Tsunyuji by satoru hirota architects

江户时代庙宇的修缮及扩建

项目标签

位置 :
类型 :
材料 :
文章分类 :

来自satoru hirota architects对gooood的分享。
Appreciation towards satoru hirota architects for providing the following description:

基地位于街区的东北角,基地的北侧面对着学校操场和孩子们的公园。由于不恰当的扩建和绿化,这一区域的通风极其不好,且对于一座宗教场所来说,此地过于脏乱了些。庙宇的主殿在二战空袭中被摧毁,战后新的主殿在旧址上伫立起来,成为和平时代的象征,但由于当时物资匮乏,重建后的主殿并不十分牢固。介于以上两点,建筑师主要的设计工作体现在四个方面:主殿翻新;将基地北侧空置出来用于停车;住宿和办公整合在一栋新建筑内以及加建一座多功能的接待大厅。

Main shrine was destroyed in the air raids of World War II, after the end of the war, it was rebuilt in the goods is insufficient. While this plan takes over the old temple main shrine, the temple to the region can contribute was aimed as a temple of a new era. The site is located in the northeast corner. The north side of the site facing the schoolyard and children’s park. Precinct was bad ventilated in often because of the extension has been building and trees. And it was in a state of lack of cleanliness of as a religious space. Main hall is kept to a refurbishment, the north side of the site became totally parking. Housing and office it was one of the building.

▽ 外观,appearance

001-Tsunyuji by satoru hirota architects

014-Tsunyuji by satoru hirota architects

008-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 东立面,east facade

004-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 北立面,north façade

011-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 墙面细部,details of walls

018-Tsunyuji by satoru hirota architects   021-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 入口细部,details of entrance

016-Tsunyuji by satoru hirota architects   020-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 特殊的大门编织肌理,woven texture of gate

034-Tsunyuji by satoru hirota architects

主殿(原有建筑,建于1949)
1949年重建后的主殿作为时代的印记被保留下来,建筑师对损毁严重的部分进行了彻底的修缮。整个建筑及其院落为洁净肃穆的气氛所环绕,已经成为当地备受欢迎的地标。

Main shrine (existing building, built in 1949)
Central building of the main shrine cathedral. We were totally renovation, about the intense portion of the damage. Main shrine represents the figure of the time erected, clean air is full of the precincts. It was reborn as a new space for prayer, and as a beloved landmark in the area. In the future, we hope to be loved as a symbol of the region familiar to the surrounding landscape over the years.

▽ 主殿及庭院鸟瞰,bird view of main shrine and courtyard

027-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 主殿及庭院,main shrine and courtyard

023-Tsunyuji by satoru hirota architects

024-Tsunyuji by satoru hirota architects

025-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 室内,interior

042-Tsunyuji by satoru hirota architects

接待大厅(新建筑)
接待大厅是供来访者休息的地方,也可作为多功能厅来使用。此外,在灾害来临时,它也是一处临时的避难所。接待大厅为访客营造了轻松舒适的氛围,且其入口直接面向场地内部的庭院。接待大厅的檐口比较低矮,能将照射进铺满白河沙的庭院中的漫射光线引入室内。

Reception hall (new building)
This hall is the resting place of worshipers, it becomes cafeteria and banquet hall in memorial service “naorai”.In addition to the conference, lectures and workshops, also held events (music, theater, storyteller, etc.) have been assumed. Also it is planned also as a temporary shelter in the event of a disaster. Since reception hall is to provide the visitor a more relaxed atmosphere, It was arranged to be directed to the innermost site through the yard.Eaves of the reception hall are kept low, It lead the diffused light from the north in the precincts. At the same time the courtyard of Shirakawa sand was planned so as to reflect the light into the reception hall.

▽ 鸟瞰接待大厅及庭院,bird vies of reception hall and courtyard

028-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 室内,interior

032-Tsunyuji by satoru hirota architects

031-Tsunyuji by satoru hirota architects

045-Tsunyuji by satoru hirota architects

044-Tsunyuji by satoru hirota architects

祭司住宿与办公(新建筑)
住宿和办公的功能比较明确,因而作为一座独立的建筑而存在。一层是办公室和更衣间,二层是祭司的住所。一层的外墙部分使用一条条的松木板,来暗示此处曾经用以隔离停车场和基地之间的篱笆。楼上住宿部分为了保护住户的隐私而与寺庙其他的空间相分离。

Priest’s quarters (new building)
First floor office, changing room and toilet, it is planned also as a temporary shelter in the event of a disaster. 2-3 floor is home of the priest. Housing and office clearly indicates that the different functions as a space. The outer wall of the office is a grilled cedar planking. It was set to evoke a plate fence that separates the parking lot and grounds. Residential interior becomes a separate space from the other temple space,It has been consideration as protect the family’s privacy.

▽ 办公室外墙及半室外平台,outer wall and terrace of the office

026-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 办公室,office

030-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽ 更衣室,dressing room

029-Tsunyuji by satoru hirota architects

▽夜景,night view

037-Tsunyuji by satoru hirota architects

039-Tsunyuji by satoru hirota architectsb  039-Tsunyuji by satoru hirota architectsa

▽ 图纸,drawings

049-Tsunyuji by satoru hirota architects

050-Tsunyuji by satoru hirota architects

051-Tsunyuji by satoru hirota architects

Project name : Tsunyuji
Location of site : Tokyo, Japan
Program : Temple + Recepcion Hall + Office
Architect : satoru hirota architects / Satoru Hirota + Yasuko Hirota
Structural design : nieda atelier / Taizen Nieda + Taizo Komatsu
Contractor : Enaka Constructions Co.,Ltd. / Masataka Ibaraki
Site area : 581.50m2
Building area : 134.37m2
Total floor area : 107.37m2
Photo credits : satoru hirota architects

Drawings: satoru hirota architects
English Text: satoru hirota architects
Chinese Text: gooood

MORE:satoru hirota architects



发表评论

12 评论

  1. 清水混凝土真是赞

  2. Profile photo of Shirley

    日本人好喜欢清水混凝土啊

  3. Profile Photo

    现代与传统结合?

  4. Profile Photo
  5. Profile Photo
  6. Profile photo of 高超

    谷德有没有想过出杂志

  7. Profile photo of 赵嘉

    这个搭配还真是说不出的感觉啊

  8. Profile photo of cake_pp

    人家真的喜欢吗

  9. Profile Photo

    这本xmlxl是虾米意思?供养库哈斯吗?

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×