葡萄牙Aveiro湿地公园瞭望台 / Pedro Machado Costa

老船厂的精彩转型

项目标签

位置 :
类型 :
文章分类 :

非常感谢 Pedro Machado Costa 将以下内容授权gooood发行, 更多关于他们:Pedro Machado Costa
Appreciation towards Pedro Machado Costa for providing the following description:  

 

项目描述,Project Description

瞭望台建在一条迷宫般的运河之上,由于其上的盐沼和小岛的点缀,使其泻湖的景观显得更佳深邃。该建筑作为自然公园的游客中心,主要是为前去Vouga河探寻生物多样性的游客提供服务。

The Observatory rises above a labyrinth of canals, salt marshes and small islands that punctuate the landscape of the lagoon. The building serves as a welcome centre for the Natural Park’s visitors, who search for the biodiversity of the Vouga River’s estuary.

▼建筑周边环境,the surrounding

该建筑毗邻海岸线,潮涨潮落拍打着建筑的墙裙,似乎在召唤着远方的来客前去探访泻湖。

The building is positioned near the cost line. The up and down of the tides submerges part of the building’s base, allowing direct access from its interior to small boats that take the visitors off to the lagoon.

▼建筑面向海岸,提供绝佳的观赏视角,building facing the cost which provides the superb viewing perspective

▼丰富的纹理为建筑营造出动态感,the texture of the surface brings dynamic effect to the building

▼建筑立面,elevation

建筑内部,设有一个展览区和一个礼堂,身在其中就能观赏周边的全景。透过四面巨大缩进的窗户访客还可以进一步一览四周掠影:风平浪静,波澜不惊,暗香疏影,芳草萋萋,浮云背后隐约可见远方的城市天际。

Inside, one can find an exhibition area and an auditorium, offering a panorama of the surrounding landscape. Through four huge and deep windows, visitors will experience four glimpses over the territory: the serenity of the lagoon’s water plan, the rippling vegetation growing at the dikes, the slow movement of the sky and the profile of the city.

▼入口,the entrance

▼观影区域,watching film area

▼透过四面开敞大窗可将周边景色一览无余,through the four huge windows, visitors could enjoy the outside fabulous view

由于瞭望台施工前期只是由Aveiro一个废弃的老船厂的工人负责,两个木匠支房子的框架,几个海军锁匠陆续为其补充些金属结构。因此这个建筑历时十多年才完成。

Former craftsmen of an old deactivated shipyard in Aveiro built the Observatory. Two carpenters shaped the wooden parts of the formworks, and naval locksmiths manufactured the metal elements. The construction of the building lasted for more than a decade.

▼一层平面,first floor plan

▼二层平面,second floor plan

位置:Aveiro, Portugal
立项:2003-2005
建造时间:Construction :2007-2017
项目协调:Project Coordination:Pedro Machado Costa
建筑师:Pedro Machado Costa, Célia Gomes with João Simões and Ricardo Balhana [a.s*]
项目小组: Fernando Rodrigues / Ara [Structures],Francisco Mercês de Mello / Tecnopert [Mechanicals],Carlos Mercês de Mello / Tecnopert [Hidraulics],Ótilia Baptista Freire / Arqpais [Landscape]
摄影:Vasco Neves Architectural Photography

position:Aveiro, Portugal
project:2003-2005
construction:Construction :2007-2017
project coordination:Project Coordination:Pedro Machado Costa
architects:Pedro Machado Costa, Célia Gomes with João Simões and Ricardo Balhana [a.s*]
team: Fernando Rodrigues / Ara [Structures],Francisco Mercês de Mello / Tecnopert [Mechanicals],Carlos Mercês de Mello / Tecnopert [Hidraulics],Ótilia Baptista Freire / Arqpais [Landscape]
photographer:Vasco Neves Architectural Photography

More:Pedro Machado Costa



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×