OFFICE真相专辑 NO.20 — Jun Igarashi Architects

第二十期为您奉上的是来自日本的Jun Igarashi Architects

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

世界上有趣,创新的事务所及工作室在一个怎样的环境中以怎样的模式进行工作?
gooood为您奉上<OFFICE真相>专辑。本期是第二十期,Jun Igarashi Architects。

What do the most interesting and innovative design offices in the world look like?
OFFICE FACT reveals the woking method and the environment of them for you. This is the No.20, Jun Igarashi Architects.

非常感谢 Jun Igarashi Architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们: Jun Igarashi Architects on gooood. Appreciation towards Jun Igarashi Architects for providing the following description:

 

关于Jun Igarashi | ABOUT Jun Igarashi

Jun Igarashi(五十岚淳),1970年生于日本北海道。
1997年创立Jun Igarashi Architects
2006-2008年在东北大学担任讲师
2006-2013年在名古屋工业大学担任讲师
2012年在奥斯陆建筑学院担任客座教授
2013年在庆应义塾大学担任讲师
Born in Hokkaido, 1970
Established Jun Igarashi Architects, 1997
Instructor of Tohoku University, 2006-2008
Instructor of Nagoya Institute of Technology, 2006-2013
Visiting Professor of Oslo School of Architecture, 2012
Instructor of Keio University, 2013

 

作品列表|Works

Rectangular Forest, 2000 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
Tokorotosa U-House, 2001 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
Wind Circle, 2003 (Kitami, Hokkaido/Cooperative house)
Void of The Sky, 2003 (Abashiri, Hokkaido/Private house)
Rectangular Under Truss, 2004 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
Osaka contemporary theater festival’s temporary playhouse, 2005 (Osaka, Osaka /Theater)
White Courthouse, 2005 (Akan-gun, Hokkaido/House+Shop)
ANNEX, 2005 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
tea house, 2006 (Tokoro-gun, Hokkaido/Tea house)
Corridor of the wilderness, 2006(Notsuke-gun, Hokkaido/Private house)
room/set, 2007 (Abashiri, Hokkaido/Private house)
Rectangle of Light, 2007 (Sapporo, Hokkaido/Private house)
House of Trough, 2008 (Kato-gun, Hokkaido/Private house)
Agricultural Barn, 2008 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
Layered House, 2008 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
house O, 2009 (Kitami, Hokkaido/Private house)
Signal Barn, 2009 (Sorachi-gun, Hokkaido/Gate)
Shonan House, 2009 (Chigasaki, Kanagawa/Private house)
house M, 2009 (Asahikawa, Hokkaido/Private house)
Farm Tomita/Corridor (Sorachi-gun, Hokkaido/Commercial establishment)
Small Atelier , 2010 (Sapporo, Hokkaido/Atelier)
Chagetsusai , 2011 (Sapporo, Hokkaido/Restaurant)
Farm Tomita , 2011 (Sorachi-gun, Hokkaido/Commercial establishment)
Repository , 2012 (Asahikawa, Hokkaido/Private house)
Case , 2012 (Sapporo, Hokkaido/Private house)
Polyphonic , 2012 (Tokoro-gun, Hokkaido/Private house)
House of Density , 2013 (Sapporo, Hokkaido/Private house)
House H , 2013 (Iwaki, Fukushima/Private house)

 

出版物 | Published Works

2010 “Jun Igarashi – Jotai no hyouji” (Igarashi Jun – Indications of a State)
Detail (special issue), Shokokusha, Oct. 2010
2011 “Jun Igarashi – Jotai no kouchiku” (Igarashi Jun – Construction of a State)
TOTO Publishing

 

办公室 | OFFICE

▼首层是一个展示空间,the display space on the ground floor

▼白色盒子围合出不同空间,white boxes provide different enclosed spaces

   

▼交通空间,stair well

▼办公空间,work space

▼办公室内摆放的模型,models displayed in office

   

▼平面图,plan

 

获奖与提名 | AWARDS AND NOMINATIONS 

1996 Architectural Institute of Japan Hokkaido Architectural Encouragement Prize
2003 The 19th Yoshioka Prize
2004 The Grand Prix of Osaka contemporary theater festival’s temporary playhouse competition
New face award of JIA (The Japan Institute of Architects) in Hokkaido Housing section
The Grand Prix of 3rd Canada Green Design award
The Grand Prix of 1st Wooden architectural space design contest
2005 The Grand Prix of Biennale Internazionale di Architettura Barbara Cappochin
Excellent prize of Nakanoshima Shinsen Station Design Competition
Excellent Prize of Nippon Display Industry
Excellent Prize of JCD Design Award
Good Design Award
2006 The Grand Prix of American Wood Design Awards 2006/ Best of Residential
AR AWARDS EMERGING ARCHITECTURE
Excellent Prize of Life study center of Toyota city proposal competition
2007 Excellent Prize of JIA Environmental Architecture
The Grand Prix of Sapporo 1st street shopping arcade activation Design Contest
3rd prize of Sapporo ADC Competition & Award,
2009 2nd prize of Sapporo ADC Competition & Award
Excellent prize of 30th INAX design contest
The Grand Prix of Japan Institute of Architecture Hokkaido Branch Residential Division
2010 The 21st JIA Rookie of the Year Award
2011 The Grand Prix of Japan Institute of Architecture Hokkaido Branch Residential Division
2012 Incentive Prize of Art of Northern Voice Award
2013 Hokkaido Architecture Award
2014 Excellent prize of JIA Northeast Housing Award

