家.村落:安德厨电展厅,浙江 / 芝作室

产品展示的“微缩村落”

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
文章分类 :

非常感谢 芝作室 予gooood分享以下内容。更多关于他们:LUKSTUDIO on goooodAppreciations towards  LUKSTUDIO for providing the following description:

厨房是家的心脏,在厨电品牌安德的展厅设计中,芝作室试图以“家.村落”的概念营造空间。厨电产品在四个不同的“家“中展示,再加上其他体量各异的“屋舍”:特殊展厅,烹饪教室,贵宾室和一个多功能花房,芝作室在原本压抑空洞的办公楼间层植入了一个“美池桑竹,屋舍俨然“的厨电“村落”。

Based on the idea that a kitchen is the heart of a home, Lukstudio creates a culinary villagewhere kitchen appliances are displayed in four domestic settings, alongside a gallery, a cooking classroom, a VIP lounge, and a multi-functional courtyard. The design has transformed the original 1000-sqm mechanical floor into a complete brand experience for manufacturer Arda.

▼点击观看视频,video below

一池浅水映着绿墙,简洁的灰白体块使入口多媒体室从背景中跳出,利落贯通展厅内外。水自外往里流入,导引来客入内探索。左侧是巧妙利用洗碗机喷头形成的一组涌泉,右侧长窗可以一窥花房的好景。由此过渡进入主展厅,“阡陌交通,鸡犬相闻“,涂抹着糙面灰白色涂料的“屋舍”错落有致,石板巷道将它们有机地串联起来。

Situated by a reflective pooland framed by green walls, a white box marks the entrance of the journey. Following stepping stones in the shallow water, visitors enter a dark tunnel. On the left, an introductory video is accompanied by a water feature of dishwasher jets; on the right, a peek into the courtyardsahead of their discovery.

▼展区入口,entrance

不同设计定义了屋中不同的气质,有简洁现代的白黑厨房,也有木材构成的暖意厨房和经典的美式风格,恰如不同的家有各异的气氛。通过仔细推敲各个“屋舍”的体量和位置,并创造沟通往互的门窗洞口、巷道庭院,视觉被多层次地联系起来,给访客带来步移景易的漫游体验。

The main displayarea is organized as a series of white huts, each presenting an ideal kitchen: minimalistic white, total black, rustic country and modern American. Lukstudio has placed these volumes carefully, carving out strategic openings to create a visual dialogue with one’s movement.

▼展厅内不同区域展现出不同分为,the main displayarea is organized in different atmosphere

石板巷的那头,一个拱形的红砖构筑物从安静的方屋群中跳出。受启发于传统火窖,这个用以展示烤箱历史的特殊展厅给“村落”带来了空间体验上的多样性,成为一个有趣的对比。紧邻着它,可移动的门扇与烹饪台使厨艺教室成为一个功能灵活的大空间。

Walking along the stone pavement, a vaulted shed stands out within the quiet “village”. Reminiscent of an outdoor kiln, the space displays the evolution of oven technology and creates an interesting twist in the spatial experience. Next to the red-brick structure, afully-equipped classroom with movable doors and cooking stations provide a multi-functional area for try-out sessions and company events.

▼空间中的拱形红砖构筑物, a vaulted shed stands out within the quiet “village”

   

▼红砖构筑物内部展区,inside the vaulted shed

▼可移动的门扇与烹饪台使厨艺教室成为一个功能灵活的大空间,afully-equipped classroom with movable doors and cooking stations provide a multi-functional area

伴随从侧面大窗透进的盎然绿意,沿长巷步入贵宾室,开放厨台连接着长桌,用以款待贵客;淡白洞石与胡桃木材配合细致的内凹壁龛,赋予空间娴静雅致的气氛。大开口的木墙洞邀请来客拾级而上,来到旅程的最后一站。阳光经过白色百叶充盈了整个空间,绿墙蔓延而去,玻璃盒中的绿竹将自然镶嵌进来。拉开玻璃门步入室外,来客可在檐下的石板凳坐下望天,亦可在阶前的花草田里找到佐餐的香料。

Passing windows with views to the exterior courtyard, one reaches the VIP lounge where exquisite dinners will be served. Lined with travertine stone slabs and walnut wood panels, this elegant room promises memorable gatherings.To top it all, guests are welcomed into the adjacent conservatory and outdoor courtyard where herbs are planted and picked to garnish their dishes.

▼贵宾室,VIP room

▼大开口的木墙洞,door to the courtyard

▼庭院,courtyard

把人造的屋、巷、庭院,与自然的水,光,植物结合;从厨房到一个家,再到精心构建一个具有丰富层次的微缩村落。芝作室的这个实践带来了展示空间的另一个可能性,也籍此表达了对于理想居住环境的理解和思考。

Reinventing the experience of a conventional kitchen showroom, Lukstudio has created an artificial village of different homes, set in a cozy courtyard that brings water, daylight and plants into close proximity. While the project presents many possible consumer experiences, it also reflects on the essence of an ideal living environment.

▼模型图,model

   

   

▼平面图,plan

设计团队: LUKSTUDIO芝作室
设计总监:陆颖芝
项目团队: 王峰,林溢晔,Alba Beroiz Blazquez,蔡金红,区智维,Marcello Chiado Rana,丁怡人,马坤
设计范围:建筑设计,室内设计
甲方:安德厨电
地点: 浙江嘉兴市南湖区开禧路
面积: 1000 平方米
设计期: 2015年12月-2016年4月
施工期: 2016年7月-2017年4月
施工团队:上海品顺建筑装饰工程有限公司
视频: 映社动态影像传媒
摄影: 洛唐建筑摄影,映社动态影像传媒
特别鸣谢HAY的软装支持

Design team: LUKSTUDIO
Director: Christina Luk
Project team: Leo Wang, Yiye Lin, Alba Beroiz Blazquez, Jinhong Cai, Ray Ou, Marcello Chiado Rana, Yiren Ding, Kun Ma
Scope: architecture andinterior design
Client: Arda Kitchen Appliances
Location: Kaixi Road, Nanhu District, Jiaxing, Zhejiang, China
Netarea: 1000sqm
Design period: December 2015 – April 2016
Construction period: July 2016 – April 2017
General contractor: Shanghai Savor Construction & Decoration Co., Ltd.
Video: PROJECT|ION| motion picture production
Photography: Peter Dixie for LOTAN Architectural Photography , PROJECT|ION| motion picture production
A special thanks to HAY for their generous help on soft decoration.

More:  LUKSTUDIO 更多关于他们: LUKSTUDIO on gooood



发表评论

4 评论

  1. Profile Photo
  2. Profile Photo

    卒姆托的瓦尔斯,棋谱菲尔德的九树公寓,妹岛的金泽。

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×