枫叶街幼儿园,纽约 / BFDO Architects + 4|MATIV

柔软舒适,充满趣味

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

来自 BFDO Architects + 4|MATIV 对gooood的分享。
Appreciation towards BFDO Architects + 4|MATIV  for providing the following description.

枫树街学校位于布鲁克林(Brooklyn)Prospect Lefferts Gardens社区,配合变化迅速的社区环境,该学校正在积极拓展其全新的环境。新的学习环境由BFDO 与 4|MATIV合作设计。这个全新的环境将迎合教学环境的各种需求,一系列开放和灵活的空间营造了舒适的教学空间。这里为学龄前儿童营造了家庭氛围,无微不至的关怀,柔软舒适的细节以及充满趣味和无限幻想的学习空间成为室内设计的主要基调。设计师用高品质多工能的方法,完美诠释了这一系列设计理念。

Maple Street School, located in the rapidly changing neighborhood of Prospect Lefferts Gardens, in Brooklyn, was looking to expand into a second location and found a fitting site in a new mixed use development. BFDO and 4|MATIV collaborated to provide the cooperative school with a design program that would fit their spatial and curricular needs, focusing on open and flexible spaces with elements that promote their educational philosophy. The preschool sees itself as an extension of home, where cooperation and involvement are emphasized, where each child is nurtured in a warm and caring atmosphere, and where curiosity and play are central to learning. These concepts shaped the design process and its outcome, as the designers looked for highly functional solutions to meet their needs.

▼主要活动空间,the main space

平面规划的核心为四个主要空间的衔接点:一个多功能房间和三间教室。学生需要养成健康的饮食习惯来提高身体素质,因此一个半开放的室内厨房便显得非常重要。设计师将厨房安排在多功能空间中,这中半开放半封闭的厨房形式,通过一系列不同的环境营造方式,打造出不同的活动空间,比如主题聚餐活动。

The core of the floor plan lies on four interconnected main areas: a multipurpose room and three classrooms. The school’s practice of scheduling “cafe” time, daily group gatherings centered on snacks and promoting healthy eating habits and social engagement, inspired the inclusion of a central and semi-open kitchen located in the multipurpose room. The flexible kitchen design has open and closed states, and was conceived to allow a variety of backdrops and graphics to cater different kinds of activities, such as the setting of themed inspired food trucks. 

▼半开放厨房,the semi-open kitchen

各教室以大型滑动门分割,配合门上一些有趣的开口形式,为教室里的孩子及老师们营造了活泼轻松的氛围。这些巨型活动门为大型开放性活动提供了有力的空间。半开放的浴室既是空间焦点,也是空间交汇处,以便教师和工作人员可以时刻关注孩子的安危。教室与洗手间相通的隔槽式水槽,促使孩子们在游玩中学习。

The classrooms are connected through large pairs of pocket doors with playful openings, allowing interaction between classrooms and among children and staff. These large doors provide flexibility for larger school events. Shared semi-open bathrooms are treated as focal points and also function as connecting elements, while providing the required visibility for staff members. Large trough-like play sinks run between classrooms and bathrooms, and become a key feature in promoting learning through water play and interaction.

▼滑动大门便于创造更大的活动空间,large pairs of pocket doors

▼般开放浴室成为该空间焦点,semi-open bathrooms are treated as focal points

▼隔槽式水槽带给孩子欢乐,the large trough-like play sinks becomes a key feature in promoting learning through water play and interaction

室内装饰以白墙和温暖又色调柔和的枫木。纯净的室内空间让孩子们拥有更多创造的空间,他们可以在墙面,大门甚至浴室柔和的色调中自由绘画。入口处的“枫木钉墙”成为迎接孩子们的娱乐空间,成为从家庭生活到学校生活的理想过渡。

A warm and light palette of maple wood and white walls runs throughout all spaces. The simplicity allows surfaces to act as backdrops for all the hands-on artwork that children create, which is contrasted with accents of color, either through the soft pastel tiled bathrooms, or bright-colored edges at the pocket door openings. Among these accents is also a maple peg wall located at the school’s entry area. Its fun and colorful pegs help entertain the children and ease the daily transition into school.

▼入口处的“枫木钉墙”,the maple peg wall

位于建筑屋顶的户外娱乐空间由多彩的橡胶地板铺面,营造了像素化的环境氛围。该空间由暖色的雪松木篱笆和穿孔金属板围合,配合绿色的户外氛围,为孩子营造了一个亲近自然的学习环境。

An outdoor recreation area on the building’s rooftop currently carries a colorful rubber tile pattern with a large pixelated graphic of islands. The space is framed by a combination of warm cedar fencing and a patchwork of perforated aluminum screening. Planned additions to this space are an outdoor classroom with a green wall to expose children to nature and plants, as well as a play structure.

▼屋顶户外活动空间,an outdoor recreation area on the building’s rooftop

▼主平面图,mean floor plan

▼屋顶平面,rooftop plan



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×