Soplo House / Cazú Zegers G

风过留痕

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

在智利圣地亚哥有这么一栋“风过留痕”的住宅。建筑被看成一个开放的景观构造。

建筑师与女儿在参观毕尔巴鄂古根海姆博物馆时看见了理查德塞纳的弧墙雕塑,这雕塑给
了建筑师灵感,为此设计了这一系宛如风过留痕的流线型弧墙。景观,还有建筑,因弧墙
自然而生。层层空间中,满是活力与惊喜。建筑后院的开放式花园有一个25米长的泳池,
还有可以看到远方群山巍峨的壮丽景色。
建筑,雕塑,景观,自然,都融为一体。

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_0w_EfYfNhhbNpDtL6Km1_-aYQioUrAwcavbnnSGPd9AUSv2HjJ3afcXL4ZNgX82Qw38wWeXmqn3otFA_wj6480VqPPRyuQyb.jpg

 

非常感谢Cazú Zegers G将英文介绍和项目图片授权gooood发行。
Appreciation towards Cazú Zegers Gfor providing the following description:

“Blow”, what blows life.
It´s the wind that smoothly pass through apertures
The shapes that wind draw in the sand.

This house located at an extraordinary urban space is conceived as a “pavilion opened
to landscape”.

It´s back coincides with the access. It´s hermetic closed curved walls are inspired in the
experience of walking by the Richard Serra sculpture of the Bilbao´s Guggenheim with
my daughter, Clara.

Curves are resolved as a double system of harmonic auras, which give form to “blow”.

It´s a family house located at the bottom of The Manquehue mountain (tutelary
mountain of Santiago).

It doesn´t want to be brought up as a special or different  architecture, but generating a
whole façade with the neighboring house (my sister´s) designed by National Prize of
Architecture Luis Izquierdo.

Therefore,  “Blow” adopts the Rollan Zegers house lines, generating  the view of an
open  great territorial space.

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_2IjRFpEYsIbwaa3WIjVMtGyZjle2tBoLD7xyjvQ45sW62F3ed5dj6nAG1FdmffzKPzNJChAmAsloxNN81F6ury0GT3QqXRYB.jpg

 

The interior is made by extreme subtracting, an open space with double circulation; one
by the hermetic back and the other by the landscape in front, which makes that no
enclosure touch the front windows.

A dynamic space is created without hierarchies in it´s spaces. Inhabiting is given as a
continuous flow between interior and exterior, horizontal and vertical, making it´s 1200
square meters infinite and multiple.

The roof is conceived as a fifth façade becoming an observation deck plenty of flowers
which also helps the thermic efficiency of the house.

The garden concept is inspired as an urban agricultural space  with gardened curved
terraces  dialoguing with the access walls along the  25meters long swimming pool.

The interior design is conceived from the sculpture concept, creating a dialogue
between architecture and sculpture.

