La Parisienne Headquaters by Studio Razavi Architecture

巴黎”岛屿”办公室

项目标签

位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 Studio Razavi Architecture 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Studio Razavi Architecture on gooood
Appreciation towards Studio Razavi Architecture for providing the following description:

法国一家历史悠久的保险公司委托studio razavi architecture为他们的办公室进行设计。业主希望新办公室宁静通透、清新自然,空间格局不仅要适应常见的工作方式,同时也需要提供小空间供不定时的小组讨论使用。

This full floor work space was designed for the oldest insurance company in France. A very specific brief had been put together by the client which required to design a “peaceful, see-through & fresh” space that would not only respond to contemporary work practices but also allow new, and at times unexpected, team interactions.

009-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

011-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

The Boson Project的加入为studio razavi architecture的设计指明了方向。这家年轻的咨询公司致力于帮助大企业改良工作环境和企业文化,他们丰富的经验让建筑师可以专注于符合客户需求的设计,并以前所未有的速度提交了最终的设计方案。建筑师针对保险公司的需要高度保密的工作程序,在这个平层办公室内设置了各式各样的独立工作空间, 各工作团队可以按自身需要选择空间。同时经过精心设计的流线安排保证这些工作空间在使用过程中,不会打扰到其他员工的正常工作。

One game changer prior to design started on this project was the involvement of The Boson Project. A young consultancy firm focusing on helping established corporations to adapt to new work environments and culture. This allowed us to focus on design options that we knew were compatible with our clients wishes and ultimately finalize a design package at record speed.

Our focus on this single floor has been to create a variety of work nodes that would allow teams different setups, specifically tailored to their procedures (at times highly confidential) as an insurance company. This in turn creates an alternate flow pattern which we carefully controlled so that it would not conflict with individual well-being.

We opted for materials that are not commonly thought of for work spaces and tried to use them sensibly to establish a core identity, combining wood, carpet & glass partitions. Pine was the wood of choice because of its very imperfections.

▽ 个人工作空间,individual working place

003-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture   004-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

▽ 公共空间,meeting place

005-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

006-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture   010-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

007-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

建筑师选择了木材、地毯和玻璃分隔墙这些在办公空间中并不常见的材料, 以塑造公司的独特的环境氛围。松木因其特有的斑点“瑕疵”,最终被确定为空间的主要材料。通透的办公室带来良好的采光,自然光线被引入了空间的深处。地毯覆盖着办公室的全部地面空间,为员工提供了一个安静舒适的工作环境。

We opted for materials that are not commonly thought of for work spaces and tried to use them sensibly to establish a core identity, combining wood, carpet & glass partitions. Pine was the wood of choice because of its very imperfections.

We made sure natural lighting was allowed as deep as possible inside the floor and introduced generous felt covered surfaces to provide an acoustically efficient environment.

▽  木材、地毯和玻璃分隔墙

008-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

012-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

016-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

建筑师还在办公室每个大空间的中部置入了 “功能岛”,其四周环绕着的则是各个工作团队的办公室。这些“功能岛”与建筑的支撑结构相结合,让承重柱不再裸露在外,内部空间则作为前台、小会议室和储藏室使用。

Centrally located on the floor plate are “program islands” which allow existing structure to be concealed, create storage & a variety of other programs such as reception desk, stand-up meeting rooms and storage. They are located at the very center of the floor so that all work spaces are evenly distributed from and around these core islands.

▽ “功能岛”,”Program Islands”

015-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

017-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture   014-LA PARISIENNE HEADQUARTERS by studio razavi architecture

 

▽ 平面图,plan

Floor plan 1

▽ 轴测图,axonometric drawing

General axonometric view 1

Module axonometric view 4

 

architect: studio razavi architecture
year: 2015
program: headquarters and office
floor area: 700m²
location: paris,france
photography: olivier-martin gambier
collaborator: the boson project
general contractor: EGIP
millwork: PRIME

English Text: studio razavi architecture
Chinese Text: gooood

MORE: Studio Razavi Architecture



发表评论

1 条评论

  1. Profile Photo

    很多办公空间都会使用“功能岛”类似的“房中房”设计方法,很好的丰富空间层次,活跃空间氛围

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×