Xie Xie Cafe, Hangzhou, China by kooo architects

杭州西湖畔的谢谢生活咖啡

项目标签

位置 :
材料 :
文章分类 :

来自小大建筑设计事务所对gooood的分享。Appreciation towards kooo architects for providing the following description:

项目位置坐落于杭州西湖天地。西湖天地绿植十分丰富,但周边邻近的建筑却给人冰冷、难以靠近的感觉。我们希望创造一个被绿植环绕的温暖的空间。

Located at the West Lake lakeside square (Xihu Tiandi), the project is designed to create a warm space with lush vegetation in order to defend from its surrounding buildings which seem unapproachable.

001-Xie Xie Cafe by kooo architects

002-Xie Xie Cafe by kooo architects

▽ 柜台,counter

003-Xie Xie Cafe by kooo architects

改造前的玻璃屋顶有双层方管钢梁结构,我们利用结构本身的序列节奏加上新增木梁,形成有趣的编织纹理。新增木梁在原有结构之间穿行而过,形成丰富的光影效果,营造温暖舒适的空间体验。

The glass roof was a double-layered structure of square steel tubes before renovation. The design team took advantage of the structure by adding wood beams and formed an interesting woven texture. Additional wood beams interweave with original structure and create a comfortable atmosphere with a rich experience of light and shadow.

▽ 交织的木梁结构形成丰富的光影效果,the structure of woven wood provides a rich experience of light and shadow

004-Xie Xie Cafe by kooo architects

005-Xie Xie Cafe by kooo architects

006-Xie Xie Cafe by kooo architects

008-Xie Xie Cafe by kooo architects   009-Xie Xie Cafe by kooo architects

利用不同的天花处理方式划分了两种就餐空间。编织木梁结构限定的空间更明亮开放,适合喜爱享受阳光的客人;靠内部的空间要更低调、沉稳一些,更适合需要安静的客人。

Distinct treatments of the roof divide dining area into two types. The space defined by the structure of woven wood is bright and open, and is fit for customers who enjoy sunshines, while the inner area is fitter for customers who prefer quietness.

▽ 木梁结构下的空间更适合喜爱享受阳光的客人,the space under the wooden structure is fitter for customers who enjoy sunshines

007-Xie Xie Cafe by kooo architects

▽ 靠内部的空间更适合需要安静的客人,the inner area is more fit for customers who prefer quietness

010-Xie Xie Cafe by kooo architects

▽ 夜景,night view

011-Xie Xie Cafe by kooo architects

▽ 模型,models

012-Xie Xie Cafe by kooo architects

013-Xie Xie Cafe by kooo architects

Project Location: Hangzhou, China
Project Area: 300 sqm
Project Team: kooo architects
Design Time: 2015
Construction Time: 2016

项目位置:杭州西湖天地
规模:300平方米
设计单位:小大建筑设计事务所
设计时间:2015
建成时间:2016

English Text: gooood
Chinese Text: kooo architects

MORE: kooo architects



发表评论

2 评论

  1. 反衬手法运用很到位啊

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×