T别墅,西班牙 / JUMA architects

以丰富的水平线条回应场地

项目标签

设计公司 :
位置 :
材料 :
文章分类 :

非常感谢 JUMA architects 予gooood分享以下内容。更多关于他们:JUMA architects.
Appreciation towards JUMA architects for providing the following description:

JUMA事务所受托为一位比利时客户设计了这栋度假别墅。项目的场地中种满了松树,山坡处还能够俯瞰地中海的美景。建筑师充分利用了这一得天独厚的环境条件,保留了尽可能多的树木,为场地带来天然的荫蔽。

Belgian clients commissioned JUMA architects to design a holiday retreat. The fallow land is characterized by a dense vegetation of pine trees and a hillside overlooking the Mediterranean Sea. JUMA, who consider it a privilege to build in this unique context, has naturally opted to preserve as many trees on the site so as to benefit from the natural shade they provide.

▼住宅外观,exterior view

位于私人车道旁的楼梯径直通往下方的住宅入口。建筑师利用了既有的斜坡,使建筑的二层与街道层相连。位于二层的卧室皆装有宽阔的落地窗。为了防止过度的日晒,这些落地窗还配备了由细木条制成的纵向百叶窗。

Next to the driveway is a staircase that descends straight to the entrance. In this way, JUMA made full use of the slope of the terrain, bringing the first floor up to the level of the street. The first floor accommodates the bedrooms, all of which feature large window sections. To prevent overheating, these windows are equipped with blinds that consist of fine, vertical wooden slats.

▼建筑的二层与街道层相连, the first floor is linked to the level of the street

▼楼梯径直通向下方的入口,the staircase descends straight to the entrance

住宅平面呈L型展开,为空间带来最优越的视野。住宅的主体空间包含了厨房,其余空间则用于休息和就座。这一布局使建筑围绕在平台周围,同时保证了必要的私密性。平台沿着场地的坡度形成高低不一的有趣平面,一路延伸至蓝绿色的无边际游泳池。

The floor plan is arranged in an L-shape, fully oriented toward the side that offers the most spectacular view. The main volume of the L-form contains the kitchen, the other volume houses the seating area. In this way, both spaces embrace the terraces and provide the necessary privacy from the neighbours. The terraces follow the natural slope of the terrain and form playful surfaces that ultimately lead to the green-blue infinity pool. 

▼厨房位于住宅的主体空间,the main volume of the L-form contains the kitchen

▼厨房及就座区,kitchen and seating area

▼细部,detail

▼入口玄关,entrance area

▼卧室位于住宅二层,the first floor accommodates the bedrooms

▼卧室中装置着带有木制百叶的玻璃落地窗,the large windows are equipped with blinds that consist of fine, vertical wooden slats

▼洗手间,wash room

重叠的屋顶带来一系列变化丰富的水平线条,为建筑赋予了特征。部分镂空的屋顶更为住宅带来有趣的光影变化。光滑的白色石膏与当地自然形成的粗糙石材被用作建筑的主要材料。

The architecture is defined by a play of horizontal lines, formed by several overlapping canopies. In some places, holes have been made in the canopies, creating interesting light variations. In terms of materials, JUMA opted for a combination of white, smooth plaster with a rough natural stone from the area.

▼变化丰富的水平线条为建筑赋予了特征,the architecture is defined by a play of horizontal lines

▼部分镂空的屋顶带来有趣的光影变化, holes have been made in some of the canopies creating interesting light variations

▼平台景观,terrace view

▼平台随着场地的坡度形成了高低不一的平面,延伸至游泳池的方向,the terraces follow the natural slope of the terrain and form playful surfaces that ultimately lead to the green-blue infinity pool

Photos: © Verne

More:JUMA architects。更多关于他们:JUMA architects



发表评论

2 评论

  1. Profile photo of 理解哦

    这施工工艺真是不得不赞一个。

  2. 和中国文化真是大不相同

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×