百年仓库的典雅新生:墨尔本 SJB 事务所办公室设计

对于经典的致敬

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 SJB Studio 予gooood分享以下内容Appreciations towards SJB Studio for providing the following description.

在扎根南墨尔本近郊的Albert公园四十年之后,SJB事务所决定将办公室搬到墨尔本北岸CBD区域。新的办公室位于一栋历史悠久的老建筑中,其前身是一栋仓库,SJB于2016年完成了对它的改造。这一举动预示着工作室文化的变迁:它既是出于业务和团队发展的需要,同时也是为了响应墨尔本的城市政策,通过创新和多样化的方式来振兴CBD区域的街巷。

After 40 years the inner suburbs of Albert Park, Port Melbourne, South Melbourne and Southbank, the SJB team moved its design studio into a heritage warehouse in a laneway in Melbourne’s CBD in July 2016. This move heralded a cultural shift within the organisation, responding to the needs of both our clients and team members, while also supporting the City of Melbourne’s strategy of retaining and celebrating the unique aspects of the CBD’s laneways through activation and diversity.

▼办公室内景,interior of the office ©Image courtesy Aaron Puls

位于Oliver Lane 18号的仓库大楼在建筑历史上有着不可忽视的重要地位:它是澳大利亚第一座完全用混凝土建造的民用建筑。大楼建造于1907年,出自著名的工程师John Monash爵士之手,并由David Mitchell承建(他是著名歌剧演唱家Dame Nellie Melba的父亲)。

The warehouse building at 18 Oliver Lane is of architectural significance being the first conventional building in Australia constructed wholly of reinforced concrete. The building, completed in 1907, was designed and built by noted engineer, John Monash (later Sir John Monash) and builder/entrepreneur, David Mitchell (the father of Dame Nellie Melba).

▼新办公室位于澳洲第一座全混凝土大楼,main office is located in a heritage warehouse,©Image courtesy Aaron Puls

改造之后的建筑真实的再现了原始结构,包括砖墙、混凝土天花板和木地板。内嵌的拱、六边形柱和陈旧的阶梯也得到了保留。白色构成了室内构图的基调,并用黑色钢构件作为点缀。带有典型包豪斯风格的艺术墙、带图案的手工编织毯和一系列家具及配饰为室内空间增添了色彩。沿着建筑东西两面有一排大型镶嵌式木窗可以让人们享受到窗外的美景,也为室内带来充沛光线。

The building’s materiality has been left to show through – brick walls, concrete ceilings and timber floors ensure the true texture remains clearly evident. Recessed arches, hexagonal columns and time-worn steps all remain. A monochromatic white palette forms the background of the interior scheme with details in black steel. Colour is introduced through feature walls painted in typical Bauhaus colours, patterned hand-woven rugs and an eclectic mix of furniture and accessories. Large timber framed windows along the east and west facades of the building ensure that break out spaces and meeting rooms (rather than private offices) enjoy the abundant natural light and views beyond.

▼以白色为基调的工作区,working area ©Image courtesy Aaron Puls

▼包豪斯风格的艺术墙、手工编织毯和家具为室内空间引入了色彩,the introduction of color in the space ©Image courtesy Aaron Puls

SJB的新办公室意在成为一个空间灵活、宁静同时给人带来灵感的场所——一个编织了包豪斯色彩的纽约SOHO式阁楼,而非仅仅是一个办公室。

Always intended to be more than a ‘working space’, the SJB studio has been designed to be spatially flexible, calm, yet inspirational – a New York/Soho loft with a Bauhaus twist.

▼激发创意的场所,a space that offers inspiration ©Image courtesy Aaron Puls

Status: complete
Date: January 2017
Client: SJB
Type: Commercial & Workplace,
Architect: Michael Bialek
Interior Designer: Leo Terrando
Photographer: Aaron Puls

More: SJB Studio



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×