Eixample区公寓改造,西班牙 / DG Arquitecto Valencia

展现历史与现代的融合

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

来自 DG Arquitecto Valencia 对gooood的分享。  Appreciation towards DG Arquitecto Valencia for providing the following description:

项目位于瓦伦西亚Eixample街区的一栋老建筑里。该建筑始建于1930年,空间其原身为一间办公室,如今被一对恩爱的夫妻所有。

The project involves an apartment dating from 1930 located in the Eixample district of Valencia that was converted into an office and that is owned by a design and vintage decor loving couple whose children recently have left home.

▼客厅,living room

 

客户诉求
Client conditions

在我们的工作流程之中,了解客户所求所想是项目实施的重要环节和先决条件。此次工程也不例外。在该改造项目中,客户的诉求是希望将公寓回归其原本的样貌。由于在此之前空间被用作办公室,原公寓所拥有的20世纪早期瓦伦西亚风格元素,如地板,线脚和门窗均已不复存在。除此之外,如何将公寓使用空间最大化利用,以及在保证原有居住生活不受干扰的情况下,为家人拜访预留额外空间等,都成为使用者重点关心的问题。

综上,客户的需求可以总结为:
成人活动空间包括大型起居室,厨房和配有独立卫生间和衣帽间的卧室
儿童空间包括两间卧室和洗手间

由于早期被用作办公空间,该公寓内空间分布极为零散。因此该项目的最大挑战是将各空间重新规划。

When we start working on a remodeling project, the first thing we consider are the client’s needs. These are always the starting point of all our projects.In this case the main concerns of our clients were related to regaining the original character of the apartment since, as we have mentioned above, this home had been transformed into an office. Consequently, it had lost all the elements that characterize the buildings from the early 20th century in the Eixample area of the city of Valencia such as the flooring, moldings, doors, etc. Other concerns of the clients were how to make the apartment, which was generous in size, capable of being used by them throughout the year and at the same time being shared with their children during their visits, without changing their usual lifestyle.

As a result, the program that our clients demanded was:
Parents’ zone, consisting of a large living room, kitchen and a master bedroom with a dressing room and a bathroom.
Children’s area, consisting of two bedrooms and a bathroom.

The existing distribution consisted of a series of small spaces, thus one of our big challenges was to get a new updated distribution, and a more open and functional feel.

▼平面图,plan

 

改建计划
Proposal

此次改建设计将空间分为两个相互分离的区域。公寓的主要区域为客厅,厨房和主卧。该区域沿公寓两个外立面和巨大的阳台而设。沿此立面,公寓主人的私密空间被建立,主卧、餐厅、厨房和起居室也在此连通。这一系列空间相互通透,彼此开放,沐浴在自然光下。公寓的另一边,两间客房和浴室与主人空间部分完全分离,形成另一个内部循环空间。

The remodeling project proposes the creation of two separate areas in the apartment. A main area where the most important living spaces are located: living room, kitchen and master bedroom. This area has the two main facades of the apartment and the large enclosed balcony.Along these two facades, a circulation zone for the parents’ private use is created. This zone connects the main room, through the breakfast area of the kitchen, with the living-dining area.This large area is presented as a series of open spaces, connected to each other, where natural light is the protagonist.The other major area of the apartment is formed by two bedrooms for the children and a bathroom, which features an outstanding secondary circulation area that is completely independent from the parents’ zone.

▼客厅,living room

▼厨房,kitchen

▼餐厅,dining room

▼主卧,bedroom

▼空间相互连通,circulation space

此外,公寓的室内设计遵循了上世纪的设计风格。从地板铺设,天花板走线,到每一扇门窗的设计都注入了设计师的心血。家具的选用同样考究,设计师充分遵循使用者的意愿,并切身投入到每一个家具细节的把控。所有者独爱古着,因此,设计师将古典家居搭配现代化的设计,展现历史与现代的融合,令居家生活独具特色,也令使用者无比欢喜。

Another very important aspect of this project has been the interior design work, the objective of which has been to return its lost character to the apartment.In each one of the living spaces we have worked on all elements, from the design of the floors and the selection of the ceiling moldings, to the design of every door and every window.Finally, we would like to address the choice of furniture, which was a challenge for us in this project. In this stage we have worked very closely with our clients, who are great lovers of vintage design and decoration, as mentioned above. For this reason, we have chosen a combination of current designs and vintage furnishings, with many years of history, which have been recovered to become part of this new home.

▼细腻的家装,interior detail

▼洗手间,washroom

▼浴室,bathroom

Arquitectos:
DG Arquitecto Valencia
Isabel Roger Sánchez + Daniel González López
Correo: dgarquitectovalencia@gmail.com
Fotografía: Mariela Apollonio

More: DG Arquitecto Valencia



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×