穿越时空,北京 / 唯木空间设计

融合不同的空间情绪

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

来自 唯木空间设计(联系邮箱:ch6630@163.com)对gooood的分享。
Appreciation towards WM SPACE DESIGN (contact: ch6630@163.com)for providing the following description:

本案是一个隐藏于繁华都市中的普通loft住宅,设计师拆掉了二层的楼板,一架玻璃天桥腾空而过;所有多余的墙体全被拆除,卧室和卫生间也全部开放,采光和空间得到了很大的提升;整个空间以静谧的黑色为主基调,明黄色的点缀有很强的视觉冲击。

This is an ordinary loft house hidden in the bustling city. The designer demolished the floorslab of the second floor to let a vitreous bridge across the space. All superfluous walls were dismantled to make the bedroom and the bathroom integrated spatially. Therefore, the lighting and sense of space were improved relatively. The main keynote of the space is quiet black which is decorated by bright yellow embellishments filling with visual attraction.

▼室内概览,overview

▼厨房重新设计了宽大的U形橱柜,a new U-shaped counter was designed for the kitchen

▼挑高活动空间+餐厅,the double-heighted activity space and the dining area

▼在色彩的点缀下,大面积的黑色并没有使人感到压抑,the black colour is widely used in the wall surface without bringing any sense of repression

▼ 黄色圆洞将起居室和挑空区相连结,the yellow round opening links the activity space and the living room

▼最大的惊喜来自上方腾空而过的透明玻璃天桥,the space features a raised transparent glass bridge

▼胡桃木立柜细部,detail of  the walnut closet

设计师把诸多艺术品、中式家具、黄铜古董床、北欧老柜子、翻新的老柚木地板、现代的设计单品进行了混搭。 Vintage、现代、复古、摩登等元素恰到好处的搭配在一起,创造出了许多不同的情绪,一个有趣且独特的空间。

The designer added several artworks, Chinese furniture, brass antique bed, old Nordic cabinet, refurbished teak floor and modern design articles together to create a kind of mix-and-match style. The combination of vintage, modern, antique and up-to-date elements was quiet to the point creating various kinds of emotions in an interesting and unique space.

▼设计师把诸多艺术品、家具和现代的设计单品进行了混搭,artworks, furniture and modern design products are combined together to create a kind of mix-and-match style

▼墙面细部,detail

▼起居室墙面被设计为弧形,the curved wall in the living room

▼洗手间,wash room

▼雕塑般的旋转楼梯,the sculptural staircase

▼二层空间,the upper floor

▼开放式书房安置在二层平台处,the open study room on the platform

▼卧室,bedroom

▼开放式的浴室,the bath room with an open plan

▼卧室及浴室细部,detail of the bedroom and bathroom

   

▼室内一角,interior

▼改造前的室内空间,the original spaces

▼改造前房间平面,original floor plan

▼改造后房间平面,new floor plan

穿越时空
项目位置:北京
项目类型:公寓
项目面积:156㎡å
设计机构:唯木空间设计
设计师: 程晖
完工时间:2017年9月
Traveling through Time
Project location: Beijing
Project type: Apartment
Project area: 156㎡
Design firm: WM SPACE DESIGN
Designer: Cheng Hui
Completion time: September, 2017

More:唯木空间设计(contact:ch6630@163.com



发表评论

26 评论

  1. Profile Photo

    像是艺术家自宅,就像是姜文的电影,你一个体制内的设计师看起来吧,样样他都是任性乱来的,可是跟他玩儿下去还真是效果出乎意料地好。我曾经也给几个艺术家做过工作室,一样是乱来,一样是出乎意料,但是楼下提到的,压抑啊什么的,那就看你能不能hold住了,既然是艺术家,就有异于常人的神经吧。

  2. Profile photo of Taotecton

    全……全世界无产者……联合起来……

  3. 好棒的 在住艺看到 一眼惊艳

  4. 业主很有品味了,波点南瓜,粗糙的书法收藏,每一件家具都是出自设计师之手。

  5. 喜欢改造后的平面布局!但每件都是经典家具,就有点我不知道如何形容,就给穿了一身带着明显巨大logo的名牌一样!
    偶尔尝鲜住住还行!长期感觉压抑!

  6. 大面积黑色元素很少在家居空间中使用,虽然很有个性,但是长期居住,很让感觉到压抑。并且本案的软装并没有很好的疏导这种压抑感。

  7. 私人博物馆style

  8. 十分个性,这种生活在自己的爱好和藏品,这让我想起季裕堂自家办公室也一样是比较mix

  9. 我只想知道: 改造前的户型二楼主卧进门是面承重墙哦!这样不太好吧!

  10. 那个玻璃桥又是如何防止玻璃爆裂的

  11. 我想知道开放式卫浴+木地板,如何处理水绩问题,木地板不怕泡的翘板吗

  12. Profile photo of BoIVg

    居住用还是选择改造前的合适,改造完的当个富二代炮房差不多

  13. 这个二楼下去的楼梯没有护栏,很危险吧

  14. Profile Photo

    这个旋转楼梯像一个下水道,没扶手,会不会失足掉进去摔死。

  15. 其实把这么多风格摆在一起说明白点就是没品,但有钱。看了改造前,发现改造的还是很值的对业主来说

  16. e,,,,,,,,,,,,,,哎

  17. Profile Photo

    真嗲,特别是看了改造前,又嗲了10分

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×