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_Z_KBeRWNAZv_5_PoAJ-6wBFVydD_a1QtMs2Vmyo7pq0rmgRg4V-GQOQxptoPxfqXQolgkvA8hjH-8hKzsqrf7PUooIVC_0qC.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_g_wwSDIZTuyldEiih6S0n2YLmXDex8EPbVTG41drXrzcgVU7ZME4mvc1eIj38gSVTGuGUhuBjn9iyH4UaWy7Y5WVwdHwDsW2.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_8EyoGu5h5HNG4mETHwusAEHRUI_z8WGlgh7TWfFZt2BVgrtANVWoesz4s0N9vFsl6Nmy6qTjM_qYqz-hatsU0Rsil2DEpPmW.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_459RL7IjWNmqTGXtQWXTAlipzEStOj1-ue3ecBZGszd-snBSuxMhr_qDQexbMaTWHEwcO0HujJU_eozMrfWvvBHSPZeDpWZT.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_AHkU4SteyZTsDlZZ2tm6CSf-UMPJ7GuOcU_Hw8UDKdUR3J_yKWZhIcRhn0rj_MdwlA8OKAjRb7iqUTseubmYHs5uGavRpbyd.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_zTZA5kCf8n4h5chULDPpWr_q1SEQq8SOXr9wMonVP-npylJMJqhpm9Y3IdwTUKqakZp1OE_cQWOQVVn9YDlSsuYj5RgPkBMB.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_mjE0uAhZoObV1T4KOar8kRlhEyct85EqeYGcP32n91a9EjwE3myPUViKjaX5qg6pqbTA6hiQIBql4viKwDG-Z5AM4aZjYDI2.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_7OxCZTLCSfPaHxMKAk_2JLIDcMEF-5qWsLd8jCvD7_ofKDo_7uPhfwsGVGxjnk7Vf9J2uEGzV7cwFfYXvd9VfaG2ZCNRf3dD.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_KQMRQnLmO2u0oeFsSwvcrQq3f3YaI3abmYUb3lKYkfXH4Vu88CpG0yMJJHVw0lBif5IkKRPQ7u3XQs-3Q7RI1G2vWZECr2cr.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_WafIwsSI0bk4b-iNpXcsedBwmoz1B5aeFAWAE9G9g9tJ-zd-OiPC7oasJJ8w_lAaOjqIIcue0h6jojXAND_3Cwl8kDhIQc1G.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_f38GCzmX833g0fG1h_Dw5XDJrc7XAUvjQWkNbOAxDTjM9rG2rJHSUFclOtVRbFGTx56tT44VFXRlI70H0Lsdt__Hp9UvYNw0.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_WYI6T4SygmNpZ0_PQ-jcD-ebAM9YpyiLRBGiD2awLGItCOz6bVVaQKOlvhaoi4dSqWD9IWJo_sGfWhvURqKC6p_QYUf-ud9l.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_3vcyH07KSNtGNIYVou0xo8eQJ0kCJ-paBfT_QQADozu0_OVhddwuyPIMyVL15-VIrprD3yqQpz3pvIZ2Nvgewu_ZjqW_ryvx.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_iQILgG8xvBQ6ay5yjj5W4LpJQIGaS9m6i0j56THIe_qzzm90cz9sMP8y--FM38kPVfSeUptcOb8L65X6xPata0Z8Rfe5f7Fy.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_R3lsXN3OekfIDBeTMN-K7J7ck4nSAfYqI3NSk1YfG5dI0mnw7iYmWYE6AQNpnm2To1CvMnZkhOXvMqjYwFtyujIoimtCa4Iw.jpg

/wp-content/uploads/2013/06/_c_-mK_bS7QRyeRf7eBB_JkFI1Qh9ihCJVSwwVzecY5nktUWJ45ULbrPNZ7Kjy76e6Dcc52d9YnCywiwcyTBK_KmLZWGh5oYJdW.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_Xywil0_Fec9_BpOn83MUVdtB8cwmh2WljPSn2x9LjZHWJKlMkyNSIMH1xASbm087B5VTBVZeoxP0Jv7_402jv3PHiNvRnYqO.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_PSnc_yn_cTGO_NpCuaBbsqoHz5woieJ1doaMKoCXA4wmyvjHkkpw2BkULOOolgc1cV_PzR8YTJUsePtLw5BYG2Xv7jTf_OZ1.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/06/_c_YWLGZJU9uxI-FrmzgrvuovueBDCMUa0aMLmG7U6i4Nm4bRPPdq7Nn3YlVsYUjB98iSYcVJUfjS-tT759DkNrG3L6OnjBhark.jpg

 

MORE:  Cazú Zegers G



发表评论

7 评论

  1. 风的建筑景观,清水混凝土的质朴美丽,还原建筑的本质色彩,格调清新,装饰富有情趣

  2. 设计不腐,景观不朽。

  3. 好喜欢这个!!!

  4. 好美的环境!

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×