Open and transparent to the city / Pitsou Kedem Architects

顶层豪华公寓

我是业主,我要找设计师/我是设计师,我要接项目 → 了解更多

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

非常感谢Pitsou Kedem Architects将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards Pitsou Kedem Architects for providing the following description: 

Pitsou Kedem的创新设计模糊了私人空间与室外空间的界限。这间颇具特色的公寓位于以色列特拉维夫市北面一幢新建筑物的顶层,总占地面积约600平方米,采用完全开放式结构,四面透明。

This unconventional design by Pitsou Kedem blurs the borders between private space and outdoor space.  In a new building, in the old north of Tel Aviv, a unique penthouse covering an entire floor of some 600 square meters, is open and transparent in four directions.

 

/wp-content/uploads/2014/06/_c_ZyIbzLc-r9iD5mdBwbRALpQLr4aY3HGVQ97ESwXIOkHCaH4h--tTsqa8COqgUXhQ1hbrHSomZNzODdGSHpfN8oTMYZ9KBznd.jpg

 

四面透明的玻璃屏包裹着整个顶层公寓。悬浮于建筑外壳内的公寓内部完全向城市敞开。采用传统设计语言设计的通向房间或公寓其它区域的过道或走廊靠近建筑外壳。任何房间与外壳均不相连,为观赏城市风景提供了毫无障碍的视野。设计师采用不同的明暗方法调节透明度和开放度,保证公寓之间视野的开阔性和连续性。

The entire penthouse is wrapped with a screen of clear walls. The internal spaces, floating within the building’s shell, are fully exposed to the city. Passages and movement, or corridors in conventional design language, to the rooms and then, on to the apartment’s spaces are next to the structure’s outer shell.  No rooms connect with this outer shell and no rooms block or shut off the view over the city.  The levels of transparency and exposure are regulated using various methods of shading.  Thus long and continuous lines of sight are preserved from one of the apartment to the other.

 

/wp-content/uploads/2014/06/_c_FeAbzFMKZl55QEYn3MfeGYPprlbpPObVg7SvoreUq1d4MWVPpc6AOE9DahO2Qktvy6qso5FMD2eV0R-k0UxL9Vjd_B0BF4Hz.jpg

 

整个公寓前方设置了总厂约25米的柚木框架透明滑动门,可以打开或封闭外壳内的卧室、洗手间等内部区域。透明玻璃门的设计让城市融于公寓,同时可以起到调节微气候的作用。户主可以欣赏天际线和感受随着时间不断变化的光线。

Along the entire frontage, some 25 meters, there are transparent, teak framed, sliding doors which allow for the opening and closing of the various internal spaces, such as bedrooms and bathrooms, to the external shell. Thus the city merges into the apartment, the climate is regulated and the residents can enjoy the sky line and changing lights at any given time.

 

/wp-content/uploads/2014/06/_c_baPttP3kXYasoBwqcExSj3Ar7R7TtsGb6I7Clb54J6OG4V3eZtRazJNFIT_logJNcVJmCHHNgGgcHXJVJUE8WtbTSnP3itr_.jpg

 

趋于国际化风格的公寓同时保留了这个时代建筑精神的经典烙印,如法国建筑师Jean Prouvé的印记。Jean Prouvé的作品不加修饰,强调建筑的实用性。

所用的大部分材料都以其原始状态呈现出来。地面采用水磨石;客厅内,暴露的混凝土墙与金属书橱形成和谐的统一体。泳池由黑石铺就而成,这样,城市全貌便可完全倒映在水中。赤素馨树盆景沿着阳台摆放,将特拉维夫市花园的特色景观搬到了紧邻天际的建筑顶层。业主有大量的艺术藏品。这些艺术品在空间设计中扮演着十分重要的角色,让空间和艺术品之间建立了紧密的联系。为了营造快乐的家庭氛围,黄色装点了正门和橱柜,并零星散布在公寓的各个区域。

 

/wp-content/uploads/2014/06/_c_P-zNNEk5uYl1HeE9JRT-9IyrZcan3sRTpWC9ktytz-amb7iw-iBC80ZFvhuaJcptBUw178RrslRt5vH-qH6UOmPhTkroT7tj.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_RImc8rYEStNYbP0dJ0yhzsX4Wqq8-aV6CplPfZ7zFKQ-4DPtHkW399-Y4h4uL3Nja6RVSiu79WWOXkBupPPI7yIFElu8CMdH.jpg

 

The apartment’s style corresponds with international styling whilst retaining classical influences in the spirit of the period.  Such as, the style of  French architect Jean Prouvé whose work was unembellished, placing the emphasis on practicality.

