ©Brandon Shigeta

一个鱼鳞般的铜片装饰入口通道指引人进入被压缩的前厅,从这里开始,建筑的白色垂直平面和混凝土底层平面的设计基调依次展现在观察者面前,胡桃木装饰恰如其分的穿插在这个空间内。在领略宽阔的室内环境之前,一个极具表现力的楼梯如雕塑般映入眼帘。第一条线索如期而至,胡桃木墙壁伴随着轻微突起的楼梯间围合物,指引人一步步走向起居室。这种悦动的形态和角度是为了向盖里致敬也回应了业主,他们对于建筑流动华丽的细节展示和强调给予设计师极大的设计灵感。手工艺的胡桃木楼梯间减缓了空间的垂直感受,并吸引人拾级而上。具有动感的波动形状将平日的光影捕捉,让光与影在席间舞动,进一步展现了木材的黄金色调。平面围绕楼梯产生各种变化,穿越在各层间即可拥有多种体验。

A fish-scale copper-clad entryway leads into a compressed vestibule that begins to introduce dominant themes of white vertical planes and the concrete ground plane, both disrupted by walnut surfaces. Before the expansive living area, the sculptural statement of the home emerges in the form of an expressive stairway. The first hint appears upon arrival, with the beginning of a walnut wall leading from the entry into the living room, but with a slight protrusion into the walkway. The shifting shapes and angles are in homage to Gehry as well as to Jean, who features flowing arabesques in his detailed work. Handcrafted, the walnut staircase extenuates the verticality of the space, beckoning one up the stairs. The dynamic swoosh shape captures the light throughout the day, accentuating the golden tones of the wood, as the slats encourage a dance of light and shadow. Planes continue to shift as one moves around the stairs, creating varied experiences going up and down.

▼富有设计感的楼梯,the lanes continue to shift as one moves around the stairs ©Brandon Shigeta

从一层生活空间开始 ,设计师便将体验者徐徐带入一个开放和连续的空间体验。室内装饰依照艺廊的陈列方式设计以提供给业主更多的收藏展示空间。矩形的天光(仅有的遵从盖里原始设计的建筑细节)保留为最基本的设计元素。设计师重新思考后将其配备弹力面料来创造一种环绕的光照,同时设置 LED 灯来产生艳丽的光芒。夜晚时分,鲜艳的天花板光亮将空间带入另一种氛围。毗邻生活空间的是用餐区和厨房。墙壁上设有一个折叠的隔断用以隐藏电器。全白色调的厨房是宁静、平和的。内置的橱柜、抽屉和配有白色背板的哑光玻璃加强了这种安静的氛围。设计师通过混合哑光和反光的材质增添空间的变化。从烹饪区无框架的窗户向外看,可以看到一个新建成的花园。空间中使用了一个名为“纯白”的,轻薄的凯撒石厨房岛。它流畅、光滑的设计点亮了整个用餐区。同样,餐桌椅简约的设计延续了空间的风格。黑色的木质餐椅围绕长桌,其上是枝形吊灯的“Sky Bang”。

Brunn instilled a feeling of openness and continuum throughout the first-floor home/work space. Interiors are meant to serve as a gallery-like setting for the homeowner’s changing art displays. The rectangular skylight (the only architectural detail executed from Gehry’s original plan) remains as a fundamental design element. Brunn re-thought it by outfitting it with stretch fabric to create an ambient glow, and installing LED lights that can emit glowing color. During the evening hours, the glowing ceiling plane transforms the mood of the space through the play of color.Adjacent to the living space is the dining area and kitchen. The kitchen wall features a folded partition to conceal appliances while hosting parties or entertaining guests. The all-white kitchen is serene, featuring white back-painted matte glass along built-in cabinets and drawers. Adding dimension to the all-white surfaces, Brunn plays with material finishes—from matte to glossy—to accentuate differences in utility. The cooking area looks onto the new garden through a new frameless window spanning from the countertop to ceiling. A thin-planked Caesarstone “Pure White” kitchen island is sleek and elemental, with flowing waterfall edges. Similarly constructed, the wood dining table just beyond carries on the minimalist aesthetic. Black wood-and-mesh dining chairs surround the long table, which sits under a “Sky Bang Chandelier” of wood-trimmed strip lights.

