Los Alcazares幼儿园,西班牙

内外皆宜的教育教学体验

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

非常感谢 COR ASOCIADOS ARQUITECTOS, Miguel Rodenas + Jesús Olivares 予gooood分享以下内容。 Appreciation towards COR ASOCIADOS ARQUITECTOS, Miguel Rodenas + Jesús Olivares for providing the following description:

Los Alcazares城市的快速发展和扩张,导致人们对公共教育设施,尤其是幼儿园的需求日渐增加。幼儿活动中心在社区中充当了重要的公共职能,帮助人实现美好的居住生活。社会的快速发展和经济增长有时会催生一些不守规则的城市社区组织,该项目便是为了避免这种情况发生所采取的措施。受“劳伦佐”基金资助,项目落成于三叉路口的矩形场地中,坐拥70,000平方米场地,打断了四周连贯的绿地景观。该场地环境促使项目成为与周围环境相迎合的,充满趣味性的教育空间。绝佳的场地优势促使该项目,不仅成为对周围居民生活有利的全新教育活动中心,又将不连贯的绿地景观重新连接起来,构成完整的城市环境。

The evolution and exponential growth that Los Alcazares has suffered in recent years has brought the need for increased public provision of education, and among them, from early childhood. Such centers play an extremely important social work, as they allow the ‘modern family model’ compatible and fully develop family life and activities of the workplace. The rapid growth and development of society resulting sometimes in an irregular urban organization, which in this context has shaped a piece of allocation of community facilities from the partial compensation plan ‘Lorenzo’, located between three roads , triangular plant, which has an area of 70,000 m2. the site is surrounded by a disjointed sequence of wooded green space. The extent of the plot led to the formulation of educational use compatible with the playful, projecting, as a result, the nursery school in a gallery or public space trees. This situation creates a ‘space synergistic’ doubly benefiting the whole population with the offer of a new public center surrounded by green areas, which does not exhaust the entire floor, allowing to articulate the rest of the parcel with the adjacent green areas.

▼远眺建筑,view from a distance

▼建筑临街而立,face to the street

▼活泼的建筑立面,a dynamic facade

   

位于Mar Menor边界的 Los Alcazares小镇拥有怡人的生态环境。因此,建筑设计倾向于将空间开放,立面设计充分考虑自然光的采入与遮挡,避免恶劣环境对户外活动的干扰,同时尽量融入自然环境,鼓励户外教学,创造室内外皆宜的教育教学体验。

Thanks to the geographical situation and weather in Los Alcazares, a town on the edge of the Mar Menor, it is proposed that the classrooms were dumped into the yard, filtering and noise pollution, and, above all, opening up the space to the outdoors, offering a interesting amalgam of educational situation, and developing daily outdoor activities. To make this situation more generous, the limit is designed to protect the classroom with a large overhang can protect sun and weather.

▼围合的内部庭院,the courtyard for activities

   

建筑占地800平方米,包含教室,午休室,多功能房间,卧室,饭厅和办公室6个主要功能空间,满足日常活动所需。建筑的两翼在中央大厅聚合形成主入口,并围合而成内部中庭。建筑对外临街而立,对内形成户外庭院,供儿童休憩玩耍,保证了它们的安全。相连的建筑两翼中,较大的一座为主要教学区,更衣室,办公室和低龄儿童活动区,另一座翼楼作为饭厅和其他功能设施。

The building occupies an area of 800 m2. The program articulates six classrooms, nest, multipurpose room, bedroom, dining room, and offices necessary for the proper development of the activities for which will be assigned. Inside, the center is organized into two wings connected by a main entrance that articulates the set of interior spaces with outdoor patio, so the building is closed to the street, and opens inside the courtyard, which embraces and looking protect the children play and create a unique inner landscape. Of these two wings, the first and largest of them, is where most of the organized teaching spaces and proper use of early childhood as well as offices and dressing rooms, in the second, there are the catering kitchen and facilities.

▼中央大厅,central hall

▼餐厅,dining space

▼相互连通的多功能空间,the functional spaces are connected to each other

▼教学空间,learning space

▼休息室,bedroom

▼洗手间/走廊,bathroom/gallery

   

▼抽测分析图,axon analysis

▼平面图,plan

▼剖面图,section

▼立面图,elevation

Client: Town Council of Los Alcazares
Location: Los Alcazares, Murcia, Spain. 37º 45’ 09.98” N 0º 50 54.99” W
Principal Use : Kindergarden
Floor Area: 811 square meters
Budget: 755.000 €
Photography: David Frutos 

More: COR ASOCIADOS ARQUITECTOS



发表评论

5 评论

  1. 休息室看着不舒服

  2. 休息室略压抑,比牢房还简陋,看不懂

  3. 小朋友好可爱

  4. 为什么休息室没有床只有床垫啊

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×