Norton Legal办公室,墨尔本 / Dreamer

一室多用也能不失优雅

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

非常感谢 Dreamer 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Dreamer for providing the following description:

本案位于墨尔本西部的一栋既有工业建筑之内,是一家经验丰富的当代律师事务所的办公地点。这里曾经是一间十分紧凑的仓库,面积仅有75平方米,而新的项目要求包括办公区域、会议室、入口及接待区域、打印及档案室、讨论室,以及供孩子们放学玩耍的空地。

Norton Legal is new workplace for a modest but sophisticated contemporary law firm within an existing industrial building in Melbourne’s west. The space was a relatively compact warehouse of 76sqm and needed to include work areas, a meeting room, entry/waiting and reception area, printing and archive spaces, a breakout and a place for kids to hang out after school.

▼办公空间概览,an overview of the work space

基于紧凑的空间和广泛的需求,设计师所提出的解决方案是将不同的空间结合起来,以同时承担多种功能。设计师并未设计传统的接待台,而是将会议室、入口及等待区域集中在同一位置,并利用窗帘为会议室提供必要的私密性。讨论室同时还可作为孩子们放学后看电视的地方。

The tight spatial requirements and large program posed some difficult planning problems and resulted in solutions that often combined the spaces for multiple uses. This included ditching a traditional reception area and including a combined meeting room/entry/waiting area, with a curtain to help give meetings some privacy should there be an unexpected delivery or visitor. In addition the breakout area also doubles as a place for children to watch TV after school.

▼讨论室,同时也是孩子们玩乐的地方,the breakout area, also doubles as a place for children

▼会议室、入口及等待区域被集合在同一位置,a combined meeting room/entry/waiting area

基于有限的预算,设计师仅选择性地置入了新的结构,选用的材料也较为朴素,尽管如此,在经过具有创新性的加工和处理之后,整个空间依然具备了温暖而精致的氛围。新增的暖色木制墙面使原先带有纹理的混凝土墙壁显得更加柔和。由于事务所中的4位律师常常同时打电话,因此空间的隔音效果也极为重要。半透明和不透明的窗帘被同时用以吸声,更进一步柔化了空间质感,同时为区域的划分增添了灵活性,并带来一些间接的视野和采光。

A limited budget meant only selective insertions of new built structure were possible along with modest material selections that could be creatively detailed and dealt with to achieve the desired warm and sophisticated outcome. Plywood was stained and fluorescent light fittings were painted black. The addition of the warmer finishes was also able to soften the lovely (but hard) textured precast. Sound attenuation was also important in the intimate space as the 4 staff are often on the phone simultaneously. Both translucent and solid curtains were used to absorb sound, but also served to further soften the spaces, give some flexibility to the zoning and offer veiled views and light through the space.

▼厨房,kitchen

▼新增的暖色墙面使原先的混凝土墙壁显得更加柔和,the addition of the warmer finishes was also able to soften the textured precast

▼洗手间,bathroom

▼平面图,plan

Project size: 76 m2
Site size: 76 m2
Completion date: 2016
Building levels: 2

More: Dreamer 



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×