V&M 展厅,上海 / Shark&Shark + Zero Architects

用处理织物的手法来运用建筑材料,营造一种关联感

项目标签

设计公司 :
位置 :
类型 :
文章分类 :

非常感谢 Shark&Shark  将项目授权gooood发行。
Appreciation towards Shark&Shark for providing the following description:

设计工作室Shark&Shark为男士衬衣品牌V&M打造了一间时装展示厅。

Shanghai based design studio Shark&Shark has finished a showroom for men’s fashion brand V&M.

▼展厅内部,interior view

建筑和时装都是与材料对话的工作,展厅的设计希望探索一种有趣的方式,用时装产业中处理织物的手法来运用建筑材料,营造一种关联感。紫铜薄板上激光切割出的图案使它可以做任意曲面的变形,拥有巨大的可塑性。小尺寸的紫铜板由铆钉连接成一幅连续的背景介面悬挂在展厅入口,手工塑造出的曲面形态模拟着织物摆动的瞬间,在它的正中央是铆钉镶嵌组成的品牌LOGO。

The design concept is to play with architectural materials in a way fashion industry deals with fabric. Copper sheets are laser cut in a pattern that allows freeform rebuild, and connected into larger piece by rivets. The final sheet simulates a solidified moment of fabric movement, playing as background wall at the entrance, with brass rivets composing brand logo at the center.

▼小尺寸的紫铜板由铆钉连接成一幅连续的背景介面悬挂在展厅入口,the final sheet simulates a solidified moment of fabric movement, playing as background wall at the entrance

▼正中央是铆钉镶嵌组成的品牌LOGO,brass rivets composing brand logo at the center

   

展厅位于城市中心区域的一栋高层写字楼内,整面的阳光板隔绝了嘈杂的室外视野,使展厅内简洁而充满宁静的气氛,从阳光板透进来的柔和光线非常适合展品的呈现。

The showroom is located in a high-rise building. A full facade of polycarbonate panels is placed in front of the glazing, blocking the chaos outside. The interior space becomes pure and simple, with soften sunlight suitable for product display.

▼整面的阳光板隔绝了嘈杂的室外视野,a full facade of polycarbonate panels is placed in front of the glazing, blocking the chaos outside

展架支托和门把手由紫铜板扭转和翻折加工而成,流线平滑的外观同时带来舒适的握感。

Shelf holders and door handle are fabricated by twisting and folding copper plates, which gives a soft and continuous appearance, as well as smooth and comfortable tactile sensation.

▼展架支托和门把手由紫铜板扭转和翻折加工而成,Shelf holders and door handle are fabricated by twisting and folding copper plates

   

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

▼支架侧立面图,the shelf holders

项目名称:V&M 展厅
项目地址:中国 上海
建筑面积:30 平方米
完成时间:2017年
设计团队:Shark&Shark (与Zero Architects) 
摄影:PD
Project: V&M Showroom
Location: Shanghai, China
Built Area: 30 sqm
Completion: 2017
Designer: Shark&Shark (with Zero Architects) www.sharknshark.com
Photography: PD

Chinese & English text: Shark&Shark

More: Shark&Shark



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×