▼住宅中的用餐区,dining area ©Brandon Shigeta

以最小限度的家具、开放的空间感和舒适的座椅来定义建筑中的“房间”,并让艺术成为空间中最核心的部分。一个配备小地毯,意大利沙发和边桌的木炭色空间定义了舒适的交流空间,两个黑褐色的吊索皮椅来自普鲁威1930年的设计。利用回收木料制作的咖啡桌运用了日式传统工艺。这些简洁、纯粹的设计与住宅主任 Jean 复杂精致的艺术作品创造出互补的空间感受。

Minimal furnishings define “rooms” within the open plan and provide comfortable seating, yet allow art to remain center stage. A charcoal-colored area rug demarcates the conversation area bound by an Italian sofa with integral shelves in the arms and two black-and-tan leather sling chairs designed by Jean Prouvé in 1930. The reclaimed timber coffee table is custom made for the space with traditional Japanese joinery. It is a fitting counterpart to the fine and intricate lines found in a massive canvas by Jean that overlooks the living area.

▼简洁的家具衬托出艺术品的核心地位,the simple furnishing collections allow art to remain center stage ©Brandon Shigeta

在空间尽头一个14’×12’的旋转墙壁可以将多用途的房间隐藏或展示出来。空间中由一面从地板到天花板通高的书柜,其中隐藏着一张墨菲床,通过墙壁的开合可以将图使馆变为客房,为客人提供临时住所。同时开放的书架可以作为存储空间,此外带有门的橱柜可以放置私人物品。Eames 休闲椅吸引着使用者前来阅读和沉思。设计师从一个日本茶室中得到灵感,在空间中设计了一个木盒子,用于各种类型的活动:社交聚会,冥想或音乐表演。核桃木的地板和天花框出了玻璃窗中的景色,木质表面沿着倾斜的天花板缓慢抬升。设计师还富有巧思的有一盏线灯照亮了这里的夜晚。这些线性的设计:动态的枝形吊灯、旋转墙的边缘、透过楼梯板条射入的光线在住宅中形成竖琴一般的意象。

A 14′ x 12′ pivoting wall at the far end of the house either hides or reveals a multi-purpose room. A built-in murphy bed emerges from the floor-to-ceiling bookcase to transform the library into a guest room. The library offers varied storage areas, open shelving for books, and closed cupboards for private items. An Eames Lounge Chair invites reading and contemplation. Taking cues from Japanese tea houses, Brunn designed a wooden box-like volume within that space for a variety of activities: social gatherings, meditation, or music performance. Walnut planks create canted walls that radiate out from the floor-to-ceiling sliding glass wall, with the wood surface rising along the slanted ceiling. A strip of lighting subtly accents the ceiling piece and relates to various strips—dynamic chandelier, edge of the pivot wall, light through the stairway slats—that create a leitmotif throughout the house.

▼旋转墙壁界定处多功能空间,the pivoting wall defines the multi-porpose room ©Brandon Shigeta

▼空间中的“木盒子”框出了室外的景观,the wooden box-like volume frames the garden view ©Brandon Shigeta

▼整合在书架中的墨菲床,the floor-to-ceiling bookcase with built-in Murphy bed ©Brandon Shigeta

从这里可以看见一个郁郁葱葱的花园,打开玻璃滑门就可以进入室外的空间。铜质板条的栅栏界定出了“茶室”的空间。日本庭院中传统的竹子、银杏、枫树被巧妙的注入设计中。在东京工作的日本设计师精心设计了庭院中的植物材料,为成年人提供宁静环境的同时,为主人的孩子提供游乐的空间。面向艺术家用作室外绘画的墙壁,是一条有木板条配饰的水泥长凳,户外家具的设计与空间内部的工作台相呼应。

