Urban Villa Beaumont 4 in 1, Lausanne / 2b architectes

创新的城市“共同生活”—瑞士洛桑4户人家集合公寓

我是业主,我要找设计师/我是设计师,我要接项目 → 了解更多

项目标签

位置 :
材料 :
文章分类 :

这栋包含地下室共6层的集合公寓居住着四户人家。这四户人家并非每层一户或者每户简单的占据一个角落,实际上,每户人家的居住空间围绕中庭而上,复杂的交错在一起。这是一个外表洗练,但是内部布局别具一格的公寓项目。

项目位于瑞士日内瓦洛桑康帕涅去博蒙特公园附近,周围多是19世纪建成的建筑,其简约形体上的小方形洞窗重新诠释了那个时代建筑的特色,完美而具有新意的融入了环境。深色混凝土的外观与周边植被色彩协调,同时,其外表不同的质感直接反映了内部住户的户型结构。

来自2b architectes的分享。他们的更多项目:双重形体,对比材料—瑞士洛桑La Sallaz天桥 La Sallaz Footbridge, Lausanne  .

The urban villa is situated at the top of the Campagne de Beaumont park, a country estate constructed in 1850. The compact building with its punctured window “holes” reinterprets characteristic qualities of the 19th century buildings. For example, the mineral washed concrete façade uses a colour that blends in with the surrounding vegetation. Since the concrete surfaces of each individual apartment are treated differently, the typologically interwoven character of the interior can also be perceived on the exterior.

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_woyVkwzE7VgsY86xipJA0WBlRBVVoZKB2Cl03OiXWOcgTqIbIMatuD7hEjXpHi0BuF5NT8eirpPGldtcIq34VmwLlEOsgcxf.jpg

↑ 简约形体上的小方形洞窗重新诠释了19世纪建筑的特色,完美而具有新意的融入了环境。

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_ObSPGxn3myGLYtm_ADXd3YiGhI1z05TzHVVwsCao1nuaWEXe_71kYF3llWMeEj5ge72DKGCMBMv5cZeLv5tVkULZfMT8Teh1.jpg

↑ 混凝土外表不同的质感直接反映了内部住户的户型结构。

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_o5Y30NzHWBhHecj_O9in379wtn1YJUrh8Is63jcOp18-IhWavaLuPISBW_slOwpCdmko8oSGM7RNZvubEFY_uKuiGsrOjjRl.jpg

↑ 四户人家在整个建筑体量中的户型结构示意。这四户人家并非每层一户或者每户简单的占据一个角落,实际上,每户人家的居住空间围绕中庭而上,复杂的交错在一起。

 

住宅的中心拥有一个采光庭院。四户人家每户都是独立的,其创新的结构体体系让每户住宅都不相同,都具有独一无二的品质,每户人家的客厅都是双层高,享受着其所处方位的太阳,每户人家都通过私人花园和车库而拥有独立入口。

该设计融合了个人生活与社区团结的优势,打造出创新的城市共同生活理念。

The communally used covered interior atrium at the core of the solid construction guides daylight inside the building and acts as a point of reference for the floor plans of the four interlocking residential units. The apartments have the characteristic of detached single-family homes because of an innovative distribution of rooms, each with an individualised quality. For instance the living rooms are distributed throughout the entire height of the building, thereby benefiting from the different views and sun levels. Each apartment has an independent entrance from the courtyard, a direct connection to the garage and a private garden plot.

The principle of the floor plan concept combines the advantages of individual living with communal togetherness: an innovative and well-conceived answer to urban densification that revitalises the idea of “living together”.

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_Naom1MZdaFsLGqppctEiHVguOBwcKAq_kPJpmFtVRiiAZwEzfpP_wO76WmA-ljgkjGiY7YhCFnGwgTceTCeIlg9OynDclo-v.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_NRSJGkEEeTySboSUHio5V2gvxxcDdF5XCDGodcbWNp_vOEuAf0XekLiGoT9WRAETYSS0JdM_EiiKESA8SOxBxwXTO2zHi0V8.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_4TXVQp1UbEHQUbEAgOOf9E3wwtMYcsePwSGqNIWjb_2_HNuV-7sGV8yxGr4zhG4VY8Yix1rTP-7h7U6AjmVXe7HkySOYHb5l.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_LafGLxSSIPizWcVSPCW07gHQF-UsN3WEa_m3pur-51rOnvPwyziajA92YXVBnjOE00eKGRyv6rC5Utco2FP78R_Y-UajpOGl.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_kxUxI1ot3IpeQcwObXffGzEArh-20z6vlWpIjDsIgSUFvxI4zDXqPVdVyYsuGF7yjgsZCWtStyCNRCL8SURyr4hIE0gd-zzj.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_g7LoY5AHfc5OPP5tt-A9repPvrsqkI5Mms7Qme9tWBr44DZFmt_Z7k6Ge2Yt_yVgr0Tn0TUSOZ88L4AndML3rUmLy5ogSzE_.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_xVhhN_AGFGfeG7Nu8WdN6_FJ-lmyfTc1WdYR99nPMJ9WDwDUxrBlJO8J_9NN9ll1OqA6dkD1PMWEbcWPnk8KUWlZ1hRZeoFo.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_9gz0TXKnJs_oFhPmYOvCmSYS7keJJSnCwoMyBakIOBkEYEDR8ub7KQEIb-IPM2wb4HJvULl-voQ2AZyt-CykNtWLusVGW4Jl.jpg