 

项目|Projects

屋顶与矩形-北海道住宅
Roof and Rectangular, Hokkaido(点击蓝色链接查看更多, click to read more)

建筑师希望在一个极冷的环境中设置一种与其它地区截然不同的语境。虽然可供深入探索的事物很多,但“冷”与“雪”给人的印象最为深刻。在这种状态下,建筑师找到了打造“防风屋”的可能性,并对扩建和多样化进行了考量。

I keep on design activities in Hokkaido, so most of my projects ran there. By designing in a remarkably cold, I continued thinking on response to completely different contexts from other areas. They are mainly “cold” and “snow”. Of course there are other various things to deal with, but these contexts have the great impact. In this state, I felt the possibility of “a windbreak room” and thought about the expansion and diversity.

 

小画室,北海道札幌
Small Atelier, Sapporo, Hokkaido(点击蓝色链接查看更多, click to read more)

这个小小的画室位于札幌市北部安静的住宅区中。工作室与主楼独立,主要用作画室,带有储藏室,小厨房等附属功能用房。面积只有30平米,建筑位于场地中间,四周留出公共
和私人停车位。

This is a plan of a small atelier. The site is a quiet residential area located in the north of Sapporo City. The atelier was hoped for there as parting of an existing main building. As the program, the practice and the announcement association etc. of the space and flamenco for the painting were possible space, storage room, and small kitchen, the rest room, and the roasting room, etc. were requested.

 

富田农场的休闲设施,北海道
Farm Tomita Corridor, Hokkaido(点击蓝色链接查看更多, click to read more)

Jun Igarashi Office在日本北海道空知郡的富田农场(这里主要种植花卉,有北海道极富盛名的薰衣草花田)设计了三个商业休闲设施,以供游人停留与休息。这些设施为木结构和钢结构,全为一层。他们得体的与停车场,身后的商店,或者身前的彩色田野,或者周围的树林和谐共处,低调且不失存在感。

 

和弦住宅,北海道
Polyphonic house, Hokkaido(点击蓝色链接查看更多, click to read more)

这座叫做”和弦”的房屋拥有多个层次空间,这些层次共同演奏出一曲别样的空间交响乐。场地前身是均质无特色的蛮荒工地。房屋内部的空间嵌套组合,通过控制和利用风量减少房间能量消耗。建筑师认为这样的应用无论是北海道这样的高寒地区还是炎热带地区均能适应。

The theme of this house is air volume.This house has many  layered air volume. So I call this house “polyphonic”  The site is  a place used to be a workplace of  the construction company and it seems atmosphere savage. It is not feel the context  of  orientation , so  I  put  the house on the center of the site to be no hierarchy around the house. This house change the air volume between summer and winter. The aim of nesting composition of section and plan of this house is to change the air volume. Not just the reason of make the space nor design. 

 

盒子住宅,北海道札幌
Case house, Sapporo, Hokkaido(点击蓝色链接查看更多, click to read more)

这栋迷人的小住宅位于日本札幌市郊区,坐落在一个具有高差的坡上。建筑师将坡段处理成阶梯状,建筑就立于阶梯平台之上。因为是在寒冷的北海道,当地建筑的入口都会有两道门,建筑师在这个建筑的入口处设置了一条长长的走廊作为缓冲空间。介入场地面积有限,建筑师又在建筑与院子之间的地界上,从建筑屋顶向下放射状的拉了很多钢丝,以后植物爬满这些钢丝的时候,会成为建筑与外界的新缓冲空间。

This house is located on the suburb of the city of Sapporo. The site is a typical suburban subdivision and height difference between the road is large. Footprint  is determined by building coverage and wall retreat of the architectural law and the slope of the site approach. I set the long corridor of entrance  as a buffer zone(windbreak room) between the large heat load space.Because of the site area is small,to set the buffer space into the inside is  difficult. So I spread the thoughts and invent the space of growing plant on Stainless Steel Wire around the house as the new type of buffer zone between outside and inside.

More: Jun Igarashi Architects。更多关于他们: Jun Igarashi Architects on gooood



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×