退休之家 / Lankry architectes

在城市中养老

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自Lankry architectes对gooood的分享。更多关于他们,请至:Lankry architectes on gooood。Appreciation towards Lankry architectes for providing the following description:

养老院项目与Simone Veil医院开发项目都是为了加强城市中心的基础设施建设。这个养老院项目不是封闭的项目,居住者可以与他原本的环境、亲属、家庭、朋友等保持联系。养老院拥有绝佳的位置,坐落于Montmorency城市中心。建筑利用其优越的区位,为每一个房间都创造了良好的朝向,向南开敞,坐享巴黎盆地的优美风景的绝佳视野。

The nursing home project accompanies the development of the Simone Veil hospital and reinforces the presence of the facility in the heart of the city. This implementation allows to maintain the link between the resident and his environment, his relatives, his family, his friends… The residence profits from a privileged site in the city center of Montmorency. Well oriented, open to the South and enjoying a sumptuous view of the Paris Basin, the building uses its elevated position to offer this exceptional view for all the occupants.

▼ 建筑的一侧对城市放并且拥有坐享巴黎盆地优美风景的绝佳视野,this implementation opens to the urban streets and enjoys a sumptuous view of the Paris Basin

建筑的空间围绕一个中心服务核来布置,建筑中的天井不仅为核心空间提供了充足的采光,同时还使整个空间更加舒适宜人。建筑注重室内空间的设计,创造出光线充足,舒适的生活空间。并且希望通过创造室内空间与室外空间之间的联系来达到创造一个对城市以及更广阔的大自然开放的场所的目的。

Spaces are organized around a central core service and a patio that illuminates the heart of the system and makes it more enjoyable . The specificity of the property is enhanced by the attention  paid to the interior spaces, the natural sunlight given to the circulations, the variety of rooms and exclusive luxury that offer living spaces. The architecture has been conceived to link the inside with the outside with the purpose of creating a place open to the city and the wider landscape.

▼ 建筑底层创造出舒适的交流空间,a comfortable communication space around the building

▼ 建筑的中庭与建筑外立面的色彩形成强烈的反差,the facade and the patio with different colors

▼ 室内的细节设计体现出对老年使用者的尊重,the details of interior reflects the respect for the elders

▼ 光线充足舒适的室内空间,interior space full of natural sunlight

Program: Residential care-home for the elderly (90 places)
Client: Groupe Hospitalier Eaubone-Montmorency
Prime contractor: Lankry architectes (architect of record), Artelia Ingenierie + HQE (general engineers + environment), ECRH Economiste (project economy), Alternative Ingenierie Acoustique (acoustical engineers)
Surface: 6 000 m² shon (adjusted gross floor area)
Visuals: Julien Lanoo

MORE: Lankry architectes  Lankry architectes on gooood



发表评论

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×