微山丘,Lily Nails 美甲店,北京 / 建筑营设计工作室

有趣新体验,仿佛置身山丘中

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

来自 建筑营设计工作室 对gooood的分享。更多关于他们:Arch Studio on gooood.
Appreciation towards Arch Studio for providing the following description:

这家美甲店设计希望实现一种人工的自然感,制造类似山丘般的趣味体验来吸引顾客。在大致60平方米的长方形空间之内,嵌入了一座由外向内逐渐升高的“山丘”。山丘之中划分出七个大小不一的“山洞”。山洞们根据人的行为与视线关系,或显或藏,相互分隔又相互连通,构成不同尺度的美甲、美容区域。美甲区以两个或三个座位为一组,美容间则可相对封闭以保证隐私。山洞之间的部分用作库房、服务间、展架等。

The nails salon is designed to achieve a kind of natural sense in artificial environment, and to attract customers by creating an amusing experience of being in the hill. The rectangular space of 60m2 is embedded a hill that is gradually rising from outside to inside. The hill is divided into 7 caves of varying sizes, emerging or hiding according to customers’ behavior and sight. The caves,separate from yet interconnected with each other, form manicure and beauty areas of different scales. Manicure area is grouped by 2 or 3 seats, while beauty area is relatively closed to ensure privacy. The space between caves is used as storage, service room, display rack, etc.

▼山洞的形象在入口处隐约显现,the caves vaguely appear ©金伟琦

▼工作区或显或藏,the cubicles are emerging or hiding ©金伟琦

整个山丘使用1.5mm厚拉丝不锈钢板焊接而成,拉丝不锈钢板与灰色地毯地面软硬结合,强化灰色调的山洞空间。而山丘顶部喷成白色与周边墙面和光亮的屋顶连成一体。屋顶采用软膜天花,软膜表面印刷有不同密度的花朵图案,使室内光均匀而富于变化。站在商场里,你可以由通透的玻璃墙直观感受到美甲店鲜明的视觉形象。当你走入其间,这座抽象的“山丘”就成为演绎自然之美的舞台。

The whole hill is welded together with 1.5mm thick brushed stainless steel plate, its hardness in match with soft grey carpet on the floor, thus enhancing grey-toned cave space. The hill top is painted white, being integrated with surrounding walls and shining roof as a whole. The roof is made of soft membrane, its surface printed in flower patterns of different densities, creating even and varied indoor light. Stop in front of the store, you get a vivid visual image directly through the transparent glass wall. Step inside the space, the abstract hill becomes a stage to unfold the beauty of nature.

▼拉丝不锈钢板与灰色地毯构成了山洞空间,cave space are made from brushed stainless steel plate and soft grey carpet ©金伟琦

    

▼彩釉玻璃天花细节,enameled glass ceiling details

▼平面图,plans

▼剖面图,sections 

▼分析图,diagrams ©Image courtesy CHOP+ARCHI

设计团队:韩文强、宋慧中
设计公司:建筑营设计工作室
项目地址:北京朝阳区丰联广场商业中心
项目面积:60㎡
设计时间:2017.02—2017.04
施工时间:2017.04—2017.06
主要材料:不锈钢板、印刷软膜
摄影师:金伟琦

Design team: Han Wenqiang, Song Huizhong
Design company: ARCHSTUDIO
Project location: Fulllink Plaza, Chaoyang District, Beijing, China
Project area: 60 m2
Design time: 2017.02-2017.04
Construction time: 2017.04-2017.06
Main materials: stainless steel plate, printing soft membrane
Photographer: Jin Weiqi

More: Arch Studio  更多关于他们:Arch Studio on gooood.



发表评论

12 评论

  1. 看完RICKY的发言,觉得引用得蛮好的 哈哈

  2. Profile photo of Ricky

    韩老师这个项目有点。。。。。。 跟Serie Architect在孟买的这个项目简直是一样的了 http://www.serie.cn/html/Projects/blf.html

  3. 这元素并非原创吧

  4. 改行做美甲吧

  5. 美甲店做得如此高大上 现代创意 真是很少见….

  6. Profile photo of oink

    有意思比浪费有意思多了。

  7. Profile Photo
您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×