A lush garden area is visible and reachable through the glass sliders. Copper paneling clads the exterior of the “tea house” volume. A Japanese garden featuring traditional species of bamboo, gingko, and Japanese maple was conceived by Hitoshi Kitajima of Kaisei-en, who worked at the Tokyo Imperial Palace. He carefully choreographed the plants to beckon a serene and peaceful setting for adults, as well as offer a play area for the Jeans’ son. A concrete bench with wood slats relates to the interior and faces a wall that the artist will use as outdoor painting space. The bubbling rock fountain is placed according to Feng Shui notions of good luck and prosperity.

▼通向住宅另一侧的小庭院,the garden at the rear of the residence ©Brandon Shigeta

二楼的自然光通过一扇大型的落地窗洒进楼梯空间。通过这扇窗户可以看向一个空中的冥想花园,业主可以通过二楼的主卧进入这个空间。此前在住宅尚未被改造的时候,户外的花园和室内空间是隔离开的。设计师希望能够延续盖里设计的原意,在这里创造一个小型温室。这个开放的空间给了使用者一个喘息的机会,与自然亲密接触。我是保持清洁和宁静。主浴室设有大型的开放式淋浴,浴室中的落地玻璃窗可以在透明和完全不透明之间调节,满足主人对隐私不同程度的需求。

Upstairs, natural light seeps into the stairwell tunnel through a glass-enclosed open-air meditative garden accessible through the master bathroom. Previously boxed in with no access to the outdoors, this area was designed as a garden space by Brunn to acknowledge Gehry’s original intention to make the area an encased greenhouse. This respite organizes the second level, and expands the otherwise small landing. Bedrooms are kept clean and serene. The master bath features a large, open shower with varying degrees of privacy; the glass wall facing the garden can be clear or opaque with the flick of a switch.

▼由楼梯进入二层,the staircase leads to the second floor ©Brandon Shigeta

▼二楼的自然景观,the view on the second floor ©Brandon Shigeta

▼楼梯细部,staircase detail

▼剖面,section

▼平面,plan

Architecture, Interior Design: Dan Brunn Architecture
Client: James Jean
Site: existing single-family house in LA’s “Little Osaka” neighborhood.
Size: 3,600 square feet; 2 floors

Affiliates:
Contractor: RealcoCreations Structural
Engineer: SalasDesignCompany
Landscape Design: Kaisei-en
Photos: Brandon Shigeta

Living Room
Sofa: FLEXFORM “Groundpiece” designed by Antonio Citterio Lounge Chairs: Vitra “Cité” designed by Jean Prouvé
Custom Coffee Table: CBM Woodworks
Side Table: Walter Knoll “Vladi” designed by EOOS

Dining Room
Dining Table: Arco “Slim Table” designed by Bertjan Pot
Dining Chairs: Arco “Cafe Chair” designed by Jonathan Prestwich Dining Arm Chairs: e15 “HOUDINI ‐ Arm Rest” designed by Stefan Diez Pendant Light: Stickbulb “Sky Bang Chandelier”

Kitchen
Cabinets: Aster Cucine “Atelier” Counters: Caesarstone Appliances: Jenn‐Air
Plumbing Fixtures: Hansgrohe
Guest Room/Library/Tea Room
Chair: Herman Miller “Eames Lounge Chair and Ottoman” designed by Charles and Ray Eames Side Table: Walter Knoll “Vladi” designed by EOOS
Poufs: Muji “Body Fit Cushion”

Bedroom
Bed: Bensen “Nest Storage Bed” designed by Niels Bendtsen
Atrium Stool: Heller “Twist Cube” designed by Frank Gehry Lounge Chair: GloDea “X45”

More: Dan Brunn Architecture.



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×