将工作空间置入生活的53平米小型公寓改造,以色列 / RUST architects

工作与生活相融合又相互分离的多功能型小公寓。

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

来自 RUST architects 对gooood的分享。Appreciation towards  RUST architects for providing the following description:

RUST建筑事务所设计了一间仅有53平米的小公寓。这间小公寓位于特拉维夫中心的一栋国际风格的大楼中。这栋大楼建于85年前,是白城世界遗产的一部分。整栋楼中主要是高天花板,条形窗的小公寓。

业主是一对在家工作的年轻夫妇,他们希望能够通过改造设计创作一个由生活空间围绕的工作空间,而且要求两种空间之间有明确的划分和隐私保证。设计需要解决许多问题,包括在不需复杂操作下在如此小的空间中混合不同的功能,创造足够的存储空间,以及尽可能的保证自然采光。

RUST architects designed a small 53 sqm apartment in an International Style building at the heart of Tel-Aviv. The building, which is a part of the White City World Heritage Site, was built 85 years ago. It is characterized by small apartments with high ceilings and wide strip windows.

The owners, a young couple who works from home, wanted to create a living space alongside a work space, while maintaining both intimacy and clear separation. The design challenge included mixing different functions, creating storage areas and maximizing natural light in a small space – without demanding a complex operation.

▼ 客厅,the living room

001-RUST01

▼ 对客厅开敞的厨房和餐厅,the kitchen opens  to the living room

002-RUST03

▼ 保证充足的采光 ,maximizing natural light in a small space

007-RUST11    010-RUST14

▼ 将工具挂起以节省空间,hanging up all the tools to save the space

010-RUST12    010-RUST06

公寓被划分为两部分,一部分为包括卧室、浴室和衣帽间在内的私密空间,另一部分为包括客厅和厨房在内的公共空间。

与此同时,将包含工作间的体块插入刚才的两个部分之中,这个体块包含两个由铁架与玻璃隔板围合的舒适的工作站和一个图书媒体空间。图书空间内设置了公寓的通信系统,可以控制整个家的媒体系统。

为了方便不同功能的并行使用,公寓的装饰材料包括工作空间中的双层木地板,隔热墙,外露砖和吸音天花板砖,都是根据声学质量进行选择的。

The apartment was divided into two parts: a private area which includes a bedroom, bathroom and service closet, and a public area with the living room and kitchen.

A box containing the work space was placed between the two parts of the apartment. The box contains two comfortable work stations which are defined by iron frames, glass partitions and a wooden library, which also serves as a media center. The library contains the apartment’s communication systems, allowing to control the entire home media systems.

To facilitate the parallel use of the different functions, the finishing materials were chosen according to their acoustic quality: double layered wooden floors, insulated walls, exposed bricks and acoustic ceiling tiles in the work space.

▼ 工作空间是一个嵌入的盒子,A box containing the work space was placed between the apartment

003-RUST02

▼ 使用由铁架与玻璃隔板围合的工作空间,the work place are defined by iron frames, glass partitions

005-RUST05    006-RUST07

▼  卧室,the bedroom

008-RUST16

▼ 卧室对面的存储空间, the storage areas in the bedroom

009-RUST08

由于这个小公寓拥有大量的细节,因此建筑师选择使用如灰色调,钢和木材等经典的建筑和装饰材料来改造公寓。 各种材料结合在一起,营造出温暖丰富又令人愉快轻松的氛围。

由于建筑的尺度过小,所以建筑师必须仔细设计包括家具,厨房,存储空间以及门的每一个木工细节。室内大量使用蠕虫渐变灯以及科技灯,创造出愉悦的感受并强调了以色列设计师Asaf Weinbroom的灯具装饰艺术。

Due to the large amount of details in such a small apartment, the architects chose to use classic construction and finishing materials such as a grayscale color palette, steel and wood. The variety of materials is combined to create a warm and rich but also pleasant and relaxed atmosphere.

The size of the apartment demanded the architects to fully design the carpentry details, including furniture, kitchen, storage areas and doors. Worm light gradient and technical light fixtures were used to create a pleasant feel and to emphasize Israeli light designer Asaf Weinbroom’s ( www.asafweinbroom.com ) decorative light fixtures.

▼ 卫生间,the washing room

011-RUST10   011-RUST09

▼ 节点,the joint detail

012-RUST18

▼ 公寓平面图,plan

013-RUST_plan

Photos by: Yoav Peled

MORE: RUST architects



发表评论

5 评论

  1. Profile Photo
  2. 采光决定了布局,进门从卧室区再到达客厅餐厅公区。good choice

  3. 这个设计布局真的太赞了

  4. Profile photo of Shaun Zhang

    挺好看的,不过不知道如此狭小的各个功能块,是否舒适,尤其是卧室显得格外小。

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×