MeCri Museum Extension by studio inches architettura

瑞士小镇里的MeCri博物馆

项目标签

位置 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 studio inches architettura 予gooood分享以下内容 。更多关于他们: studio inches architettura on gooood
Appreciation towards studio inches architettura for providing the following description.

All photos ©️ Simone Bossi

为了纪念她的父亲-一位在瑞士南部Ticino地区小有名气的考古学家兼画家,以及她早逝的女儿,已80岁高龄的老太太筹办打造了这间她筹办已久的博物馆-MeCri Museum。 由19世纪建筑改造而得来的博物馆主体建筑于2014年完成,静静耸立在业主心爱的小镇Minusio的保护区内。 而在2012年,studio inches architettura接受业主的委托,开始着手于博物馆的扩建设计。

MeCri Museum began with the dream of a 80 year old woman to realize a museum in memory of her father Aldo Crivelli, who was a famous archaeologist and painter of the southern Swiss region of Ticino, and her daughter that passed away at a very young age. The idea was to refurbish an existing building in her beloved old town of Minusio and convert it into a museum to display the artwork of her father and other artists. After years of searching, our client bought an old house of the XIX century in a protected area and our studio was contacted in 2012 to start on the project; its first step was completed in 2014 with the refurbishment and transformation of the existing building.

▽ 低矮的博物馆扩建部分及相邻的主体建筑,the extension and the main building next to it

001-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

002-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

▽ 整体空间构成与模型,diagram and model

mecri-pubblicazione _ 0. Sezion   013-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

2016年落成的新馆位于院落的另一侧,紧靠着院墙和小路。受当地法律保护的石墙被完整地保留了下来,内部新建的墙体无论从长度、高度还是材质、色彩上,都与其相得益彰,并将逐渐取代随时间侵蚀而慢慢腐朽的石墙。经过特殊处理的墙面粗糙而斑驳,让建筑完全融入了古老小镇的氛围之中。而由低矮围墙围合而成的小院则成为了博物馆两栋建筑共享的公共空间。

The extension was planned in 2012 and realized in 2016. The intervention leaves the existing stone walls (protected by regional law) untouched. At the same time it creates a dialogue with them, through materiality and by recalling their existing height and length. As the old stone walls degrade through time, the new concrete boundaries will stand on their place. The concrete was washed in order to create a finishing that integrates with the context. The walls of the intervention define an inner courtyard thought as a void that connects the two parts of the museum MeCrì.

▽ 相邻小路视角,古老石墙与新建围墙相得益彰,view from the path, the existing stone walls creates a dialogue with the new concrete boundaries

003-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

▽ 建筑材质完全融入了古镇氛围之中,the materials integrates the building with the old town context

004-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

005-MeCri Museum Extension by studio inches architettura   006-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

覆盖着展览空间的双坡屋顶呼应了周围建筑形式,来自当地的花岗岩石材贴片则让其显得统一而整体,为博物馆增添了些许现代的气息。光线沿着建筑屋顶顶部9米长的天窗倾洒而下,带来了光明,也让室内空间显得纯净而神秘。

A pitched roof that is integrated in its surroundings, thanks to its form and materiality, covers the new exhibition room. Its monolithic mass is strengthened by the use of local stone granite as a cladding. The 9m skylight crowns the top of the roof and creates a mystic atmosphere in the interior of the pavilion.

▽ 光线从9米长的天窗倾洒而下, 纯净而神秘的室内空间, The 9m skylight creates a mystic atmosphere in the interior of the pavilion

008-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

010-MeCri Museum Extension by studio inches architettura   009-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

011-MeCri Museum Extension by studio inches architettura   012-MeCri Museum Extension by studio inches architettura

▽ 平面图,plan

12.26_16.01_MeCrì_esecutivo _ 7

▽ 立面,elevation

12.26_16.01_MeCrì_esecutivo _ 3

▽ 剖面,section

12.26_16.01_MeCrì_esecutivo _ 3

MORE: studio inches architettura 更多关于他们: studio inches architettura on gooood



发表评论

2 评论

  1. 单单是空间本身就很漂亮了。

  2. Profile Photo
您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×