缤纷灵动的香港跑马地住宅 / Lim+Lu林子设计

功能多样且色彩丰富的住宅及陈列室设计。

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

非常感谢 Lim+Lu林子设计 予gooood分享以下内容。Appreciations towards Lim+Lu for providing the following description:

成立于纽约的跨领域年轻设计事务所Lim+Lu林子设计,于2016年11月1日宣布他们在香港的公寓完工,该项目同时作为他们原创设计的产品陈列室。该改造公寓毗邻跑马地马场,体现了他们全面且丰富多彩的设计审美。

Lim + Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom on Nov. 1st, 2016. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

▽客厅,living space

1-MLC 1 - Photos by Nirut Benjabanpot

▽餐厅,dining space

6-IMG_1072-26   4-MLC 10

Lim+Lu的公寓改造影射了体现现代生活多功能性及灵活性的居住环境。仅仅通过移除和重建空间中的墙体,便使得该室内空间在视觉上更加开阔。通过用玻璃和钢铁推拉门替换划分公寓空间的墙壁,使得自然光可以在房间之间游走,充满改造后的公寓。

Lim + Lu’s apartment transformation alludes to a flexible living environment that reflects the versatility of modern day living. Simply by way of removing and restructuring the walls within the space, the resulting interior is strategically designed to appear more expansive. By replacing the walls that compartmentalized the apartment with glass and steel sliding doors, natural light is able to pass through from room to room, flooding the newly reconfigured dwelling.

▽用玻璃推拉门替换墙体,使空间在视觉上更为开阔
replace the partition walls by glass sliding doors creating a more expansive space

2-MLC 3

2-MLC 4

该公寓的设计美感干净,清新且精致。尽管会让人联想到阁楼的空间连续性,Lim+Lu旨在避免与现时泛滥的纽约工业风有任何关联。为摆脱无处不在的工业“时髦”,设计师刻意地选择了可以给空间注入新生命的色调。客厅和卧室的墙壁采用白色搭配黑色,划分出休息和放松的空间。同时,厨房、书房、步入式衣帽间和主卧使用丰富的粉彩和深宝石色调,与图案瓷砖雅致搭配,使得核心居住空间与延伸空间融为一体。由区别细微的颜色、质感和材料构成的门槛保持了空间的流动性,使得空间毫不费力地融合成一个整体。

The aesthetic is clean, fresh, and sophisticated. Though evocative of a loft’s spatial continuity, Lim + Lu aimed to avoid any association with the now ubiquitous New York industrial style. Moving away from the ubiquity of industrial-“chic”, the pair deliberately chose hues that would inject fresh life into the space. The walls of the living room and bedroom are painted white with black accents, signaling spaces of rest and relaxation. Meanwhile, the kitchen, study, walk-in closet and master bathroom are host to rich pastels and dark jeweled tones, tastefully combined with patterned ceramic tiles to juxtapose the core living space with the extensions. The thresholds created by the subtle distinctions of color, texture and material maintain a fluidity to allow the space to blend effortlessly together as one.

▽粉色和深蓝色色调的衣帽间,walk-in closet in pink and dark jeweled tones

3-MLC 8

▽卧室,bedroom

5-MLC 5

▽浴室,bathroom

4-MLC 6

由他们早前的家俱设计作品过渡,Lim+Lu林子设计精心地构建他们的公寓兼陈列室,以符合当下深受欢迎的灵活的生活方式。他们使用这个独特的美学构造作为他们最新发布的同名家俱,FrameTable(Full)和FrameTable(Half),显著地呈现在整个空间中。这些家俱可通过登录limandlu.com购买。

Transitioning from their earlier furniture pieces, Lim+Lu has carefully constructed their apartment-showroom to adhere to today’s sought-after flexible way of living. The pair have used this particular aesthetic framework to complement their newly-launched namesake furniture pieces which feature prominently throughout the space. These pieces are available upon request on limandlu.com.

▽框架桌和长沙发,frame table and daybed

6-Frame Table 1   Mass Daybed- Photo by Nirut Benjabanpot

▽平面图,plan

A-001

香港跑马地住宅
设计师:Elaine Lu (卢曼子), Vincent Lim (林振华)
设计公司:Lim + Lu林子设计
面积:111㎡
地址:香港湾仔区跑马地
完工时间:2016.11
摄影师:Nirut BenjabanpotDesigners: Elaine Lu, Vincent Lim

Design Company: Lim + Lu
Area: 111㎡
Location: Wanchai, Hong Kong
Completion Time: 2016.11
Photographer: Nirut Benjabanpot

More: Lim+Lu



发表评论

2 评论

  1. 这个效果真的很好,但是平面感觉好奇怪

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×