/wp-content/uploads/2015/02/_c_aOm1FQdMk8i2W5U-hMBmSj9mtdrlbdcPRF7LhF8y-tG3kkjbFrAPTuHG1HyMBX1piVZ0uTLuLEWGJMmOX0NJzFBMJ6Sw3Eao.jpg

 

 

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_1518XYah5XF5PORw7BU7PB3g5E8L-VZWfGRcQ56kWYgKbaTylkaR0aNaUbR7KSAnqbjQzb2bEyAgyRQ6i9d9XFegOZ9eoKrm.jpg

 

 

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_5rmpbhEdeLJqyPJ-N0cRBCdwSXDR3KGrflVtw_ptzphuJoLGKVBjpEcAOpwtbvV8sfeEYT41bwCQENVkifoQEOa_lZmZp4x4.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_od2N8CofhcYHA_uhma6A1VmrgBF5iQ3wEXnGwIKf3eZ1gNfWkBIz0TgITq5KdwOXD-lNHNUEfWgzrpuVNz8IUOVfyosQkk_G.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_1Oi8SIwZ1Rr_m6fa9vXcRw5bnSK9HqQn14onTgg8B_MkwvpKEPLn14v7m-SWMmPHlhHT_YLAMd-hZlBHozBSmFhI_Eav7HVV.jpg

 

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_MMYGKUVmvje7jQ6xz9mRvtO1T7qtzoxQqPBfmXH_v-eKHe0ZZgKL2UoP56JWTwmQWaLnZIsU7ADwcB680SCgp701KeFVxZC_.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_BY7sFnRR4ld4UVlMZhDwxfsgbCHuVrX-CY8sLIJo_NnQi0b5s-7_DWV315kXkfdEnV98T5MhvcACjPMHpux9lx_IGHiBvwa_.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_7qh_g3F3D9oJfKQYgxOJqJceZv9-fFhOm41KXf1nGCFtSoDhKHL156p7MMvmIZefFuECgk34KjYLTzq73E29Sdeah_Tcdio-.jpg

 

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_bai4eEcaGHSh-qOL07kXEW91umW8-xz9SsVZzMzd1dtKgpkbUAfqSgd9jIpdJV7PwAbLddKr3Fq_UgI6tid_QHiwSImGDsMe.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/02/_c_ntpEvvmGMDFt-P_oYOK_czQVjSy26hByj2V1y9bpStfRSB99P4aO_AkQIDz4JIWWWPyjK2KEFJJ8k-XUbpUsYZHbYfntfsPp.jpg

 

Architects: 2b architectes
Location: Lausanne, Switzerland
Design Team: Philippe Béboux, Stephanie Bender, Tiago Borges, Gudrun Warnking, Carolin Jung, Gloria Asami Lili, Marianne Baumgartner, Fatma Ben-Amor, Julien Blanc, Augustin Clement, Patrizia Gabrielli, Sylvie Grimm, Emiliano Quaresina
Year: 2011
Photographs: Roger Frei
Construction Management: Beric, Genève
Structural Engineer: INGPHI, Lausanne
Building: sorane, Ecublens

 

MORE:  2b architectes



发表评论

5 评论

  1. 住宅吧,我很想知道,怎么通风呢[口哨],还是说中间有个中庭。

  2. 楼梯木有箭头看的头晕目眩,还是没有完全这四个户型是怎么回事,有没有轴测图呀,那几个分析图没有看懂

  3. 恩 事务所名字亮了

  4. 有点像俄罗斯方块的拼接,光看图纸看不出空间利用上怎么样,创意很不错,每家每户都能享受到阳光,真好,这个值得借鉴

  5. 平面图画得完全看不懂,不知道怎么分户的

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×