The materials used in the apartment’s construction are, for the most part, shown in their raw state. The floor is poured terrazzo and an exposed concrete wall in the living room is offset with a metal bookcase.  The pool is completely covered with dark stone so that the city can be reflected in its entirety in the water.  Along the balcony we find planters with Frangipani trees that reflect and continue the characteristic flora of many Tel Aviv gardens.

The apartment’s residents have an impressive collection of art.  This played a significant role in the design of the spaces, each of which relates to the specific piece displayed in it.

And the responsibility for bringing a smile to the design has been given the yellow hue that has been used in the main door, the closet and additional touches of yellow scattered around the apartment.

 

/wp-content/uploads/2014/06/_c_nnCT-d1LJrdZwi_oOREcIGpDMVBP8QJ619dDtCxNBgYz4XhC89cKXh3dKZzduh9cXlj_UOHHGK6tWwZb0RwWCk34o_LTmpyZ.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_Vpmml_S-x144UgqTPinBTVQHvMiPbJYo4Ss8JQZIK2Ao7s_FPX9B4R0nT5z9ebu2U9lss33GjahwippUezIchEhN2-9LMAWX.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_FnaOvhuwUebLDnzFWTW0APsySqSboJIGDU3AgHDzBwgrzXxhzZACtvZ9MpUJpC4CVCFfOvx1PTsEZXz9WyanUpJfRD-v0leb.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_MPDgnaPWRDpX14i5sC9f-ntn3mYv9-ahHk_t5NaM3oig5JEOJRPN0A0K6TxjBQmNPr228Vh5aNX0P_xFlu8LxPoFUaefGjfu.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_nkGtXUygoNx3LbohOIyWtc5KAU_FLp5hkCgqhQ15y8IaCmUI8CtFao1Jcei9pBN8PE1axhqsa5MD1l6Ol3_BElLOMJSepiPy.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_klqAr701h3oBmcXwtvNJ6_1R9yURTqQoi-0w9Wwn06s4dJwYjxKunjmE3NsdpvBFUMK6Dr2uiVYIcZW6NP0nFSvwmc7YpB5F.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_mpAxEBen7hFAuiDGikBu-NyO9NDhW_dY9noveeYVavpLkAyngLgMLk4NUDukuoHKnDBbOEyOtQhcQ5Pg0owODkRkGlmHzMyC.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_HiYp6vNksmbggcRCqPqKqlWUp9EO-WcGdAYYtPlhSwFK0QEy8XctQHWVa3oKVAdXsfMVq0jAxqqXCCjXLoUs1fuTDIQIY2Yz.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_sd5IECAt3vWbYEnRqTn348u6XVYPkoeNvvPD_Ncr_RI2I8PLsVWF2uUfTQYOyGme5mVaswUWmnVa3fc7dolxKTa0bgp9ESS2.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_Vs3RyDifxF_EBoay_nbGLTadIwoL8kdzWxNHyQ9Oc4k4YuRNKJV0AizZauOUoSsf9VFIRMe0ubr7EdmQExvP1iXgwriFEcuz.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_RWzfABbK97z3Jzxoyaw9Qj8-L_Jps2k3hao_ygJI5xx3HQeOHHg4yugm_G8T2ILQKBPXWZHkbRspNVgGKvSYL8xIxLslCvME.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_HAyS81nQ9-Vl8y1hSkXI_CHnldtWeN26Ea2uLhgAMbEV-vcAjAxOSFJyvNoGKTkJjK0EVAN4sOdQ9xpKA9oh63TeKCeejz0f.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_oRqztw4hnHwlvRuNAAGAbMsdq-vsWrzI2GeSZsWkzM6OjoFOPXygqOvDTWcjgYii9S5OgVnPbsq5JiO7nEMT37CjNnrfqCUA.jpg

/wp-content/uploads/2014/06/_c_D4A0HA-Q3iudKN3HZG7r6N1Mnn11Ao65T_VPhYDLktnf85N3Z_WgyUzulDOT5IN4LNCclEWbsqVGt7KAQErpgto2GLs_J1Te.jpg

Design: Pitsou Kedem Architects.
Head architect:  Ran M. Broides.
Design Team: Pitsou Kedem, Ran M. Broides , Nurit Ben Yosef and Irene Goldberg.
Photography: Amit Geron.
Styling for photographs: Eti  Buskila.

MORE: Pitsou Kedem Architects



发表评论

7 评论

  1. 喜欢那面墙,以色列人果然会享受生活。。。

  2. 现在和喜欢这种通透的空间。

  3. 住在这样的地方得多活多少年,阳光明媚,心情舒畅,多点绿化就好了

  4. 很流通的空间体验,同时还有一些材料色彩变化也是很不错的感觉

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×